Overleg:Stevenage

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door De Jaren

De wikipedia als tijdgebonden grootheid[brontekst bewerken]

De rubriek Geboren in Stevenage telt zeven personen: 3 voetballers (Engeland is tenslotte een voetballand!), 1 autocoureur, 2 acteurs en 1 zangeres, alle zeven geboren binnen één decennium, nl. in de jaren 1983 t/m 1992. Je vraagt je dan af: waren er in de jaren vóór 1983 soms geen, ook in ons taalgebied, vermeldenswaardige Stevenagers?
Ik denk dat die er zeker wel geweest zullen zijn; als dit lijstje in bijvoorbeeld 1980, of nog verder terug, in een jaar als 1960 of 1940, zou zijn opgesteld, had het er zonder twijfel compleet anders hebben uitgezien. Waarschijnlijk biedt voor de uitbreiding van dit overzicht de nl.wikipedia zelf, of anders de en.wikipedia, wel aanknopingspunten.
Ik zal hiernaar - gebruik makend van de vele links waarmee artikelen in de diverse wikipedia's over en weer verbonden zijn - een kleine speurtocht ondernemen en, puur voor de sport, kijken in hoeverre dit lijstje met ten minste nog enkele namen kan worden uitgebreid. (Ik zal me hierbij beperken tot het opvoeren van personen die in de nl.wikipedia een eigen artikel hebben, dus geen namen overnemen van mensen uit met name de en.wikipedia die in "onze eigen" wikipedia niet voorkomen en op deze plaats dus een rode link zouden geven.
Ik zal eens kijken hoever ik hiermee kom, en hoop mijn bevindingen later vandaag (of in elk geval zo spoedig mogelijk) naar deze overlegpagina te kunnen terugkoppelen.
Misschien een stimulans voor andere wikipedianen c.q. wiki-hobbyisten? Want deze - mij tot vanochtend onbekende - middelgrote plaats (88.000 inwoners) is natuurlijk maar een van de vele voorbeelden annex mogelijkheden om een dergelijke uitbreidingsactie op te starten...
De Jaren (overleg) 18 feb 2021 08:57 (CET)Reageren