Gebruiker:Peter1973/Archief 1208-0109

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
   Welkom op Wikipedia, Peter1973/Archief 1208-0109!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise aanvullen met je eigen gegevens.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus 4x ~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Dankjewel dat je 't goed opneemt. Iedereen maakt wel eens een foutje, en helaas trof mijn foutje jou net. Eerste tip dan maar: ondertekenen doe je met vier tildes. Wanneer je dan op "opslaan" drukt, verschijnt je gebruikersnaam vanzelf, en kunnen anderen makkelijker op je tekst reageren. Groetjes, Sietske Reageren? 12 aug 2005 21:23 (CEST)

Graag gedaan! :-) Leuk om het artikel te zien groeien, trouwens. Je zou ook nog een categorie eronder kunnen zetten, maar ik zou eerlijk gezegd niet precies weten welke dat dan zou moeten zijn. Dat kun je zelf het beste beoordelen denk ik. Sietske Reageren? 12 aug 2005 22:37 (CEST)

Categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Ah, ik zie dat je al het e.e.a. aan categorieën hebt proberen te doen.

Twee dingen:

  • Wanneer je een artikel in meerdere categorieën kunt zetten, en deze categorieën zijn subcategorieën van elkaar, dan zet je het artikel in de "subste" categorie. Dus: kun je het kwijt in "recht" en "europees recht", waarbij "europees recht" een subcategorie is van "recht", dan hoeft het artikel alleen maar in "europees recht". Anders wordt de categorie "recht" onnodig vol.
  • Klopt het dat je ook categorieën bij elkaar hebt ingedeeld? Probeer er voor uit te kijken dat je de hierarchie van de verschillende subcategorieën in de gaten blijft houden. Ik zag bijvoorbeeld dat je de categorie Europees Recht ónder de categorie "douanewetgeving" wilde hangen. Ik zou, als ik jou was, douanewetgeving juist een subcategorie van Europees Recht maken. Andersom dus.

In de Kroeg is daar momenteel trouwens een discussie over. Misschien interessant om te lezen.

Sietske Reageren? 12 aug 2005 23:42 (CEST)

Vleierijen[bewerken | brontekst bewerken]

Hee, niet te veel vleien...! Daar word ik alleen maar arrogant van... *bloos* Sietske Reageren? 12 aug 2005 23:47 (CEST)

Jouw anonieme bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Niet schrikken, ik wil je alleen maar welkom heten en als je geïnteresseerd bent kun je hier al je edits zien vóórdat je een gebruikersnaam had (ook handig als je keer vergeet in te loggen), kun je toch nalopen waar je allemaal aan gewerkt hebt. Leuk voor later. Groet, --Algont 13 aug 2005 00:08 (CEST)

Slaapje doen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Peter, herinner me er morgen nog maar eens aan, goed? Ik ga nu slapen. Algont weet overigens ook aardig wat, zij kan je mogelijk ook helpen met je vraag. Welterusten alvast! Sietske Reageren? 13 aug 2005 00:16 (CEST)

categorieen[bewerken | brontekst bewerken]

Hebbes! hij staat er in, (bij Artkelen in cat:Recht en bij Artikelen in cat:Europees recht (onder de D) was kwestie van onderkast ipv kapitaal, truste voor nu, --Algont 13 aug 2005 00:58 (CEST)

Sorry, problems met Firefox[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry dat ik opeens weg was, maar m'n browser gooide me er steeds uit.

  1. De link naar anonieme edit werkt nu wel, komt allemaal heel precies met typen, (dat is des computers).
  2. Artikelen zijn ook in de Categorieen geplaatst (bij Europees Recht, was ie eerst in de REDIRECT terechtgekomen. Nu oké.
  3. Nog een linkje (ook leuk om af en toe te kijken) hoeveel edits je totaal hebt gedaan (alleen de ingelogde) anonieme telt hij dan niet mee. Nu stop ik er echt mee. mvg. --Algont 13 aug 2005 01:30 (CEST)

...en nu zijn ze met de Wiki-server bezig, lukt het opslaan weer niet, (gebeurt vaak om deze tijd) ff geduld en dan probeer ik het nog één keer...

