Gebruiker:ErikvanB/Lullotheek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom.

U bevindt zich in de lullotheek.

In de lullotheek kunt u lulloïaanse geschriften lezen afkomstig uit de internetencyclopedie Wikipedia. De 'zwammalia', zoals ze gezamenlijk ook wel heten, zijn door de auteurs vrijgegeven onder de licenties CC BY-SA 3.0 en GFDL.

De koffie is gratis voor bezoekers die het lukt minimaal één verhaal helemaal uit te lezen.

Verhalen

Het vijfde seizoen

Toelichting van de lullothecaris: Het volgende verhaal is afkomstig uit X Factor (Nederland), versie van september 2015.

Er stond een vijfde seizoen op de planning voor januari 2012, maar na lange tijd van onduidelijkheid werd op 20 oktober 2011 bekendgemaakt dat in januari geen vijfde seizoen van X Factor wordt uitgezonden. In plaats van X Factor wordt er een juniorversie gemaakt van The voice of Holland, genaamd The Voice Kids. Op 20 maart 2012 verklapte jurylid Groothuizen dat er in het voorjaar van 2013 toch een vijfde seizoen komt. Dit seizoen zal wel volledig vernieuwd worden. Wendy van Dijk & Martijn Krabbé hebben al aangegeven niet terug te keren als presentatoren van het 5e seizoen van X Factor, omdat ze het te druk hebben met andere werkzaamheden. Wie hun opvolgers worden, is nog niet bekendgemaakt. Op 17 oktober 2012 ging de inschrijving openen voor het vijfde seizoen die in het voorjaar van 2013 op televisie moet komen. Op 30 januari 2013 werd bekendgemaakt dat Van Dijk niet het vijfde seizoen gaat presenteren, maar Krabbé slechts alleen. Van Dijk sluit niet uit om in mogelijk latere seizoenen terug te keren.
(...)
Tijdens de productie van het vierde seizoen had jurylid Gordon al over een vijfde seizoen, RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard maakte echter tijdens de liveshows van het vierde seizoen bekend dat hij nog niet wist of er wel een vijfde seizoen zou komen. Door het feit dat er een vierde seizoen van Holland's Got Talent komt en daarna meteen het tweede seizoen van The voice of Holland, verwacht Galjaard dat het publiek daarna niet nog een keer op een talentenjacht zit te wachten. Presentatoren Van Dijk en Krabbé zeiden in de finale van het vierde seizoen "Tot de volgende keer", wat refereert aan een vijfde seizoen. Op 20 augustus 2011 maakte jurylid Gordon bekend dat er in november van 2011 de audities voor het vijfde seizoen zullen plaats vinden. Op 4 september maakte jurylid Rookhuizen bekend nog niets te weten over een vijfde seizoen van X Factor. Uiteindelijk werd op 20 oktober bekendgemaakt dat er in januari geen vijfde seizoen kwam. Wel zijn er plannen voor een vijfde seizoen, maar dit seizoen lijkt niet eerder te komen dan januari 2013. Het is de bedoeling dat de show een aantal grote veranderingen zal ondergaan, zo is het waarschijnlijk dat er vier nieuwe juryleden komen, een nieuw podium tijdens de liveshows en moet het hele selectieproces versnellen en verkort worden tot minder afleveringen dan wat de voorgaande seizoenen hadden.
Jurylid Gordon zal niet terugkeren voor het vijfde seizoen. De overige juryleden is niet bekend of ze van de zender terug mogen komen. Groothuizen gaf aan wel graag terug te willen keren. Ook presentatoren Van Dijk en Krabbé keren niet terug, beide zijn te druk met andere werkzaamheden. Wie de nieuwe presentatoren zijn, is ook nog niet bekend. Wel gaven juryleden Gordon en Groothuizen aan interesse te hebben op het nieuwe seizoen te presenteren. Echter wou Erland Galjaard de presentatie in de handen houden van Van Dijk en Krabbé en heeft het er zelf voor over om de show zo te plaatsen dat beide presentatoren het wat minder druk hebben, om zo tijd te hebben voor een vijfde seizoen X Factor. Ook Van Dijk gaf later aan de show wel voor een vijfde keer te presenteren, mits het in een rustiger tijd plaats vind en moet ook Krabbé mee doen. Uiteindelijk keert Van Dijk niet terug, omdat ze meer tijd wil besteden aan haar gezin. Krabbé zal de presentatie alleen op zich nemen.
