Overleg gebruiker:192.87.124.152/archief

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 19 jaar geleden door Dick Bos in het onderwerp Overweeg eens u aan te melden
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.487 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Ik zie dat je al meteen een flink stel uitbreidingen en nieuwe artikelen op fiscaal en juridisch gebied hebt aangebracht. Ziet er goed uit. Johan Lont

Tip[brontekst bewerken]

Ik zou je nog de tip willen geven goed op de links te letten die je aanbrengt. De standaardregel is dat artikelen een titel in het enkelvoud krijgen (uitzondering: o.a. namen van volken). Als je het bijvoorbeeld hebt over gemeenten of disputen, moet een eventuele link gaan naar [[gemeente (bestuur)|gemeente]] en [[dispuut]]. Om toch meervoud te kunnen gebruiken, kun je een '|' gebruiken.

Ingevoerd als linkt naar Ziet eruit als
[[dispuut|disputen]] Dispuut disputen
[[gemeente (bestuur)|gemeenten]] Gemeente gemeenten

Eventueel klik je eerst op "Toon bewerking ter controle" om de links te controleren. Als je dit te lastig vindt, kun je het ook laten zitten, misschien verbetert iemand anders het dan wel.

Johan Lont 9 nov 2004 10:49 (CET)Reageren

Mijn god u heeft wel een afwijkende voorkeur voor onderwerpen niet? Wae®thtm©2004 11 nov 2004 00:58 (CET)Reageren

Dodelijke Koperen Zuil[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker : Ik besef dat mensen allerlei zeer inventieve manieren gebruikt hebben (en nog steeds gebruiken) om elkaar van het leven te beroven, maar het verhaal van de Dodelijke Koperen Zuil komt mij toch onwaarschijnlijk over. Ik heb het dan ook voorgedragen voor verwijdering. Als U een bron kunt aangeven van dit verhaal, dan kan dat natuurlijk aanleiding zijn mijn mening te herzien. Mvg, O E P 11 nov 2004 01:46 (CET)Reageren

Martijn, bedankt. Ik probeer nog wat andere bronnen te vinden, zodat het verhaal ook voor anderen geloofwaardig wordt. Mvg, O E P 11 nov 2004 23:03 (CET)Reageren

Hackfleish & Geschiedenis van Siberië[brontekst bewerken]

Geachte anonieme gebruiker van Wikipedia. Welkom en bedankt voor de bijdragen. Ik heb echter bij 2 artikelen een opmerking

Hackfleish[brontekst bewerken]

Het artikel Hackfleisch bevat een aanzienlijk stuk tekst van een andere site en is daarom geplaatst op de lijst met te verwijderen artikelen. Tenzij er toestemming komt van die site danwel het stuk herschreven wordt, zal het op termijn verwijderd worden. Het is voor dit project van belang dat er geen teksten/afbeeldingen worden overgenomen waar auteursrechten voor gelden.

Geschiedenis van Siberië[brontekst bewerken]

In het artikel Geschiedenis van Siberië is toegevoegd:

"In augustus 1945 gaven de Russische legers vanuit Siberië Japan de genadestoot. Veel historici zijn van mening dat dit, en niet de atoombommen, Japan deed capituleren."

Ik woon enkele jaren in Japan en heb ook wel het nodige over de geschiedenis gelezen. Er is inderdaad twijfel bij sommige historici of de atoombommen op Hiroshima (6 augustus) en Nagasaki (9 augustus) nodig waren om Japan te laten capituleren. Maar ik kan me niet herinneren ooit gelezen te hebben dat het vooral aan het Russische leger te danken is dat Japan op 15 augustus 1945 zich overgaven (de feitelijke overgave vond plaats op 2 september op het slagschip de USS Missouri).

Het Russische leger kwam pas op 8 augustus 1945 (dus 2 dagen na de 1e atoombom) in actie tegen Japan. Daarna waren het, afgezien van een paar eilandjes ten noorden van Hokaido, de Amerikanen onder generaal Douglas MacArthur die Japan tot 1952 bezetten (en Okinawa tot 1972). Ik zou graag bronnen zien uw bovengenoemde stelling onderbouwen.

Robotje 11 nov 2004 04:45 (CET)Reageren

Overweeg eens u aan te melden[brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker,
Hebt u al eens overwogen u aan te melden als gebruiker? Het kost maar enkele seconden werk en het levert u en ons verschillende voordelen op. Maar als u liever anoniem aan Wikipedia wilt bijdragen is dat natuurlijk ook geen probleem! Vriendelijke groet, Dick Bos 14 nov 2004 22:29 (CET)Reageren

Beste Wikipedianen,

Vanaf nu heb ik me aangemeld onder de naam Martinus.

Vriendelijke groet,

Martijn