Overleg:Lijst van rijksmonumenten in Noordwijk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

rijksmonumenten in Noordwijk ... op welk Noordwijk zouden mensen zoeken ?[brontekst bewerken]

Tot op heden was hier op Lijst van rijksmonumenten in Noordwijk een disambigueer-/doorverwijspagina naar monument(ale bouwwerk)en in twee plaatsen "Noordwijk", allebei in Nederland, een in de provincie Groningen en een in de provincie Zuid-Holland.

Echter, rijksmonumenten (in Nederland) en andere objecten worden in de eerste plaats geordend naar gemeente ... ̃ en waar nodig verder naar plaats (soms in grote steden met vele objecten, ook naar stadsdeel). Er is maar één gemeente (en in dit geval samenvallend, maar één enigzins bekende woonplaats) in Nederland die Noordwijk heet. Van Noordwijk in ZH bestaat dan ook een (serieuze) lijst van rijksmonumenten, waarvan enkele een echt Wikipedia-lemma hebben.

Voor het dorp(? gehucht?) in Groningen bestaat geen lijst op Wp van Rijksmonumenten, slechts een subkopje onder gemeente Marum. Er staan 2 rijksmonumenten in Marum-Noordwijk, met één met een link naar een eigen lemma, waar bijna niets in staat.

Mensen die met zoeken uitkomen bij Lijst van rijksmonumenten in Noordwijk, die zoeken echt niet naar een gehucht in Groningen. In het hypothetische geval dat mensen ongericht zoeken naar rijksmonumenten in Noordwijk, en daarbij het gehucht in Marum, Groningen zouden bedoelen, kunnen ze daar nog altijd terecht komen viaː Noordwijk (Groningen) en Lijst van rijksmonumenten in Marum (gemeente), Paulbe (overleg) 9 jul 2015 02:53 (CEST)Reageren