Op 17 oktober 2012 gingen de inschrijvingen open voor het vijfde seizoen. Wie de show zal gaan presenteren en wie er plaats nemen in de jury is nog niet bekend. Nieuw dit seizoen is dat ook dj's en rappers zich konden inschrijven. Deze zullen gewoon toegekend worden in de categorieën Jongens, Meisjes, 26+ of groepen. Hierdoor komen er waarschijnlijk ook een dj en rapper in de jurypanel. Er zou sprake van zijn dat Ali B als rapper de plaats van Gordon zal vervangen in de jury. Op 27 november 2012 is echter bekend geworden dat Ali B, samen met Gordon en Angela Groothuizen zal plaatsnemen in de jury van het vijfde seizoen. Er zou nog onderhandeld worden met Candy Dulfer om de vierde juryplaats. Duidelijk is dus wel dat Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen niet meer plaats nemen in de jury van het vijfde seizoen. Uiteindelijk bevestigt Gordon na roddels op 28 november dat Candy Dulfer het vierde jurylid zal zijn. Zowel Van Tijn als Rookhuizen zouden hebben aangegeven open te staan voor het vijfde seizoen, maar door de veranderingen was er geen plek voor hen. Van Tijn voelt zich gepasseerd en vind het raar dat hij niet persoonlijk is benaderd door de producent. Van Tijn wist via via te horen dat hij uitgesloten was als jurylid voor het vijfde seizoen. Rookhuizen vond het ook spijtig dat er geen plek voor haar was, maar dat ze inmiddels ook al druk is met andere projecten. Rookhuizen werd in tegenstelling tot Van Tijn enkele weken voordat de jury voor het vijfde seizoen bekend werd persoonlijk door Erland Galjaard geïnformeerd dat er geen plek voor haar was.
Na lang onderhandelen en de geruchten maakt Candy Dulfer op 5 februari 2013 via een filmpje op YouTube bekend dat ze het vierde jurylid zal zijn.
Tijdens de voorrondes van het vijfde seizoen gingen de inschrijvingen voor het zesde seizoen al open, maar lang was onduidelijk of er definitief een zesde seizoen kwam. Tijdens de tweede liveshow van het vijfde seizoen werd bekendgemaakt dat het zesde seizoen definitief in het voorjaar van 2014 zal komen.
(...)
Voor het vijfde seizoen gaven enkele juryleden aan graag terug te willen keren. Van Thijn en Rookhuizen zouden nog graag wel een seizoen mee willen doen, maar gaven ook beide aan dat ze wel met de gehele jury terug willen keren. Groothuizen gaf ook aan wel terug te willen keren, maar dat het haar ook leuk leek om de show te presenteren. Gordon zou niet terug keren, omdat hij zich wil focussen op Los Angeles, The Voices. Echter gaf Marjolein Keuning wel aan als jurylid voor het vijfde seizoen te willen komen, nadat ze het aanbod tijdens het tweede seizoen afsloeg. Naast Keuning zouden ook Henkjan Smits en Marianne van Wijnkoop graag terugkomen en zou ook Glennis Grace kandidaten willen coachen. Er werden gesprekken gevoerd met Kenneth Brian Edmonds, Ali B, Candy Dulfer, Glennis Grace, Dominique van Hulst en Waylon. Uiteindelijk keerden Gordon en Groothuizen terug. Ook Ali B en Candy Dulfer zouden plaatsnemen in het jurypanel.
(...) Tijdens de voorbereidingen van het vijfde seizoen werd duidelijk dat er een kleine kans is dat Van Dijk en Krabbé samen terug komen, jurylid Gordon zei later dat het zelfs zeker is dat beide niet terug keren. Winston Gerschtanowitz zal de show overnemen en aan zijn zijde zal Chantal Janzen of Lieke van Lexmond staan. Terwijl Van Dijk en Krabbé beweren dat er nog niks besloten is en dat voor alsnog zij twee terug keren. Op 30 januari 2013 werd bekend dat Van Dijk niet terug keert, maar dat Krabbé slechts alleen de presentatie op zich zal nemen. Van Dijk sluit niet uit om in de toekomst terug te keren als presentatrice.
(...)
Ook liet zenderdirecteur Erland Galjaard weten erg blij te zijn met de kijkcijfers en dat hij nog open staat voor een vijfde seizoen, al wil hij eerst kijken hoe Nederland reageert op het vierde seizoen van "HGT" en het tweede van "TVOH", voordat hij een beslissing neemt voor een vijfde seizoen van "X Factor". Uiteindelijk wist het vijfde seizoen gemiddeld dezelfde scores te halen en wist zelfs net ietsjes meer te behalen. Mede hierdoor en de reactie van het publiek werd er al in een vroeg stadium besloten om toch voor een zesde seizoen te gaan.