Sándor Márai[bewerken | brontekst bewerken]

Ja hoor, alsnog met excuses, maar de reden heb ik al eerder aangegeven (zie op dat soort tijdstippen van alles en nog wat van thuiskomers van uit geweest langskomen). Tip: zet je instellingen op wachtwoord onthouden enz., zodat je automatisch aanlogt (werkt natuurlijk alleen op je eigen pc). RonaldB 13 aug 2005 12:09 (CEST)

Anonieme bijdragen worden inderdaad veel sneller gewantrouwd dan ingelogde. Probeer dus altijd maar ingelogd te zijn, dat werkt het beste. Verder zou ik willen zeggen: neem opmerkingen van anderen niet te zwaar op, nooit. Iedereen is in eerste instantie ter goeder trouw bezig, en doet de dingen waarvan hij zelf vindt dat het 't beste is voor de wikipedia. Geschreven tekst kan soms veel botter overkomen dan hoe de schrijver het oorspronkelijk bedoeld heeft. Groetjes, Sietske Reageren? 13 aug 2005 12:59 (CEST) Ps.: Is het een beetje gelukt trouwens, vannacht?

Ik heb het artikel over Sándor Márai nog ietwat verbeterd naar de conventies van wikipedia. Geboorte- en sterfdatum staan altijd in de eerste zin, als het even kan ook met de geboorteplaats. Verder heb ik ook een cat toegevoegd. Groetjes, Sietske Reageren? 13 aug 2005 15:01 (CEST)

Vandalismebestrijding[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Peter, bedankt voor je alertheid. Als je nog eens zoiets ziet, een artikel dat volslagen onzin is, dan kun je dit melden op Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's#Pagina.27s_direct_verwijderen. Op het artikel zelf kun je het sjabloon {{nuweg}} plaatsen. Sietske Reageren? 13 aug 2005 18:47 (CEST)

Hoi Peter, ik heb naar aanleiding van jouw opmerking op Overleg gebruiker:82.156.54.159 een waarschuwing geplaatst. {{weg}} plaats je wanneer de inhoud van het artikel onzin is, maar waarvan er heel misschien nog een goed artikel van te maken valt. Het artikel Jean de Labadie startte bijvoorbeeld met de tekst "Jean de Labadie was me toch een fantastische man, hij werd de leider van de Labadiesekte, Hatsekidee!" krijgt een weg-sjabloon (positief benaderd zou het zelfs een wiu-sjabloon kunnen krijgen), en wordt op de 14-dagenlijst gezet. Het artikel wat jij net trof, of andere artikelen waar alleen iemand "HEEEEEEEEEE" op roept, of schuttingtaal op plaatst, kan direct genomineerd worden met 'nuweg'. Zowel wiu-, weg- als nuwegartikelen meld je vervolgens op de verwijderlijst. Controleer overigens wel altijd even of het artikel niet per ongeluk wél een goed artikel wás. Sietske Reageren? 13 aug 2005 19:13 (CEST)

Belasting[bewerken | brontekst bewerken]

Ben jij: Gebruiker:84.86.84.125 ? Het gaat over Belasting. Die verandering daar is enorm, kan dat op het overleg worden toegelicht? pjetter 15 aug 2005 00:54 (CEST)

Zie mijn antwoord op mijn overleg (overigens een prima manier om iemand te bereiken) pjetter 15 aug 2005 07:48 (CEST)

Douanerechten[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Peter, Ik kwam de pagina Douanerechten tegen maar denk dat eigenlijk alle informatie al op de pagina Douanewetgeving staat. Ik zou willen voorstellen van deze pagina een redirect (#REDIRECT [[Douanewetgeving]]) te maken. Mee eens? Emvee 15 aug 2005 23:08 (CEST)

tolunie vs. douane-unie[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Overleg:Tolunie. Emvee 20 aug 2005 22:32 (CEST)

Belastingaangifte - overleg[bewerken | brontekst bewerken]

Hi Peter, zie overleg van belastingaangifte. Kan je daar iets beters bij verzinnen? Groet,--Mickey.Mau 30 aug 2005 22:16 (CEST)

Intrastat[bewerken | brontekst bewerken]

bedankt voor de intrastat links... nu moeten we nog zien te versieren dat andere artikelen relevant naar dit artikel gaan linken... en dat het wellicht nog wat wordt uitgebreid... maar deze externe links zijn al een supermooi begin.... gek he, dat zo iets internationaals en groots als Intrastat helemaal niet op wiki staat?