Luke Dunphy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Luke Dunphy
Personage uit Modern Family
Luke Dunphy
Debuut Pilot
Bedacht door Christopher Lloyd
Steven Levitan
Gespeeld door Nolan Gould
Persoonsinformatie
Volledige naam Lucas Philip "Luke" Dunphy
Geslacht Man
Geboren 28 november 1998
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Student
Relatiebanden
Ouders Phil Dunphy (vader)
Claire Dunphy (moeder)
Zussen Haley Dunphy
Alex Dunphy
Grootouders Jay Pritchett (grootvader)
DeDe Pritchett (grootmoeder)
Frank Dunphy (grootvader)
Grace Dunphy (grootmoeder)
Portaal  Portaalicoon   Media

Lucas Philip "Luke" Dunphy (Californië, 28 november 1998) is een personage uit de sitcom Modern Family dat vertolkt wordt door Nolan Gould.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Luke is de onstuimige zoon van Phil en Claire, die altijd zijn eigen ding doet. Hij heeft twee zussen, Alex en Haley.[1] Hij is genoemd naar zijn overgrootvader Lucas, de ex-schoonvader van Jay. Hij kan soms onrust veroorzaken, zo beschoot hij zijn zus eens met een speelgoedgeweertje en begon hij op school te vechten met Manny. Luke is speels, erg zelfzeker en beseft vaak niet wat de gevolgen zijn van zijn acties.

Luke doet soms heel gekke acties, zoals bijvoorbeeld springen op de trampoline met enkel ondergoed aan en een doos op zijn hoofd, of met zijn hoofd vastzitten tussen de trapreling. Zowel Claire als Phil zijn het er over eens dat ze Luke niet goed hebben opgevoed. Phil zegt zelfs dat hij denkt dat Luke hun domste kind is, terwijl Claire denkt dat Haley dit is. Ze stuurden Luke naar een psycholoog, die zei dat zijn gedrag perfect normaal is voor een hoogbegaafd iemand. Niet veel later vergeten ze Luke op de parking, waarna hij tot ieders verbazing thuis geraakt in een limousine. Luke werd maar op één universiteit toegelaten, maar wist wel een goedbetaalde job te verkrijgen bij de golfclub van Jay. Luke speelde in het begin van de serie vaak op zijn Nintendo 3DS. Zijn stiefoom, Manny, is zijn beste vriend. Ze spenderen veel tijd samen, zo gaan ze vaak op dubbeldate en maakten ze eens een film over zombies. Hij verjaart dicht bij Thanksgiving, waardoor de familie deze twee feestjes vaak samen viert.