Overleg gebruiker:W. E. van Kampen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Blokkade
Welkom op Wikipedia, W. E. van Kampen! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.874 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".



De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Beste Lotje, Ik weet niet waarop ik moet reageren (ben een beginnend wikipediaan).

Beste W. E. van Kampen, je hoeft helemaal niet te reageren. Ik wilde je enkel verwelkomen en tegelijk een paar tips geven. Glimlach Lotje (overleg) 6 okt 2021 16:00 (CEST)Reageren
Dank je wel. Voel mij een digibeet. @Lotje W. E. van Kampen (overleg) 6 okt 2021 16:44 (CEST)Reageren
Wikipedia:Coachingsprogramma kan handig zijn. Lotje (overleg) 6 okt 2021 17:01 (CEST)Reageren

Gezaghebbende bronnen[brontekst bewerken]

Beste W. E. van Kampen,

Sinds vorig jaar plaatst u of verandert u informatie op Wikipedia die naar mijn indruk samenhangt met uw stelling dat er een verkeerde opvatting van het getal 0 bestaat, wat problemen zou geven met natuurwetten en het definiëren van meetkundige begrippen.

Dergelijke bewerkingen worden echter teruggedraaid en zullen ook in de toekomst teruggedraaid worden.

Waarom?

Verrassend genoeg is het niet de bedoeling om op Wikipedia waarheden op te schrijven.

De bedoeling van Wikipedia is wel om op te schrijven wat gezaghebbende bronnen voor waar houden. Wat u te doen staat is om uw opvattingen in gezaghebbende bronnen te publiceren, daarna kan Wikipedia ze publiceren.

U bewandelt dus de verkeerde weg. Publiceer uw bevindingen in een belangrijk wis- of natuurkundig tijdschrift, daarna kunnen we zien wat er mogelijk is. Ik verzoek u om tot dan uw inzichten niet op Wikipedia te plaatsen, maar op een ander platform.

Met vriendelijke groet →bertux 15 mei 2022 17:51 (CEST)Reageren

P.S.: Reageren is niet nodig, maar als u wilt reageren, dan kan dat hieronder. Ik zie dat via mijn volglijst  →bertux 15 mei 2022 17:51 (CEST)Reageren

Beste bertux,
Ik zal het niet meer doen (ga alles wissen)
Groet, W. E. van Kampen (overleg) 15 mei 2022 18:18 (CEST)Reageren
Wissen hoeft niet. Op de overlegpagina's staat het niet in de weg en in de artikelen zelf is het door anderen al ongedaan gemaakt  →bertux 15 mei 2022 18:20 (CEST)Reageren
Te laat, het is al gewist. Geen probleem. W. E. van Kampen (overleg) 15 mei 2022 19:03 (CEST)Reageren

verzoek om contact[brontekst bewerken]

Beste Wim,

Als je naar de geschiedenis van deze pagina gaat, zul je zien dat ik een bericht voor je achterliet. Bertux heeft dit bericht onderschept. Tot nu gaf hij geen toelichting. Misschien komt dit nog. Als die toelichting komt en hij overtuigt mij dan zal ik je niet verder benaderen. Als ik niet overtuigd raak, zal ik je opnieuw benaderen.

Groet, Alody (overleg) 16 mei 2022 16:13 (CEST)Reageren

Stop. Vijf zuilen.[brontekst bewerken]

Mijn bericht hierboven over gezaghebbende bronnen is geen bedenksel van mij, het is een van de vijf grondslagen van Wikipedia. Uw beweringen worden niet geschraagd door bronnen en gelden dus niet als betrouwbare informatie.

Op grond van de Vijf zuilen geldt het onbebrond herhalen van beweringen als projectverstorend, schadelijk gedrag.

Bij voortzetting zal ik verzoeken uw account te blokkeren. Blokkades zijn een uiterste noodgreep, ze dienen om ongewenst gedrag te corrigeren.

Een eventuele reeks blokkades begint met 24 uur en kan oplopen tot een jaar, zie Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren. Stop dus! Uiteraard mag u de beweringen ook niet meer plaatsen op overlegpagina's of in Wikipedia:Café Exact.

Mocht iemand anders er nog op terugkomen, dan ziet u af van inhoudelijk antwoord, eventueel onder verwijzing naar dit bericht.


Op dit moment is de verplichting op te houden enkel nog een kwestie van gezond verstand. Verdiep je eens in Wikipedia, in wat er wel kan en wat niet.

Met vriendelijke groet  →bertux 20 mei 2022 12:32 (CEST)Reageren

Blokverzoek[brontekst bewerken]

Beste W. E. van Kampen,

U blijft doorgaan met het promoten van uw eigen ideeën. Wikipedia is op bronnen gebaseerd, dus voor uw bespiegelingen is geen ruimte. Dit is u bij vorige gelegenheden al herhaaldelijk medegedeeld, maar u blijft doorgaan. Dat is projectverstorend gedrag. Ik zal daarom een blokkade voor uw account aanvragen.

Met vriendelijke groet  →bertux 12 aug 2022 08:19 (CEST)Reageren

Aldus gedaan, zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok#W. E. van Kampen  →bertux 12 aug 2022 08:39 (CEST)Reageren

Blokkade[brontekst bewerken]

Beste W.E. van Kampen,

Naar aanleiding van bovenstaand blokkadeverzoek heb ik je een blokkade opgelegd voor onbepaalde tijd. Zie deze pagina voor de achterliggende overwegingen. Mocht je bezwaar willen maken, wijs ik je op Wikipedia:Arbitragecommissie.

Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 12 aug 2022 14:22 (CEST)Reageren