Adapted Youth

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Adapted Youth
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2022-heden
Oorsprong Roosendaal, Nederland
Genre(s) Pop-rock, Pop, Indie-rock
Bezetting
Huidige leden Nienke Consemulder, Giorgio Kroonen, Imke Mangelaars, Roos Slieker, Sjef Baarendse
Oud-leden Joy van Leeuwen
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Adapted Youth is een Nederlandse pop-rockband, opgericht in 2022 in Roosendaal. De band werd aanvankelijk opgericht door Sjef Baarendse, Imke Mangelaars en Roos Slieker onder de naam Generation D. In januari 2023 sloten Giorgio Kroonen en Joy van Leeuwen zich aan bij de band, waarna de groep verderging onder de naam Adapted Youth. De band heeft sindsdien verschillende optredens gegeven. Na het vertrek van leadvocalist Joy van Leeuwen in oktober 2023, werd Nienke Consemulder in januari 2024 de nieuwe leadzangeres van Adapted Youth.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

De band begon met drie leden: Sjef Baarendse, Imke Mangelaars en Roos Slieker. In januari 2023 werden Giorgio Kroonen en Joy van Leeuwen gevraagd om zich bij de band aan te sluiten. In oktober 2023 besloot Joy van Leeuwen de band te verlaten, met haar laatste optreden met Adapted Youth op 21 oktober. De band ging intensief op zoek naar een nieuwe leadvocalist en vond deze in Nienke Consemulder, die zich in januari 2024 bij de band aansloot.

Huidige leden[bewerken | brontekst bewerken]
  • Nienke Consemulder - Leadvocals
  • Giorgio Kroonen - Keys
  • Imke Mangelaars - Guitar
  • Roos Slieker - Bass
  • Sjef Baarendse - Drums
Oud leden[bewerken | brontekst bewerken]
  • Joy van Leeuwen

Glazen Ei Oud-Vossemeer[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste optreden van de jonge band vond plaats in het Glazen Ei op 7 april 2023, gelegen in de Vossenkuil van Oud-Vossemeer. Dit optreden vertegenwoordigde een gewaagde onderneming voor de band vanwege de beperkte voorbereidingstijd. Na dit optreden verscheen de groep op de voorpagina van zowel de Internet Bode als de Thoolse Bode.

Eyes Wide Open (demo) en vertrek Joy[bewerken | brontekst bewerken]

In mei 2023 schreven de bandleden hun eerste demo, getiteld ''Eyes Wide Open," die handelt over een liefde die niet langer wederzijds is. Dit nummer werd voor het eerst live uitgevoerd tijdens het Thoolse festival 'Women In Rock,' wat tevens het laatste optreden was van de band met leadvocalist Joy van Leeuwen.

2024 - Nieuwe Visie[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2024 voegde Nienke Consemulder zich bij Adapted Youth als de nieuwe leadzangeres. Na haar komst richtte de band zich meer op het schrijven van eigen werk. Adapted Youth trad op in Bergen op Zoom tijdens het benefietconcert ShowVid en in Roosendaal bij Ban'd er bij?! Tijdens het schrijfproces evolueerde de muzikale visie van de band. Waar de muziek aanvankelijk een mix van rock en indie-rock was, verschoof deze naar een stijl die meer invloeden uit de jaren '80, pop-rock en akoestische muziek bevat.