Chicago Fire (seizoen 5)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chicago Fire (seizoen 5)
Televisieprogramma Chicago Fire
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Nederland Foxlife
Vlag van Nederland Fox
Start 11 oktober 2016
Einde 16 mei 2017
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het vijfde seizoen van Chicago Fire samen. Dit seizoen liep van 11 oktober 2016 tot en met 16 mei 2017 en bevat tweeëntwintig afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
93 1
The Hose or the Animal
Joe Chappelle Michael Brandt
Derek Haas
Marina Squerciati - Kim Burgess
Lauren Stamile - Susan Weller
Guy Burnet - Grant
Li Jun Li - Julie Tay
11 oktober 2016
Nadat Kidd de nacht heeft doorgebracht bij Severide, ontdekt zij dat haar onstabiele ex-vriend Grant is ontsnapt van zijn psychiatrische opsluiting en dat hij achter hen aan zit. Ondertussen uit Borelli openlijk zijn twijfels over de leiderscapaciteiten van Boden, na de dramatische dood van zijn broer tijdens zijn werkzaamheden. Dawson gaat een onzekere toekomst tegemoet nu zij de zorg heeft over haar nieuwe adoptiekind Louie. Zij keert terug naar haar werk en wordt tijdelijk op de ambulance gezet nu Borelli geschorst is. Brett ontdekt dat Mouch stiekem erotische verhalen schrijft, en besluit hem hierbij te helpen. Tevens krijgt zij ook onverwachte aandacht van rechercheur Dawson na een telefoontje.
94 2
A Real Wake-Up Call
NNB Michael Brandt Guy Burnet - Grant
Scott Elrod - Travis Brenner
Nick Gehlfuss - dr. Will Halstead
18 oktober 2016
Nadat Grant een aanval heeft gepleegd op Kidd en Severide wordt hij aangeklaagd voor poging tot moord, en wordt in een psychiatrische ziekenhuis geplaatst voor onderzoek. Kidd wil echter geen aanklacht tegen hem indienen, dit tot grote woede van Severide. Later moet Kidd echter toch een moeilijke beslissing nemen. Ondertussen groeit de spanning op de kazerne omdat niemand met Borelli wil werken, dit omdat hij openlijk negatief is tegen hun geliefde Boden en dat hij volgens hen mentaal nog niet toe is om weer te gaan werken. Mouch en Brett vervolgen hun samenwerking voor het schrijven van een erotisch boek. Casey ontdekt dat hij in een moeilijke positie terechtkomt, nadat een mede raadslid heeft ontdekt dat Casey heeft meegeholpen met de adoptie van Louie door Dawson.
95 3
Scorched Earth
Joe Chappelle Sarah Kucserka
Veronica West
Lauren Stamile - Susan Weller
Scott Elrod - Travis Brenner
Carl Weathers - Mark Jefferies
S. Epatha Merkerson - Sharon Goodwin
Joshua De Jesus - Chris
25 oktober 2016
Casey vervolgt zijn onderzoek naar wie de informatie over de adoptie van Louie heeft gelekt naar zijn mede raadslid, dit omdat de kinderbescherming nu Louie wil overplaatsen naar een ander pleeggezin. Hij zoekt hierbij hulp van zijn adviseuse Susan Weller, maar ontdekt dan dat zij de informatie heeft gelekt naar de raadslid. Ondertussen helpt Kidd een kind met hepatitis C, die na een oproep medicijnen stal uit haar ambulance. Severide blijft uitgaan met de lokale bekendheid Travis Brenner.
96 4
Nobody Else is Dying Today
Sanford Bookstaver Jill Weinberger Natalie Alyn Lind - Laurel
Raymond McAnally - Ken McGorrey
Amy Morton - Trudy Platt
Leslie Ann Sheppard - Courtney Jackson
1 november 2016
Casey doet zich voor als raadslid en onderzoekt dan een magazijn, dit neemt echter een dramatische wending als er een giftige ramp plaats dreigt te vinden. Nu moet hij alles op alles zetten om een grote ramp te voorkomen. Ondertussen gaan Dawson en Brett naar een oudere vrouw die een insult heeft, nu moeten zij met een bazige advocate overleggen naar welk ziekenhuis zij haar brengen. Mouch en Brett raken in problemen nadat zij hun erotisch boek hebben uitgegeven.
