Naar inhoud springen

Overleg Wikipedia:Onderhoud/Controle anonieme wijzigingen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door IIVQ

Pjetter, ik ben 't niet helemaal eens met je methode. Hier is m'n commentaar: (Mijn idee van controleren is overigens hier te vinden.

  1. Markeer als gecontroleerd zou de laatste stap moeten zijn. Markeer je namelijk een pagina met vandalisme als gecontroleerd en komt er dan iets tussen (telefoon, bezoek, crash, whatever) dan wordt er verder niets mee gedaan.
  2. Het teruggaan naar de vorige versie en die dan gelijk opslaan mag alleen maar gebeuren als het vandalisme de laatste wijziging was. Anders kunnen er (waardevolle) wijzigingen van andere gebruikers verloren gaan. Echter, ook als het de laatste wijziging is, dan nog is er een kleine kans dat iemand anders in de laatste minuut al iets veranderd heeft. Met mijn methode is de kans daarop veel kleiner, en krijg je minstens nog een bewerkingsconflict.
  3. Tip 2: Twintig tabs tegelijk vind ik wat veel, maar dat is een kwestie van smaak. Ik hou momenteel 6 aan, wat betekent dat als die allemaal vandalisme hebben ik om die 6 af te handelen alsnog 6*4 = 24 tabs open heb (controlepagina, overleg gebruiker, huidige artikel, herstel artikel en geschiedenis gebruiker), meer als die gebruikers ook nog overig vandalisme hebben uitgevoerd.
  4. Tip 3: Revertknop: zie punt 2.
  5. Tip 4: Het is dan maar te hopen dat mensen de tekst "wijzigingen door 1.2.3.4 teruggedraaid" gebruiken, anders zie je het niet. Ik controleer altijd het huidige artikel (bewerkelijkst maar wel veiligst.)
  • Nog een puntje van orde: het is zeer irritant (und nicht effizient!) dat veel artikelen wel al gedevandaliseerd zijn maar niet gemarkeerd als gepatrouilleerd. Dit komt echter door 't niet in CDVF zitten van een "mark patrolled"-knop, iets waar CD wel aan werkt. Dus dit is helaas nog even wachten.

Dat was 't geloof ik wel. IIVQ 16 okt 2005 18:15 (CEST)Reageren

Owja, het adviseren van het niet op "Markeer als gecontroleerd" drukken vind ik stom, want dan gaan anderen de controle dus alsnog moeten uitvoeren. Dat is zeer inefficient en maakt het voor de vrijwillige controleurs ook minder leuk. IIVQ 16 okt 2005 18:16 (CEST)Reageren

Maar waar moet je dan opletten? Moet je alle wijzigingen natrekken en kijken of de nieuwe informatie allemaal klopt?