Eltis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verouderd Dit artikel bevat verouderde informatie en zou bijgewerkt moeten worden. U wordt uitgenodigd om dit artikel bij te werken.
Uitleg: Onduidelijk waarover dit precies gaat. Er zijn veel sites die nieuws, events en cases publiceren..

Eltis (voluit European Local Transport Information Service) is een online informatieportaal, een initiatief van het directoraat-generaal Energie en Vervoer van de Europese Commissie.[1] De ELTIS website[2] maakt het mogelijk om informatie en ervaring uit te wisselen op het gebied van verkeer en mobiliteit. Dit platform werd ontworpen voor iedereen die bezig is met het verbeteren van mobiliteit, transportefficiëntie, verkeersveiligheid, de beperking van nadelige effecten van verkeer op ons milieu.

Nieuws[bewerken | brontekst bewerken]

De sectie ‘NEWS’ biedt een regelmatige bron van informatie over lokaal, regionaal, nationaal en Europees mobiliteitsnieuws. Ook Nederlandse en Vlaamse initiatieven komen frequent aan bod. Het nieuws bevat 3 groepen:

  1. Initiatieven uit Europa,
  2. EU projectnieuws,
  3. EU beleid en initiatieven.

Events[bewerken | brontekst bewerken]

De sectie ‘EVENTS’ geeft een overzicht van aankomende conferenties, seminaries, workshops met betrekking tot mobiliteit, die op een internationaal gezelschap mikken en die relevant kunnen zijn om ideeën uit te wisselen en/of kennis bij te schaven.

Gevalsstudies[bewerken | brontekst bewerken]

De ‘case studies’ geven feiten en illustraties over concrete projecten en situaties in Europa, met een ruime variatie aan thema’s zoals

Via de zoekfunctie kan je zoeken via deze thema’s, maar evenzeer via trefwoorden, landen of vrije zoektermen.

De database geeft behalve de eigen ELTIS-praktijkvoorbeelden ook toegang tot die van de CIVITAS[3] (cleaner and better transport in cities) en EPOMM (European Platform on Mobility Management).[4]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • Eltis.org, European Local Transport Information Service