Naar inhoud springen

Overleg:Kurt Student

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Tdevries in het onderwerp Wel degelijk bemoeienis van Niels F.

van mijn overleg «Niels» zeg het eens.. 30 okt 2006 15:14 (CET): L.S.Reageren

In het artikel over de fascistische oorlogsmisdadiger generaal Kurt Student worden herhaaldelijk door mij geplaatste verwijzingen naar zijn oorlogsmisdadigerschap verwijderd. Bovendien wordt steevast de vermelding verwijderd over zijn bevelen om burgers te executeren op Kreta in 1941, iets waaarover geen enkele historische discussie bestaat.

Dat stuit mij tegen de borst, gezien de man daar wel degelijk voor is veroordeeld en het bovendien geen twijfel leidt dat hij één der ferventste nazi's is geweest. Geen historicus zou zoiets in zijn hoofd halen. Het is geschiedsvervalsing.

Dat alles is bijna net zo erg als het verwijderen van de categorie 'oorlogsmisdadiger'. In alle internationale wikipedia portals komt deze categorie gewoon voor. Het onderwerp oorlogsmisdadiger komt gewoon voor, het is onzinnig om het als categorie te verwijderen omdat dit onderzoek via wikipedia in de weg staat.

De daarover gevoerde discussie is een non-dicussie, een verzinsel van uit een bedenkelijke motivatie. Bovendien is de beslissing om de categorie te verwijderen geen besluit van een ingeroepen deskundige historicus, maar de uitkomst van een beperkte poll van zelfverklaarde 'deskundigen', teovallig enkelingen die met dit onderwerp bezig waren op dat moment.

Ik geef u de kans dit recht te zetten, maar verzekeren u dat deze zaak, alsmede de aard en kwaliteit van uw overige bijdragen, mijn blijvende aandacht heeft.

Dit houdt in:

Dat de categorie 'oorlogsmisdadiger' wordt hersteld; Genoemde feiten in het artikel over Kurt Student worden hersteld en beschermd.

Vat dit a.u.b. liefst niet te licht op.

Ik wijt het aan uw jeugd en overmoed dat u een dergelijke blindheid tentoonspreidt, maar weet dat ik, in geval van uw in gebreke blijven deze zaak recht te zetten, ik aangifte zal doen bij daartoe geëigende media, historici, instituten en andere personen van belang.

Met vriendelijke groet,

H.C. van der Veen

einde kopie. Ik heb namelijk deze pagina nog nooit bewerkt en zie niet wat ik er mee moet. «Niels» zeg het eens.. 30 okt 2006 15:14 (CET)Reageren


Reactie op bovenstaande, ook copy van NielsF pagina[brontekst bewerken]

Hij richt zich misschien tot jou omdat je naam op zijn overlegpagina (Overleg_gebruiker:83.83.25.137) staat. (Hij heeft ook Speciaal:Contributions/H.C._van_der_Veen.) Ik vond via [1] een referentie [2] waar in de laatste paar zinnen staat dat Student niet de aanstichter was van de misdaden maar de SS. Dit was n.a.v. een getuigenis in Nuremberg. Om die reden kreeg hij dan ook niet de doodstraf. Ik denk dat het epistel hierboven als een emotionele reactie kan worden gezien, niet persoonlijk aan jou, Niels. Ik denk dat de heer Van der Veen die google sites eens zou moeten lezen. --Johjak (!) 30 okt 2006 16:40 (CET)Reageren


Wel degelijk bemoeienis van Niels F.[brontekst bewerken]

Het is geenzins een emotionele reactie maar een wetenschappelijke kritiek en juridisch onderbouwd. De link waarnaar je verwijst is uiterst dubieus, zeker geen historische bron en wetenschappelijk niet verantwoord. Verdiept u zich liever eerst in een onderwerp voort zulke gevaarlijke bronnen te consulteren. U gaat ook niet inhoudelijk in op de materie. De vraag blijft: waarom is de categorie oorlogsmisdadiger alleen in de Nederlandse Wiki geschrapt? Dat is moreel onjuist. Niels F. heeft hierin een stelling betrokken die onhoudbaar is en aan zijn geschiedenis is te zien dat hij wijzigingen en verwijderingen heeft gedaan, al ontkent hij die. Dat maakt het nog niet waar. (Niet ondertekende opmerking van H.C. van der Veen 27 nov 2006 01:26 (CET))Reageren

Beste H.C. van der Veen
Als u op deze link klikt, ziet u de bewerkingsgeschiedenis van de pagina. U zult zien dat NielsF daar niet in voorkomt. Uw beschuldigingen zijn derhalve niet terecht. Groeten, Tjipke de Vries 27 nov 2006 01:55 (CET)Reageren