Te zien of niet te zien, dat is de vraag (over kanalen, logo's en audiosporen)

Toelichting van de lullothecaris: Het volgende verhaal is afkomstig uit Disney Channel (Nederland/Vlaanderen), versie van augustus 2015.

De zender is sinds 3 oktober 2009 exclusief en alleen voor alle TV-klanten van UPC beschikbaar.
Op 29 juni 2011 kondigde Ziggo aan dat Disney Channel toegevoegd werd aan het digitale basispakket vanaf 1 september 2011.
De zender werd ook verwacht bij Caiway op kanaal 21. De introductie werd eerst uitgesteld tot oktober 2011 en toen afgelast. Alle verwijzingen naar het Disney Channel zijn van de Caiway-website afgehaald. Cartoon Network blijft op het gereserveerde kanaal 21 te zien. Vanaf 1 Juli 2015 is Disney Channel wel bij Caiway en Caiway Albrandswaard te zien eerder was Disney Channel al wel bij Caiway Twente/Cogas te zien.
In Vlaanderen is Disney Channel sinds 1 november 2009 te zien. De programmering was in het begin identiek aan die in Nederland, alleen zijn de reclame en aankondigingen met een Vlaams accent in de plaats van een Nederlands. In Vlaanderen is de zender analoog te ontvangen bij Telenet en in het digitale pakket van Telenet, Belgacom en Numericable. Sinds 22 juni 2010 is deze zender ook aan het analoge aanbod van Telenet toegevoegd.
Klanten van UPC, KPN en Ziggo Digitale TV kunnen ook via Disney On Demand programma's en films bekijken. Deze zijn alleen beschikbaar in Nederlandse nasynchronisatie en voor veel programma's en films is een Premiumpakket vereist, zoals UPC Kidszone. De functie is ook beschikbaar in Vlaanderen bij Telenet, maar heet hier 'Disney à la carte'.
In september 2011 kwam er een nieuwe zender genaamd Disney Junior in het aanbod, die het digitale Playhouse Disney-kanaal en playhouse Disney-blok op Disney Channel verving.
Begin 2012 werd de 18.00 uur overgangstijd van de nasynchronisatie naar ondertiteling geleidelijk verder verlaat tot ongeveer 21.30 uur. Dit was afhankelijk van de programmering. Eind oktober 2013 werd de ondertiteling doordeweeks geheel afgeschaft en verschenen de series enkel nog nagesynchroniseerd. Alleen in het weekend op de late avond waren nog wat ondertitelde programma's te zien. Vrij kort hierna werd ook dit stop gezet.
Ook werd het nieuwe Disney Channel-logo ingevoerd. Het logo is geïnspireerd door dat van het originele Disney Channel in de VS. De herkenningsmelodie is geïnspireerd door die van Disney Channel UK.
