Naar inhoud springen

Overleg Wikipedia:Gewenste artikelen/Tachtigjarige Oorlog

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Nederlandse Leeuw

Ik ben al een tijd aan het werk met deze 'Gewenste artikelen'; ik heb mijn eigen gewenste artikelen toegevoegd, sommige van de gevraagden heb ik zelf aangemaakt. Maar er blijven er nog enkelen over:

Spanje tijdens de Tachtigjarige Oorlog - Engeland tijdens de Tachtigjarige Oorlog - Frans front in de Tachtigjarige Oorlog (eventueel andere titel) - Bloedbad van Zutphen (november 1572) - Slag bij Noordhorn - Slag bij Punta Delgada (en) - Slag om Bourtange - Slag om de Soltkamp - Beleg van Bergen-op-Zoom (1588) en Beleg van Bergen-op-Zoom (1622)

Van de eerste drie verwacht ik voorlopig geen nieuw artikel; de eerste twee zijn vaag omschreven (gaat het hierbij om de Spaanse en Engelse betrokkenheid in de TO?), de derde heb ik zelf geplaatst; maar het probleem is dat ik er nauwelijks iets over kan vinden (bijvoorbeeld: was Frankrijk bij de Vrede van Münster aanwezig?).

Het Bloedbad van Zutphen heb ik ook gevraagd, het grootste probleem is: wanneer vond dat plaats? 15, 16 of 17 november?

Aan Gebruiker:Hardscarf wil ik vragen of hij zelf de door hem gevraagde artikelen Slag bij Noordhorn en Slag om de Soltkamp zou willen starten, aangezien hij er het meeste van schijnt te weten (en misschien de Slag om Bourtange).

Ik zie weinig nut in het artikel Slag bij Punta Delgada, of in ieder geval voor de TO; volgens het Engelstalige artikel was het een gevecht tussen Spanjaarden en Portugezen en enkele 'avonturiers', waaronder Nederlanders. Dat is prima, maar heeft vrijwel niets te maken met de Tachtigjarige Oorlog. Ik zou het artikel graag in een andere categorie zien.

Dan zijn er nog de twee beleggen van Bergen op Zoom, waar ik zelf geen informatie ovwer heb kunnen vinden (behalve in het lied Merck toch hoe sterck, maar dat is geen goede bron). Iedereen die hier meer over weet vraag ik dringend het artikel te starten. Nederlandse Leeuw 1 mei 2008 14:56 (CEST)Reageren

bij wikipedia in het afrikaans(de taal lijkt heel veel op nederlands dus is het ook goed te lezen.)typ je bij zoeken Nederland in en kun je over de tachtigjarige oorlog ook nog iets vinden.