97 5
I Held Her Hand
Reza Tabrizi Roger Grant John Karna - Alan
Michael Nanfria - Darin Whitney
Amy Morton - Trudy Platt
Christian Alexander Garcia - Carlos
Juan Lozada - James
15 november 2016
De spanning neemt toe als Severide en Casey het oneens zijn over een oproep waaruit zij denken dat het een ongeluk was of een gif moord. Ondertussen geven Mouch en Brett hun erotisch boek uit, maar moeten later dit weer intrekken nadat hun bazen dit niet gepast vinden. Herrmann onderzoekt wie de kazerne onderspuit met graffiti. Dawson en Brett reageren op een oproep en gaan naar een kind die uit een boom is gevallen.
98 6
That Day
Dan Lerner Michael A. O'Shea Brian Baumgartner - Scott Powers
Michael Nanfria - Darin Whitney
Christopher Innvar - Tom Colletti
Marlyne Barrett - Maggie Lockwood
22 november 2016
Wanneer Dawson met de ambulance onderweg is naar een oproep, rijdt zij per ongeluk een voetganger aan. Dit zorgt ervoor dat de zoon van het slachtoffer de ambulancedienst en Dawson aanklaagt. Ondertussen onderzoeken Casey en Severide de oorzaak van hun laatste brand, en ontdekken dat het toch brandstichting was. Herrmann overweegt of hij de promotie tot inspecteur moet aannemen, en wordt hierbij geschaduwd door Casey. Boden overweegt een reisje naar New York met zijn stiefzoon die in de stad is. Brett neemt de volgende stap in de opbloeiende relatie met Antonio Dawson.
99 7
Lift Each Other
Alex Chapple Liz Alper
Ally Seibert
Daniel Zacapa - mr. Dawson
Shanesia Davis - Shonda
Hans Fleischmann - mr. Lowendowsky
Marlyne Barrett - Maggie Lockwood
29 november 2016
Casey raakt gefrustreerd nadat een kind sterft, die hij enkele dagen hiervoor nog had gereanimeerd. Cruz zoekt contact met Severide over de stiefzoon van Boden, en vermoedt dat hij seksueel misbruikt wordt. Ondertussen viert de familie Dawson het huwelijk van hun ouders, maar later kondigen de ouders aan dat zij willen gaan scheiden. Herrmann wil dat Kidd en Otis een modderworstelwedstrijd sponsoren om zo café Molly's te helpen.
100 8
One Hundred
Joe Chappelle Michael Brandt
Derek Haas
Charlotte Sullivan - Anna
Jeff Hephner - Jeff Clarke
Charles Brice - Andre Keyes
Brian Boland - Allen Brookman
Deanna Reed-Foster - Tina Cantrell
6 december 2016
Severide zoekt medische hulp voor zijn nekproblemen die hij heeft opgelopen bij een oproep, en ontmoet hierbij zijn voormalige collega Jeff Clarke die nu werkt als medisch student. Clarke vraagt Severide dan of hij beenmergdonor wil zijn voor een andere patiënt. Ondertussen krijgen Dawson en Casey te maken met hindernissen als zij Louie permanent willen adopteren, en laten besluiten dan te gaan trouwen. Otis oppert een idee om het 100-jarige bestaan van Molly’s groots te vieren.
101 9
Some Make It, Some Don't
Drucilla Carlson Andrea Newman Charlotte Sullivan - Anna
Jeff Hephner - Jeff Clarke
Charles Brice - Andre Keyes
Sophia Bush - Erin Lindsay
Amy Morton - Trudy Platt
Jason Beghe - Hank Voight
3 januari 2017
Deze aflevering is een cross-over met Chicago P.D. (aflevering: Don't Bury This Case).

De biologische vader van Louie verschijnt ten tonele en confronteert Casey en Dawson met zijn eis dat hij de voogdij wil over Louie. Casey en Dawson besluiten dan het gevecht aan te gaan over de voogdij van Louie. Het personeel van de brandweerkazerne 51 vinden een pingpongtafel en besluiten dan een toernooi te houden. Severide ontdekt dat hij een match is met een patiënt die een beenmergtransplantatie nodig heeft. Dit heeft een groot impact op hem, en valt dan terug in zijn oude verslaving door te gaan drinken. Later wordt kazerne 51 opgeroepen naar een aanrijding waarbij een auto weg is gereden, het blijkt dat de auto van Severide hierbij betrokken was en dat er geen chauffeur te vinden is.

