Naar inhoud springen

Overleg:Erich Ludendorff

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

In het Artikel staat:

"Het tweetal staat een onbeperkte duikbootoorlog voor. Dit betekende ook dat de Verenigde Staten van Amerika de oorlog verklaarden aan Duitsland (1917)."

Dit is onzin. Amerika was verdeeld in twee kampen pro-Entente en pro-Duitsland. Aan beide kampen werden oorlogsgoederen geleverd waardoor Amerika uit haar economische crisis kon komen en de financieel economische koppositie van Engeland in de wereld kon overnemen. De pro-entente Amerikanen zochten derhalve al lang naar een excuus om in de oorlog te kunnen treden. De Amerikaanse pro-Engelse president Wilson eveneens. Daarbij speelde ook de Engelse blokkade een rol die levering aan Duitsland moeilijker en riskanter maakte zodat levering aan Engeland meer economisch perspectief bood. Vlak voordat Amerika de oorlog aan Duitsland verklaarde leverde ze al nauwelijks meer aan Duitsland en stond ze effectief eigenlijk al aan de kant van de Entente. Ook was van belang dat Engeland de internationale handels routes domineerde en dus een aantrekkelijker partner was voor Amerika.

Voorgaand bericht werd geplaatst door 62.45.157.173 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Erich Ludendorff. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 13:27 (CEST)Reageren