Naar inhoud springen

Implosions

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
'Implosions'
Studioalbum van Stephan Micus
Uitgebracht 1977
Opgenomen maart 1977
Genre etnische muziek
Duur 42:17
Label(s) JAPO Records
Producent(en) Manfred Eicher
Chronologie
1976
Archaic concerts
  1977
''Implosions''
  1978
Behind eleven deserts

(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Implosions is een studioalbum van Stephan Micus. Het verscheen op het platenlabel JAPO Records, later overgenomen door ECM Records van Manfred Eicher. Archaic concerts verscheen via een sublabel van Virgin Records, maar was al snel niet meer te verkrijgen. Het is ook nimmer omgezet naar compact disc.

Implosions is wel de voortzetting van zijn eerste elpee. Archaic concerts bestond uit twee concertos voor uitheemse muziekinstrumenten. Implossions begint ook met een dergelijk werk. Micus duidde meteen wat zijn werk inhield: Het is noch Japanse, Indiase, Afghaanse noch Beijerse muziek en ook geen traditionele muziek. Noem het zoals je zelf wilt. Door het gebruik van Oosterse muziekinstrumenten klinkt de muziek wel degelijk Oosters, maar het benoemen van een specifiek gebied is niet mogelijk. Later zou Micus nog wat meer Westerse invloeden implementeren, maar ook daarbij is geen specifieke cultuur aan te wijzen.

Opnamen voor dit album vonden plaats in maart 1977 in de Tonstudio Bauer in Ludwigsburg, waar meerdere albums voor JAPO en ECM werden opgenomen.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Cd
Nr. Titel Duur
1. As I crossed a bridge of dreams 20:53
2. Borkenkind 6:45
3. Amarchaj 5:16
4. From the "Beautiful changing child" 3:40
5. For M’sch and Djingis Khan 6:24