102 10
The People We Meet
David Rodriguez Sarah Kucserka
Veronica West
Charlotte Sullivan - Anna
S. Epatha Merkerson - Sharon Goodwin
Charles Brice - Andre Keyes
Deanna Reed-Foster - Tina Cantrell
Abby Pierce - Mindy Brill
17 januari 2017
Severide krijgt te horen dat de beenmergtransplantatie door kan gaan, maar complicaties dreigen als Severide gewond raakt tijdens zijn werkzaamheden. Door deze verwonding kan de transplantatie niet doorgaan, maar ondanks de risico’s eist Severide dat het doorgaat. Ondertussen vecht de biologische vader van Louie voor de voogdij, Dawson en Casey gaan samen het gevecht met hem aan. Otis en Mouch maken een video om zo mensen enthousiast te maken om brandweerman te worden.
103 11
Who Lives and Who Dies
Haze J.F. Bergeron III Michael Gilvary Jamie Jackson - Eddie
Charlotte Sullivan - Anna
24 januari 2017
Dawson moet haar emoties bedwingen nadat zij naar een ongeluk is geroepen waarbij een zwangere vrouw gewond is geraakt. Casey moet een snelle beslissing nemen over wie van twee gewonden hij als eerste zal behandelen. Hierna moet hij echter de consequenties aanvaarden over zijn besluit.
104 12
An Agent of the Machine
Jann Turner Jill Weinberger Nick Boraine - Dennis Mack
Jamie Jackson - Eddie
America Olivo - Laura Dawson
7 februari 2017
Casey wordt achterna gezeten door een gewelddadige man, dit na een incident bij een brand uitruk.
105 13
Trading in Scuttlebut
Reza Tabrizi Roger Grant Charlotte Sullivan - Anna
Nick Boraine - Dennis Mack
Melissa Ponzio - Donna Robbins
14 februari 2017
De spanning lopen hoog op wanneer een andere kazerne eerst arriveert en Boden een beslissing neemt met wie de andere Chief, die juist bevordert werd, niet akkoord is. Omdat hij denkt dat zijn reputatie beschadigd is, maakt de Chief dingen onaangenaam in kazerne 51. Severide beslist of hij in Chicago blijft of Battalion Chief wordt in Springfield. Verder zoekt Dawson een date voor Brett na haar recente breuk en Hermann gaat naar de school van zijn zoon.
106 14
Purgatory
Joe Chapelle Michael Brandt
Derek Haas
Nick Boraine - Dennis Mack
Frank Pando - kapitein Tipton
Christopher Innvar - Tom Colletti
21 februari 2017
Chief Anderson heeft de meeste leden van kazerne 51 aan andere kazernes toegewezen, alleen Dawson, Casey en Severide blijven op 51. Boden probeert onsuccesvol om deze toewijzingen ongedaan te maken, omdat Anderson de macht heeft om verplaatsingen door te voeren zoals hij wil. Ondertussen graaft Severide in Anderson zijn verleden om "slijk" te vinden, terwijl de andere leden proberen hun nieuwe kazerne gewoon te worden. Ook Severide blijft problemen hebben met de veranderingen van kazerne.
107 15
Deathtrap
Joe Chapelle Andrea Newman Elias Koteas - Alvin Olinsky
Jason Beghe - Hank Voight
Sophia Bush - Erin Lindsay
Marina Squerciati - Kim Burgess
1 maart 2017
Kazerne 51 wordt opgeroepen naar een uit de hand gelopen magazijnbrand met tientallen slachtoffers binnen. Het team vecht tegen de tijd om iedereen buiten te krijgen. Een van de slachtoffers is Lexi, de dochter van Alvin Olinsky, die in kritische conditie gevonden wordt. Later, als ze ontdekken dat de brand is aangestoken, werkt kazerne 51 samen met Hank Voight en het politiekorps. Ook probeert Severide in contact te komen met Anna.

Deze episode is het begin van een crossover met Chicago PD en Chicago Justice

108 16
Telling her goodbye
Reza Tabrizi Michael A. O'Shea Keston John - Turk
Dre Marquis - JB Williams
La'Mar Hawkins - verwonde schutter
21 maart 2017
Er is een gijzeling in kazerne 51, wanneer een bende gangsters beschutting zoeken voor een uit de hand gelopen bende-oorlog. 1 van de bendeleden is serieus gekwetst en moet door Stella verzorgt worden, omdat Dawson en Brett op interventie zijn. Severide doet er alles aan om verborgen te blijven en een plan uit te werken.