Sinds 16 augustus 2012 is Disney Channel ook via de Satelliet op Astra 23.5 Oost met het pakket Familie HD van CanalDigitaal te zien op kanaal 38 standaard en kanaal 66 HD. Tegenwoordig is Disney Channel ook te ontvangen met het instap pakket BasicHD.
Sinds 1 april 2014 wordt Disney Channel enkel bij Ziggo met twee audiosporen uitgezonden. Er kan bij de meeste tekenfilms, series en films gekozen worden tussen nasynchronisatie en de originele versie. Er zijn enkele uitzonderingen, zo zijn animatieseries soms alleen in de nagesynchroniseerde uitvoering te zien. Bij de originele versie is standaard geen Nederlandse ondertiteling aanwezig, wel kan er vaak gebruik worden gemaakt van de ondertitels voor doven en slechthorenden via teletekstpagina 888. DVB ondertiteling is echter niet beschikbaar. Sinds 3 juni 2014 is het originele geluids spoor ook bij UPC en Canal Digitaal beschikbaar.
Vanaf 2 juli 2014 is Disney Channel, Disney XD 24 uur en Disney Junior ook bij KPN Interactieve TV en de KPN dochters Telfort en XS4ALL In Vlaanderen is het originele audiospoor beschikbaar bij Belgacom, Telenet en TV Vlaanderen sinds 30 juni 2014. (Taal wijzigen). Op diezelfde dag kreeg de Vlaamse versie een nieuw, blauw logo. Dit is het derde logo sinds de start in 2009. Ook de Franse versie kreeg op diezelfde dag dit logo, maar dan in zwart-wit.
In Nederland komt het nieuwe logo sinds 2 juli 2014, twee dagen na Frankrijk en België. In tegenstelling tot de vorige logo's is deze voor het eerst in tegenstelling tot de Amerikaanse gewoonte boven in het beeld geplaatst.
Sinds halverwege 2014 zijn ook een aantal afleveringen van series alleen in nagesynchroniseerde vorm via disneychannelgemist.nl te bekijken.
Sinds 25 maart 2015 zijn Disney Channel HD en Disney XD HD bij KPN, XS4All en Telfort te zien.
Vanaf 13 April blijft Disney Channel annaloog te zien voor voormalige UPC klanten en voor het gehele Ziggo servicegebied Digitaal.
Per 1 juli 2015 komt Disney Channel HD, Disney XD 24 en Disney Junior bij Caiway beschikbaar. Dezelfde zenders komen ook bij Caiway Albrandswaard hetzij van Disney Cannel alleen de SD versie.

Leaders

Toelichting van de lullothecaris: Het volgende verhaal is afkomstig uit Onderweg naar Morgen, versie van juli 2020.

