Overleg:Joan van Dillen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Muijz

Toelichting bij het herschrijven van dit artikel.

Tijdens de oorlog werd het ouderlijk huis gevorderd. Dat het gezin hierdoor gedwongen werd in de psychiatrische inrichting te wonen, zoals in de vorige versie stond, waar blijkt dat uit? Ik neem aan dat het gezin ook elders terecht kon, maar het verkieslijker vond om dicht bij het eigenlijke huis te wonen, bijvoorbeeld om een oogje in het zeil te kunnen houden.

Het woord hoewel uit de vorige versie suggereerde een tegenstelling tussen het wonen in de inrichting, en het behalen van een gymnasiumdiploma. Ik neem aan dat de oorlog er slechts deels een rol bij heeft gespeeld. Ook is mij niet duidelijk waar de tegenstelling op berust; misschien vond de jonge Van Dillen het wel spannend om in een inrichting te wonen; misschien kon hij er zelfs in alle rust studeren, wie zal het zeggen.

Dat hij zijn diploma op jonge leeftijd haalde zou moeten worden onderbouwd met een jaartal. (Sowieso kan het artikel wel wat meer jaartallen gebruiken.) Dat hij het met gemak haalde, wat is daarvoor het bewijs? De opmerking over de mts heeft weinig met het artikel te maken; bovendien wordt in ons artikel mts al vermeld dat dit tot 1957 de naam was voor de latere hts. Muijz 24 jun 2007 20:57 (CEST)Reageren