Naar inhoud springen

DC Universe (streamingdienst)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DC Universe
Logo
Type Video on demand
Land Verenigde Staten
Regio Verenigde Staten
Eigenaar WarnerMedia
Uitzendgroep DC Entertainment en Warner Bros. Digital Network
Sleutelfiguren Sam Ades (General manager & Senior vice president, Warner Bros. Digital Networks)
Startdatum 15 oktober 2018
Omroepsoort Streamingdienst
Officiële website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

DC Universe is een Amerikaanse video-on-demand-streamingdienst van DC Entertainment en Warner Bros. Digital Networks. Het netwerk werd aangekondigd in april 2017, de naam en de dienst werden officieel bekendgemaakt in mei 2018. De dienst beschikt over in eigen huis gemaakte televisieprogramma's. Ook is er keuze uit series en films van personages uit DC Comics. De dienst ging van start als een bèta in augustus 2018 en werd officieel gelanceerd op 15 september 2018.

Content[bewerken | brontekst bewerken]

Original-programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Genre Première Seizoenen Opmerkingen
DC Daily Nieuwsprogramma 15 september 2018 1 seizoen Een dagelijks nieuwsprogramma, dat vijf dagen in de week een aflevering vertoont.
Titans Actie, drama, superhelden 12 oktober 2018 1 seizoen Wordt vervolgd met een tweede seizoen. De serie is in Nederland te bekijken via Netflix.
Young Justice: Outsiders Superhelden 4 januari 2019 1 seizoen Het eerste deel van het seizoen verscheen in januari 2019, de tweede helft volgt in juni 2019.
Doom Patrol Drama 15 februari 2019 1 seizoen Een spin-offserie van Titans. Het eerste seizoen werd uitgezonden vanaf februari t/m mei.
Swamp Thing Horror 31 mei 2019 1 seizoen Kort na het verschijnen van de eerste aflevering is bekendgemaakt dat er geen tweede seizoen komt.

Verwachte Original-programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Besteld[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Genre Première
Live-actionseries
Stargirl Drama begin 2020
Animatieseries
Harley Quinn Adult comedy oktober 2019

In ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Genre
Metropolis Drama

Films en televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Bij lancering bestond de dienst uit de vier Superman-films met Christopher Reeve, Batman Begins, The Dark Knight, de animatieseries Batman: The Animated Series, Static Shock, Young Justice, Teen Titans, Batman Beyond, Batman: The Brave and the Bold en Justice League, en de live-actiontelevisieseries Lois & Clark en Wonder Woman, de laatstgenoemde geremasterd in high definition.