Categorie:Lijsten van brutoformules

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Icoontje broodkruimel

Bij deze categorie de volgende opmerkingen:

  • Ordening in brutoformules is gebaseerd op: koolstof, waterstof, de andere elementen staan op alfabetische volgorde van symbool.
    • als geen koolstof aanwezig is, wordt dit gelezen als C0, en staat de entry dus voor de koolstofverbindingen.
    • als geen waterstof aanwezig is, wordt dit gelezen als H0, en staat de entry dus voor de verbindingen die wel waterstof bevatten.
  • In principe linken onderstaande omschrijvingen naar de lijst die omschreven wordt. Ontbreekt een lijst (bijvoorbeeld C155) dan dient de lijst die logischerwijs aan de gezochte lijst voorafgaat gekozen te worden (dus in dit voorbeeld: Lijst van brutoformules C100).
  • Om met name de lijsten met koolstofmoleculen op een logische volgorde te krijgen is in de paranmeter "Defaultsort" de volgende truc toegepast: Na de C staat in defaultsort een spatie. Voor de verbindingen met 1 tot 9 koolstofatomen dan een "a", gevolgd door weer een spatie en dan het aantal. Voor de lijsten van 10 tot en met 99 koolstof-atomen staat op de palats van de "a" een "b". Voor aantal boven de 100 staat op die plek een c. In eerste instantie werkte een of twee voorloopnullen in de paginanaam, maar het sorteeralgoritme is gewijzigd waardoor dat niet meer werkte.

Artikelen in de categorie "Lijsten van brutoformules"

Deze categorie bevat de volgende 68 pagina’s, van de 68 in totaal.