Naar inhoud springen

Overleg:Fons Rademakers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Rademakers is wel overleden. Zie o.a. Teletekst Cadezo 22 feb 2007 10:40 (CET)

Longemfiseem is verkeerd gespeld. Het is longemfyseem, of beter nog emfyseem, want het is per definitie een aandoening van de longen. Emfyseem is een onderdeel van COPD (chronic obstructive pulmonary disease): "chronische, onomkeerbare en meestal voortschrijdende luchtwegobstructie ten gevolge van een ontstekingsreactie na blootstelling aan toxische stoffen, voornamelijk sigarettenrook, met als gevolg een verminderde maximale uitademingsluchtstroom en beperking van de ventilatoire capaciteit"(Pinkhof Geneeskundig Woordenboek, 2006). Bij emfyseem is er sprake van permanente beschadiging van de longblaasjes.


Oscar[brontekst bewerken]

Ik heb het jaartal bij de Oscar gewijzigd van 1986 naar 1987.
De Aanslag werd 1986 genomineerd; Rademakers won echter pas in 1987. Muijz 24 feb 2007 20:13 (CET)Reageren

oscar[brontekst bewerken]

Rademakers debuteerde met Dorp aan de rivier (1958), waarvoor hij als eerste Nederlandse filmregisseur een Oscarnominatie kreeg.

deze informatie klopt niet, bert haanstra won dat jaar daarvoor een oscar voor de kleine documentaire, als iemand die er verstand van heeft het zou willen aanpassen heel graag :)

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.112.238 (overleg · bijdragen) 5 mei 2007 22:09

Ik heb dit aangepast, want zowel Glas van Haanstra als Dorp aan de rivier van Rademakers zijn in 1960 genomineerd. Muijz (overleg) 9 mei 2014 20:25 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Fons Rademakers. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 okt 2018 00:53 (CEST)Reageren