Naar inhoud springen

Democraten.Nu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Democraten.Nu
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Personen
Partijleider Fred Gerritsen
Geschiedenis
Opgericht 2018
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Ideologie Lokaal-rechts
Website democraten.nu
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland
Fractievoorzitter Fred Gerritsen, 2022

Democraten.Nu is een lokale politieke partij in de gemeente Almelo. De partij is een afsplitsing van D66 en wordt geleid door Fred Gerritsen.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 groeide D66 van 3 naar 4 zetels, zodat de partij in het nieuwe college een wethouder mocht leveren in de persoon van Claudio Bruggink. Het door Bruggink gevoerde beleid was echter niet wat Gerritsen en zijn partijgenoot Huub Isendoorn voor ogen hadden gehad, waarop zij braken met D66. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 richtten zij uit onvrede over de achterliggende periode de nieuwe partij Democraten.Nu op.

In 2018 kwam de partij met één zetel in de gemeenteraad. Een jaar later maakte Gerritsen bekend dat hij namens Forum voor Democratie wilde gaan deelnemen aan de volgende verkiezingen in 2022[1]. In juni 2020 stapte CDA-raadslid Marcel Zielman over naar Democraten.Nu. Raadsvolger Richard van den Bovenkamp van Democraten.Nu stond in 2021 op de kieslijst van Code Oranje voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Van den Bovenkamp is verantwoordelijk voor de social media van Democraten.Nu[2]. In maart 2022 behield de partij één zetel[3].

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Website Democraten.Nu