Er zijn in de loop dat Onderweg naar Morgen op tv te zien is verschillende leaders gepresenteerd.
  • De eerste leader was een glas-in-loodversie, waarin verschillende shots uit afleveringen te zien waren. Deze liep het eerste seizoen en de eerste helft van seizoen 2 (1994, 1994-1995).
  • Toen de soap ruim een jaar bestond veranderde de leader, omdat de makers van mening waren dat de vorige leader te truttig was. Basiskleuren waren rood, wit en blauw. De hoofdpersonages passeren met hun shot in een rij van moderne, in beeld schuivende blokjes. Hierbij werden de namen van de acteurs vermeld. Deze leader hield het tweeënhalf seizoen vol (1995, 1995-1996, 1996-1997).
  • In het vijfde seizoen werd de leader opnieuw in een nieuw jasje gestoken: de kleuren geel, blauw en rood overheersten. Dit keer kwamen zowel de namen van de acteurs als van de personages in beeld. Deze leader hield het maar één seizoen vol (1997-1998).
  • De leader van het zesde seizoen leek veel op de leader van seizoen vijf, alleen waren nu de kleuren rood en geel in beeld, de shots van de acteurs waren in grijs. Daarnaast 'schoven' de shots van de hoofdpersonages weer voorbij; iets wat bij de leader van seizoen 2, 3 en 4 ook het geval was. Ook dit keer waren de namen van zowel acteurs als personages in beeld. Deze leader hield het twee seizoenen vol (1998-1999, 1999-2000).
  • Met de aanvang van seizoen acht werd de leader opnieuw in een nieuw jasje gestoken. Op de achtergrond was een rode deur te zien waarin en waarop vele teksten gekrast en geschreven waren. Op de voorgrond waren de foto's van de acteurs/personages, waarbij deze op röntgenfoto's moesten lijken. Nadat alle foto's waren geweest kregen we een witte stenen vloer te zien, waarop een blokje zeep werd geschoven. Op dit zeepblokje stonden de letters O N M (afkorting van Onderweg naar Morgen). De titel Onderweg naar Morgen verscheen in blokletters eronder. Deze leader hield het vier seizoenen vol (2000-2001, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004).
  • Omdat de soap met aanvang van seizoen 12 in een jonger jasje werd gestoken, veranderde ook de leader. Dit keer waren twee personages naast elkaar te zien, met daaronder de namen van de personages. De titel Onderweg naar Morgen werd gewijzigd in ONM. Deze leader hield het één seizoen vol (2004-2005).
  • Omdat de soap in seizoen 13 van Yorin naar BNN verhuisde, werd de serie nog verder in een nieuw jasje gestoken dan al bij aanvang van seizoen 12 was gebeurd. Omdat BNN zich meer op de wat jongeren richt werden er veel jonge acteurs in de serie gestopt en moesten veel oudere acteurs het veld ruimen. Er waren toen veel nieuwe personages bij dus kon de leader wel een goede update gebruiken. in de leader van seizoen 13 was telkens een acteur in beeld met een stukje uit een scène een witte balk liep erdoorheen, met de voor- en achternaam van het personage en de echte naam stond klein in de balk geschreven. Deze leader hield het drie seizoenen uit (2005-2006, 2006-2007, 2007-2008). Wel werd aan het begin van 2007, dus midden in seizoen 14, de leader wat versneld: de tijd dat een acteur te zien was, werd daardoor korter.
  • Met aanvang van seizoen 16 werd de leader nogmaals aangepast. Dit keer werden geen stukjes scènes van de acteurs gebruikt maar is een fotoshoot gehouden. De muziek is ook veel sneller en drukker geworden. De namen van de personages staan in een vet, wit lettertype en de namen van de acteurs staan in een kleiner groen lettertype. De kleur van het geheel van de leader is ook groen, deze kleur komt ook terug in het logo. De leader houd het tot nog toe twee seizoen uit (2008-2009, 2009-2010). In 2009 werd de hoofdkleur van de leader (voorheen groen) door oranje vervangen, en ook de namen van de acteurs en het logo werden oranje.
(...)
De titelsong van Onderweg naar Morgen is meerdere malen gewijzigd. De eerste vier seizoenen werd de originele titelsong, gezongen door Ruth Jacott, gebruikt. Toen de leader in seizoen 5 langer dan een minuut werd, werd de titelsong aangepast, echter nog wel gezongen door Jacott en zonder gewijzigde tekst. Bij de aanvang van het zesde seizoen werd de leader nog langer, en besloten de makers Jacott in te ruilen voor Gordon. Het liedje bleef hetzelfde, alleen de muziek werd opnieuw gecomponeerd. Na twee seizoenen besloten de makers de zang weg te laten en de leader (dus ook de titelsong) te verkorten. De tekst werd nu 'gezongen' door een saxofoon. Dit werd vier seizoenen volgehouden, maar omdat de makers besloten om in het twaalfde seizoen de boel om te gooien, werd ook de titelsong, na elf seizoenen trouwe dienst, weggelaten. Vanaf seizoen 12 werd er nieuw gecomponeerde muziek (zonder zang) gebruikt voor de leader. Vier jaar later kwam ook hiervoor een heel nieuw thema in de plaats.

