Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Astridmarjandejong

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp Jaap Brienen
Hallo Astridmarjandejong, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.063 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Jaap Brienen[brontekst bewerken]

Beste Astrid (of moet ik zeggen Platina), ik las je bericht op de overlegpagina van Mbch331. Ik heb geen enkele reden om aan je goede bedoelingen te twijfelen, en ik denk dat de moderatoren die de pagina over Jaap Brienen verwijderden dat ook niet hadden. De reden voor het verwijderen kun je nalezen in de richtlijn biografie levend persoon. Er moeten onafhankelijke bronnen zijn die aantonen dat Brienen voldoende bekendheid geniet voor een eigen artikel, en dat het over hem vermelde correct is.

Ik weet niet of jij ook degene was die (onder de gebruikersnaam Jos4wiki) de versie van 4 april 2014 19:49 (CEST) plaatste. Die tekst was vrijwel geheel letterlijk afkomstig van deze pagina. De auteursrechten daarvan berusten bij de NPO, en die tekst mag dus niet worden overgenomen. Dat geldt in z'n algemeenheid voor teksten waarbij niet expliciet is aangegeven dat ze onder een vrije licentie (publiek domein of CC-BY-SA) zijn gepubliceerd. Zelfs als je zelf de schrijver van een stuk bent, dan nog zal dat expliciet moeten worden vrijgegeven als het eerder op een andere plek dan Wikipedia is gepubliceerd.

Ik heb een sterk aangepaste versie van de laatste pagina over Brienen nu in je kladblok geparkeerd. De tekst is heel wat minder creatief dan wat er stond (geen vlieguren als het over plaatjes draaien gaat, geen tekst dat het muziekmaken Jaap in de genen zit, de babyfoon maar achterwege gelaten en meer van dat soort werk). We maken hier per slot van rekening een gortdroge encyclopedie. Ik hoop dat je zelf kans ziet om het artikeltje verder uit te breiden maar vooral aan te vullen met bronnen waarin anderen over Brienen hebben geschreven. Ik heb even gekeken of ik via Google wat bronnen over Jaap Brienen kon vinden. Dat valt niet mee maar wellicht weet je zelf raad.

Met vriendelijke groet,  Wikiklaas  overleg  6 jun 2014 20:00 (CEST)Reageren