Tobbedanser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tobbedanser
Algemene informatie
Locatie Duinrell
Themagebied Rick's Avonturenburcht
Soort attractie Theekopjesmolen
Bouwer(s) Metallbau Emmeln
Opdrachtgever Duinrell
Status In aanbouw
Bouw 2023
Opening 2024
Thematisering en muziek
Thema Kwakus Kwebbel
Eigenschappen
Capaciteit 4 personen per ton
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Tobbedanser is een Theekopjesmolen in het Nederlandse attractiepark Duinrell. De attractie zal geopend worden, ergens in het midden van zomerseizoen 2024. De attractie staat in het teken van Kwakus Kwebbel, de hoofdpersonage uit de Kwakus Kwebbel Show, ook gelegen in het themagebied Rick's Avonturenburcht.

Type attractie[bewerken | brontekst bewerken]

De bouwer, Metallbau Emmeln, noemt dit attractietype een Roundabout Whirlingblossom.[1] In het Nederlands staat dit type attractie beter bekend als een theekopjesmolen. Echter zijn de gondels van Tobbedanser ontworpen als houten tonnen.

Eigenschappen en ritverloop[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie bestaat uit een draaiplateau met daarop allemaal tonnen. De bezoekers nemen plaats in één van deze tonnen. Tijdens de rit draait het volledige draaiplateau rond als een soort carrousel. Ook kunnen bezoekers kunnen de ton waarin zij hebben plaatsgenomen om zijn eigen as laten draaien. Dit door manueel te draaien aan de draaischijf in het midden van de ton. Na de rit komen het draaiplateau en de tonnen tot volledige stilstand en kunnen bezoekers veilig uitstappen.

Veiligheidsregels[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie is toegankelijk voor bezoekers langer dan 1,10 meter. Per ton kunnen er maximaal 4 bezoekers plaatsnemen.[2] Bezoekers zitten in de tonnen niet vast met een veiligheidsmechanisme. Wel kunnen bezoekers zich vasthouden aan een draaischijf in het midden van de ton. Ook zijn de tonnen uitgerust met afsluitbare deurtjes.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]