Naar inhoud springen

Inge Faes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Inge Faes (Hamme, 29 mei 1973)[1] is een Belgisch politicus uit de provincie Antwerpen.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Ze studeerde af als licentiaat rechten aan de Universiteit Antwerpen, met een specialisatie in het zee- en binnenscheepvaartrecht. Ze werd advocate aan de balie van Mechelen en richtte haar eigen kantoor op in Puurs. Als advocate specialiseerde ze zich in jeugdrecht.

Faes werd politiek actief voor de N-VA en werd voor deze partij de voorzitter van de partijafdeling van Puurs.[2] Van 2010 tot 2014 was voor de N-VA tevens rechtstreeks gekozen senator in de Senaat.[3]

Tevens zetelde ze van 2007 tot 2018 in de gemeenteraad van Puurs. Vanaf september 2014 zetelde ze als onafhankelijk gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Puurs,[4] dat in 2018 met Sint-Amands fuseerde tot Puurs-Sint-Amands. Sinds 2019 is Faes gemeenteraadslid van deze fusiegemeente, voor de lokale lijst KR8, een samenwerkingsverband van sociaaldemocraten, liberalen en onafhankelijken.

In februari 2024 werd ze actief voor Voor U, de nieuwe partij van Els Ampe.[5] Bij de Vlaamse verkiezingen van juni 2024 is ze lijsttrekker voor de partij in de kieskring Antwerpen.