Bubbel Multiversum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Het Bubbel multiversum is een multiversumtheorie. Er zouden meer universa zijn dan het zichtbare universum. Bij het bubbel Multiversum zou het universum net een zeepbel zijn. Er zouden heel veel zeepbellen zijn. Maar zelfs het licht( het snelste dat zich in ruimte tijd verplaatst 330.000 per seconde) zou zoieen bubbel niet bereiken. Door de uitbreiding van ruimte tijd. Dus als er in zo'n bubbel een alien was zouden we hem nooit ontdekken.


Paul Steinhardt

25 december 1952. Paul Steinhardt bedacht dus het bubbel Multiversum. Hij was een Amerikaanse fysicus en natuurkundige. Steinhardt studeerde op California Institute of Technology.

De bubbels[bewerken | brontekst bewerken]

De bubbels zouden heel verschillend zijn. Wanneer de bubbels klein zijn zouden ze tegen elkaar kunnen botsen. Dan zouden we het kunnen ontdekken. Het zou een grote schokgolf opleveren. En een kleine kans om het te ontdekken.

Kritiek

Veel natuurkundigen hebben kritiek een van de redenen is dat het onbewijsbaar is.

De ontdekking

In 1983 bedacht de Amerikaanse fysicus Paul Steinhardt het bubbel Multiversum. Hij deed dit 4 jaar nadat Guth het inflatie Multiversum had bedacht.