Overleg:Ferrari F50

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 maand geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Probleem met het archiveren van links in het artikel
  Kwaliteitsbeoordeling

Twijfel bewering "F1 auto voor de weg"[brontekst bewerken]

In het artikel wordt tweemaal de stelling geponeerd ..... over van de F50 met dezelfde filosofie: een Formule 1-wagen zo dicht mogelijk benaderen voor op de openbare weg.

Het is voor het eerst dat ik dit lees over de auto. Ik heb de F50 en de Enzo altijd gezien als een "ultieme sportwagen met ultieme prestaties", een zogenaamde "hypercar", maar zeker niet als een poging om een Formule 1 auto voor op de weg te bouwen.

Gaarne zag ik daarom een bron voor deze bewering. vr groet Saschaporsche (overleg) 16 jan 2022 20:08 (CET)Reageren

Hieronder wat ik snel even boven water gehaald heb:
  • Exotic Cars ISBN 9781616730734 - pagina 34: "This time, Ferrari said it wanted to build a two-seat Formula 1 car for the street."
  • 365 Sports Cars You Must Drive: Fast, Faster, Fastest - Revised and Updated ISBN 9781616730734 - pagina 135: "Ferrari considered the F50 to be an F1 car "dressed" for the road."
De auto zit barstensvol F1-technologie en dan deed Ferrari bewust. Luca di Montezemolo zei tijdens de de introductie van de auto in Geneve: "Unser Ziel lautete, so viel Formel 1-Technologie wie möglich in einen Straßensportwagen zu packen, aber gleichzeitig ein leicht fahrbares Auto zu bauen". Dat zei hij waarschijnlijk niet in het Duits Lach maar heb ik overgenomen uit het artikel van Auto, Motor und Sport (hier). Het is zoals het merk op hun website zelf (hier) over de auto zegt: "Created to celebrate Ferrari’s 50th anniversary, the F50 was the closest thing to a road-going Formula 1 car the company had ever built."
Groeten StuivertjeWisselen (overleg) 16 jan 2022 20:56 (CET)Reageren

Feedback op snoei[brontekst bewerken]

Wat betreft deze snoei van Saschaporsche, ik denk dat het hier wel relevant is. Het ontwikkelproces duurde veel langer omdat er gebruik gemaakt werd van veel bewerkelijkere exotische materialen als koolstofvezel, maar ook omdat de opzet van de auto (het gebruik van een monocoque, metalen subframes direct aan het chassis, zeer geavanceerde wielophanging – allemaal afgeleid van F1-technologie) veel ingewikkelder was om te ontwerpen. De passage is dus een directe verklaring op voorgaande deel, dat lijkt me vanuit helderheid wel gewenst. Ik zeg het maar even ;-) StuivertjeWisselen (overleg) 21 jan 2022 22:25 (CET)Reageren

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 apr 2024 15:11 (CEST)Reageren