Bad Ass

Toelichting van de lullothecaris: Het volgende verhaal is afkomstig uit Mark Calaway, versie van maart 2016.

In 2001 vormde De American Bad Ass een team met Kane onder de naam Brothers of Destruction en ze verdiende een match voor de WWF tag team championship op de ppv No Way Out, de Brothers of Destruction ze vochten tegen Edge en Christian en de WWF tag team champions Dudley Boyz. De Brothers of Destruction domineerde bijna de hele wedstrijd maar wonnen niet. Tijdens WrestleMania X-Seven won De american Bad Ass van Triple H (worstelaar). De American Bad Ass en Kane vervolgde hun verhaallijn dat was gefocust op Triple H (worstelaar). Triple H (worstelaar) en WWF kampioen Stone Cold Steve Austin vormde samen een groep. De Brothers of Destruction kregen de kans om te vechten tegen Triple H (worstelaar) en Stone Cold Steve Austin voor hun titels. Na dat De Brothers of Destruction de WWF tag team titels hadden gewonnen van Edge en Christian, won Triple H (worstelaar) van Kane tijdens de ppv Backlash door hem met een voorhamer aan te vallen. Omdat Kane gebleseerd was en niet kon vechten ontstond er een feud tussen De American Bad Ass en Stone Cold Steve Austin voor zijn WWF championship, maar tijdens de ppv Judgment Day won Stone Cold Steve Austin en behield hij zijn titel.
Als onderdeel van "The Invasion" verhaallijn was de eerstvolgende aartsvijand van De American Bad Ass Diamond Dallas Page, hij was geobsedeerd en stalkte de Americans Bad Ass zijn vrouw Sara. (In het begin van deze verhaallijn waren De American Bad Ass en Sara getrouwd, maar in werkelijkheid trouwden ze pas halverwege de feud). Tijdens de PPV Summerslam wonnen De Brothers of Destruction van de WCW tag team champions Diamond Dallas Page en zijn partner Chris Kanyon in een stalen kooi, en wonnen hier mee de WWF tag team championship. Tijdens de ppv Survivor Series, namen De American Bad Ass, Kane, The Rock, Chris Jericho en De Big Show het op tegen leden van de groep De Alliance waaronder Booker T, Rob Van Dam, Shane McMahon en Kurt Angle. (Tevens was dit voorlopig de laatste keer dat De American Bad Ass samen met Kane een team vormde). Kurt Angle pinde De American Bad Ass door bemoeienissen bij de ring van Stone Cold Steve Austin. Later nadat de Alliance verslagen was, veranderde de American Bad Ass terug in een heel, omdat hij de commentator Jim Ross ("J.R.") beval en dwong Vince McMahon om zijn kont te kussen. Dit was het begin van een nieuwe personage van de American Bad Ass, zijn lange haren waren kort geschoren en hij noemde zich zelf "Big Evill". Tijdens de PPV Vengeance, versloeg Big Evill Rob Van Dam om zo de WWF hardcore Championship te winnen.
De volgende verhaallijn begon tijdens de ppv Royal Rumble in 2002. Big Evill werd geëlimineerd door Maven door hem een dropkick van achter te geven. Vervolgens heeft Big evil Maven geëlimineerd door hem achter de schermen brutaal aan te vallen.