Overleg:Kenamju

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Maarten1963

Bronvermelding[brontekst bewerken]

Dat is een lastige: jaren geleden stond er op de officiële website van Kenamju het volgende artikel over de geschiedenis van de club:

"KENAMJU is al meer dan 50 jaar één van de toonaangevende judoclubs in Nederland. Ooit opgericht als judoclub waar de Am van amateur hoog in het vaandel stond, is KEN-AMPER-JUDOËN doorgegroeid naar een club waar wedstrijdjudo op een professioneler niveau is gebracht.

Naast vele individuele successen van Kenamju-ers als Jessica en Jenny Gal, Ben Sonnemans, Claudia Zwiers, Maarten Arens, Patrick van Kalken en Dennis van der Geest, zijn ook de teamprestaties indrukwekkend. Onder de bezielende leiding van Cor van der Geest, die de club ruim 30 jaar onder zijn hoede heeft, beheerst KENAMJU al meer dan 10 jaar het Nederlandse clubjudo. Nationale teamtitels (jeugd, junioren, senioren dames en heren) werden schijnbaar achteloos binnen gehaald.

Ook in Europa behoort KENAMJU sinds 1994 tot de absolute top. Na brons (heren 1994) en zilver (heren 1996) werd in 1998 het onmogelijk geachte bereikt. Nadat eerst het damesteam van KENAMJU in Parijs de Europacup won, sloeg het mannenteam in het Duitse Abensberg toe. Een prestaties die nog geen andere club in Europa heeft behaald. In 1999 prolongeerde de dames hun Europese clubtitel in eigen huis. De mannen moesten sindsdien genoegen nemen met zilver (2001), brons (1999, 2002) en een vierde plaats (2000).

Professionalisme hoort ook bij de wijze waarop KENAMJU aan de Europacup deelneemt. Inspirator Robbert van der Geest en zijn team hebben vanaf de eerste deelname van KENAMJU aan het toernooi (1989) gewerkt aan het creëren van een wervelend judo-evenement voor zowel judokenners als ‘gewone” sportliefhebbers. Promotie van de judosport in het algemeen en van KENAMJU in het bijzonder is daarbij uitgangspunt. De meer dan 20 thuisronden vormden generale repetities van een grote wens: de organisatie van de finale ronde van de Europacup. In 2001 ging die wens in vervulling. Ruim 3000 judoliefhebbers waren getuigen van KENAMJU dat genoegen moest nemen met een tweede plaats achter het team van Yawara Newa (RUS).

In 2002 behaalde KENAMJU een derde plaats na een bloedstollende halve finale tegen TSV Abensberg (GER). Pas in de laatste wedstrijd werd de strijd in het nadeel van de Haarlemmers beslist. Dit vroeg om sportieve revanche.

En die kwam er in 2003. Ook dit keer was Kenamju weer doorgedrongen tot de finalepoule. Na veel getouwtrek mocht Kenamju zelf de eindronde organiseren. In een volgepakt en sfeervol Kennemer Sportcentrum stoomde het Haarlemse team op naar de finale tegen hetzelfde Abensberg uit Duitsland. De Duitsers hadden dit keer het nakijken tegen een weergaloos Kenamju. De supporters zorgden ervoor dat het dak er bijna af werd geblazen en Kenamju mag voor een jaar met de Europacup voor clubteams pronken."

Daar kwam dus ook de passage over 1998 uit. Maar inmiddels is de website behoorlijk op de schop gegaan, en is dit hele verhaal ook verdwenen. Maarten1963 (overleg) 6 jul 2017 10:42 (CEST)Reageren