BS-One

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
BS-One
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2003-heden
Oorsprong Nederland
Genre(s) hiphop- en r&b
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

BS-One is een Nederlands muziekduo. Ze maken hiphop- en R&B-producties en bestaan uit Reshmay en Pro-X. Ze verzorgen liveshows met rap en zang gecombineerd met hiphop en breakdance.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Reshmay en Pro-X leerden elkaar kennen in de studio tijdens een opname. Officieel bestaat BS-ONE sinds 2000. Ze treden op in Nederland en in het buitenland. Ze geven liveshows met rap en zang in combinatie met hiphop en breakdance. Enkele hoogtepunten van BS-ONE in Nederland zijn de optredens voor MTV, Breakout, TMF Warchild, Ahoy Kidsadventure, 010 City Games, Binnenstebuiten Festival, Rotterdam Import, Urban Style Festival, Grote prijs van Nederland, Live For Live Festival, Waterlife 2003, de Clench Flatland-tournee en het voorprogramma van Kelis in Amsterdam.

De choreografie wordt verzorgd door Reshmay. Hun eerste single NaZtY stond 6 weken op nummer 1 in de BOX Urban Charts. BS-One is onder contract bij het platenlabel "Earforce", dat de tweede single Shake It in augustus 2004 uitbracht.

In 2005 kwam BS-ONE met de nieuwe single This Beat is hot. Het album Checklist komt in de zomer van 2005 uit. Op het album staat een brede variatie van muziekgenres, maar allemaal met het bekende hiphopsmaakje.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Nazty 6-2003
Shake it 8-2004
Freaky 12-2004 22-1-2005 tip 9
This Beat Is Hot 05-2005

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]