Overleg:Rody Rijnders

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door AnarchistiCookie

aan hen die roepen om een bron van de geboortestad: ik ben directe familie. Vervolgens zeggen jullie: dat kan iedereen wel zeggen. Ja dat klopt, en zo kan iedereen wel een website publiceren waarop staat dat de geboortestad lutjebroek is. is dat dan waar?

er is 1 amerikaanse website waarop balikpapan staat. waarom is dat dan waar? dat is de redenering: het staat in de krant dus is het waar.

kijk eens bij bekende nederlanders op wikipedia: staat overal een bron voor de geboorteplaats? nee. De eerste die ik check, roy donders: geen bron. probeer er zelf een paar.

wikipedia is bedoeld om samen steeds beter de kennis betreffende bepaalde onderwerpen vast te leggen. Niet om slaafs andere websites te citeren en te zeggen: als het daar staat is het waar.

denk je serieus dat ik de gegevens van een medaillewinnaar van vijftig jaar geleden zomaar ga verstoren? is het niet veel waarschijnlijker dat ik inderdaad een familielid ben? zoals het ook familieleden en vrienden zijn die hebben vermeld dat dhr Rijnders op Laga zat. (daarvan zeggen jullie ook niet: waar is de bron?)

bedenk dat het hier om levende mensen gaat, die hun gegevens en die van hun geliefden op internet zien staan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.90.4.14 (overleg · bijdragen)

Dank voor het aanmaken van deze overlegpagina en voor deze informatie! We zijn hier op Wikipedia een beetje gevoelig wanneer "anoniemen", zoals jij, ineens zaken gaan aanpassen en daar geen bron voor geven. Is nergens vast te stellen wat de geboorteplaats is? Groet, Vinvlugt (overleg) 17 jan 2018 14:02 (CET)Reageren

nee nergens is online vast te stellen wat zijn geboorteplaats is, net zomin als dat voor u of voor mij kan (gelukkig maar). hebben alle bekende en minde bekende nederlanders een kopie paspoort of een uitreksel van het bevolkingsregister opgestuurd naar wikipedia? ik denk het niet. maar in dit geval staat ergens op een website dat het balikpapan is, en vervolgens wordt dit blind geloofd, ondanks dat het in de loop der jaren al door drie verschillende mensen is gewijzigd naar Batavia. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.90.4.14 (overleg · bijdragen)

Nee, niemand hoeft een kopietje van zijn paspoort op te sturen, van de meeste bekende Nederlanders is ooit wel eens in een krant, of een interview, opgetekend waar ze geboren zijn. Ik zal Gebruiker:Rudolphous even pingen, de aanmaker van het artikel. Hij zal zich gebaseerd hebben op die bron die Balikpapan vermeldt. Op de website van Laga lees ik trouwens dat de heer Rijnders is overleden! Vinvlugt (overleg) 17 jan 2018 14:51 (CET)Reageren
Klopt. Zie ook hier [1]. Rudolphous (overleg) 18 jan 2018 21:54 (CET)Reageren

dat laatste wat u zegt is inderdaad helaas zo. ik wist niet dat dit al publiek was. dit is ook de reden dat ik het zo belangrijk vind dat de data klopt, omdat nu iedereen hem op gaat zoeken.

Met mijn deelneming. Aanpassen lijkt me in dit geval prima. Rudolphous (overleg) 18 jan 2018 21:54 (CET)Reageren
Ik heb inmiddels een betrouwbare bron gevonden en deze bij het artikel toegevoegd. Mvg, AnarchistiCookie Overleg 31 jan 2018 21:39 (CET)Reageren