Arjan Elferink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Arjan Elferink (20 juli 1974) is een Nederlandse langebaanschaatser met een voorkeur voor de middellange en langere afstanden alsmede de marathon.

In de periode rond 2000 reed Elferink de NK Senioren op televisie, maar kwam nooit in de top 10 tussen de betaalde schaatsers. Zowel op het NK Sprint als op het NK afstanden belandde hij in het midden van het veld. Op het Masters circuit boekte Elferink wel successen; hij won in 2015, 2016 en in 2017 bij de NK-Masters goud in de categorie 40+.[1][2][3] In 2023 werd hij tweede.[4][5]

Sinds 2020 neemt Elfrink ook deel aan internationale wedstrijden, waaronder de WK Allround voor Masters en de officieuze Olympische Spelen voor Masters; de zogenaamde Winter World Master Games. De Winter World Master Games (WWMG) zijn erkende Officieuze Olympische spelen voor Masters, erkend door het IOC middels het instituut IMGA (International Master Games Association). Elferink wist op zowel de Winterspelen van 2020 te Innsbruck[6] en de Winterspelen van 2024 te Baselga di Pine 4 maal goud te winnen.[7]

In 2024 werd Elferink genomineerd voor Sportman van Drenthe. De prijs werd gewonnen door Chiel Smit.[8]

Winter World Master Games 2024 3.000m heren Arjan Elferink (NED)Michiel Wienese (NED)Daan Spoelstra (NED)

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Elfrink is naast zijn carrière als schaatser en fietser werkzaam als gymleraar op het Dr. Nassaucollege in Norg.[9]

Medaillespiegel[bewerken | brontekst bewerken]

Kampioenschap Goud Zilver Brons
Winter World Master Games 8 0 0
WK Masters Allround 2 0 0
Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op kunstijs 4 2 1
WK Masters Sprint 1 0 0
NK Masters Allround Eindklassement 7 0 0