Naar inhoud springen

Portaal:Scouting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Portaal Scouting

Scouting is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 40 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen. Tot 1974 werd gesproken over de termen padvinderij en verkennerij, maar in het kader van internationalisering en de fusie tot Scouting Nederland zijn deze termen in onbruik geraakt. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, toen hij met een groepje jongeren ging kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertelden dit door, waardoor in heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen werden opgericht, die erop uit zijn jongeren fysiek en mentaal klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Uniform

Zie ook uniform (scouting)

Het uniform van Scouting bestaat uit een blouse (de kleur hangt in Nederland af van de speltak en in Belgiē meestal van de scoutingfederatie), of trui, een scoutingdas (In Nederland en Belgiē meestal per groep verschillend), en een dasring. Het uniform kan verder optioneel aangevuld worden met een scoutingbroek, een hoofddeksel (hoed, barret of pet), een trui (met verenigingslogo) en/of een fluitkoord. Op de blouse zijn de naamlabels van de Scoutinggroep waar de Scout lid van is, het installatieteken en diverse insignes genaaid.

Wist je dat...

  • Op zaterdag 15 mei 2010 25.000 scouts in Utrecht waren om het 100-jarig jubileum te vieren?
  • JAMbe 95.000 scouts op de been brachten in Brussel in 2007? En dat dit het tweede grootste scoutingevent ooit ter wereld was, zelfs groter dan de wereldjamborees?
  • De scoutsgroet en het geven van een linkerhand al zijn oorsprong vond bij het ontstaan van scouting. Robert Baden-Powell koos voor de linkerhand, omdat die het dichtst bij het hart is.

Gewenst

Stafverkennen - Basispijlers - Kapoenenverhaal- Kabouterverhaal- SGP_scoutsfederatie -