Naar inhoud springen

Overleg:Joram van Klaveren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Link http://www.hpdetijd.nl/2010-04-12/de-nieuwe-pvvers[brontekst bewerken]

Die link deugt van geen kanten, eerst was er een of andere vage e(l)mo afbeelding, maar goed. Het is geen objectief/neutraal wetenschappelijk bericht. Niet onderbouwd en gebaseerd op controleerbare feiten. Woorden als excuusallochtoon lijken mij geen neutrale bron. Erg satirisch en suggestief geschreven, graag andere link plaatsen en deze verwijderen. --DannyK123 27 jun 2010 23:21 (CEST)Reageren

Die eerste link was een slordigheid van mij, ik had copy & paste gedaan en merkte niet dat ik een compleet andere link te pakken had. Daarvoor nogmaals excuses. Wat betreft deze link: de informatie is inderdaad op satirische wijze vormgegeven maar dit verandert niets aan de juistheid van de genoemde feiten (bv de informatie over Olav Spierings, Alexander Kops, Marcial Hernandez etc). Al die informatie klopt namelijk met de informatie op de PVV-website (de info over Van Klaveren wordt bevestigd door wat op de Tweede Kamersite staat) en is dus wel degelijk onderbouwd en controleerbaar, in tegenstelling tot wat jij beweert.
Staar je niet blind op de satirische toon. Als we bronnen gaan verwijderen omdat "de toon ons niet aanstaat" (bv van een links of rechts georiënteerde nieuwssite) is het eind zoek. Straks moeten we ook bronnen gaan verwijderen waarin de PVV extreemrechts genoemd wordt omdat de "linkse stemmingmakerij" van die bron sommige mensen niet aanstaat. De bron is in principe niet neutraal, maar die informatie die ik eruit haal is dat wel. Jouw argument is pas geldig wanneer ik n.a.v. deze bron bijvoorbeeld op het lemma James Sharpe ga schrijven dat hij als "excuusallochtoon" op de PVV-lijst is gezet. Dat is van een heel andere orde dan droge feitelijke informatie over Joram van Klaveren destilleren uit een ietwat neerbuigend artikel. Zie je het verschil? Het is een kwestie van filteren en de aangeleverde informatie kritisch beoordelen op haar eigen merites.
Een bron hoeft overigens niet wetenschappelijk te zijn om op Wikipedia bruikbaar te zijn, er wordt regelmatig verwezen naar kranten, nieuwssites en andere niet-wetenschappelijke bronnen. Dit hangt simpelweg af van de informatie die je wilt hebben - je hebt geen erudiet wetenschappelijk naslagwerk nodig om te verifiëren dat een willekeurig PVV-Kamerlid vroeger gemeenteraadslid was voor de VVD. Milan Molenaar 29 jun 2010 02:07 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Joram van Klaveren. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 09:41 (CEST)Reageren