109 17
Babies and Fools
Holly Dale Michael Gilvary
Liz Alper
Ally Seibert
Charlotte Sullivan - Anna
Holly Robinson Peete - Tamara Jones
Lew Temple - Max Schlottman
21 maart 2017
Na een ongeval, waarbij een stuk beton door een venster valt en een wagen over de kop slaat, zorgt Dawson dat er een onderzoek komt, dit escaleert wanneer een getuige bij verschillende ongelukken op dezelfde dag passagiers redt. Casey probeert ervoor te zorgen dat een luidruchtige werf wordt stilgelegd, op vraag van 1 van de inwoners in wijk waar hij verantwoordelijk voor is. Ondertussen doet Severide er alles aan zodat Anna zich welkom voelt in Chicago.
110 18
Take a knee
Joe Chappelle Michael Brandt
Derek Haas
Treat Williams - Benny Severide
Charlotte Sullivan - Anna
Jennifer Lafleur - mrs. Sullivan
4 april 2017
Casey ontdekt een nieuw drugspand op weg naar de kazerne en gaat bijzonder ver om het te sluiten wanneer hij ontdekt dat er een onschuldig slachtoffer betrokken is. Ondertussen komt Severide zijn vader (Benny) terug naar Chicago en ontmoet Anna. Verder krijgen Brett en Dawson te maken met een stagiair-ambulancier en Hermann verliest zijn geduld wanneer hij te horen krijgt dat zijn zoon Lee-Henry geschorst is van school omdat hij weigerde op te staan voor de Pledge of Allegiance omdat hij niet akkoord was met de prijsverhoging in de automaten op school.
111 19
Carry their legacy
Reza Tabrizi Michael A. O'Shea Charlotte Sullivan - Anna
Kamal Angelo Bolden - Jason Kannell
Gordon Clapp - kapelaan Orlovsky
25 april 2017
Casey wordt herenigd met een oude vriend wanneer een vervangend "Squad" naar de brandweerkazerne komt als de wagen van Severide stuk is. Tijdens een uitruk moet Casey een belangrijke beslissing nemen. Ondertussen probeert Severide te ontdekken waarom Anna ineens is verdwenen. Dawson en Brett worden gedwongen herscholing te volgen voor ambulancemedewerkers na een ongeluk. Connie keert terug naar haar werkzaamheden, en het personeel gokt op hoelang haar vervanger zal aanblijven.
112 20
Carry me
Eric Laneuville Jill Weinberger Charlotte Sullivan - Anna
Kamal Angelo Bolden - Jason Kannell
2 mei 2017
Met de hulp van Boden, gaat Casey zeer ver om een vriend brandweerman te helpen die zijn ganse team verloor bij een ongeluk en hiervoor de schuld op zich neemt. Ondertussen blijf Severide bij Anna haar zijde, terwijl haar gezondheid verder achteruit gaat. Tegelijkertijd rukt de kazerne uit naar een woningbrand waarbij een oudere vrouw haar vernielde huis weigert te verlaten. En Otis en Cruz zoeken een nieuwe kamergenoot.
113 21
Sixty Days
Sanford Bookstaver Michael Gilvary Holly Robinson-Peete - Tamara Jones
Kamal Angelo Bolden - Jason Kannell
Daniel Zacapa - Ramon Dawson
Daniel Eric Gold - Mark Blakeslee
9 mei 2017
Cruz wacht strafonderzoek nadat hij een dronken man een café uit vergezelde, en dat de man toen een tatoeage van CFD ontdekte bij Cruz. Ondertussen raakt Casey in een hevig conflict met een andere wethouder door een wetsvoorstel over de brandweer. Het personeel van de kazerne helpen Severide met het verwerken van het verlies van Anna, en de vader van Dawson bezoekt de kazerne. De kazerne verwelkomt een nieuwe collega, Jason Kannell.
114 22
My Miracle
Michael Brandt Michael Brandt
Derek Haas
Holly Robinson-Peete - Tamara Jones
Kamal Angelo Bolden - Jason Kannell
Daniel Zacapa - Ramon Dawson
Daniel Eric Gold - Mark Blakeslee
Jason Drucker - Hogan Korpi
16 mei 2017
Na het krijgen van zestig dagen onbetaalde schorsing groeit de spanning tussen Mouch en Cruz. Ondertussen voert Casey nog steeds flinke strijd voor zijn wetsvoorstel, maar krijgt dan alleen maar tegenslagen. Dit zorgt ervoor dat hij dan een belangrijk besluit neemt over zijn toekomst. Tegelijkertijd voert hij ook een strijd met Dawson, dit omdat haar vader langer in hun appartement verblijft als eerst was afgesproken. Hermann doet zijn best om een gewond kind weer te laten lachen.