Naar inhoud springen

Lijst van afleveringen van The Witcher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een lijst van afleveringen van The Witcher, een Amerikaanse Netflix-serie. De serie omvat tot nu toe 3 seizoenen. Een plotoverzicht van alle afleveringen is hieronder te vinden.

Seizoen 1 (2019)[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1 bestaat uit acht afleveringen die uitgebracht zijn op 20 december 2019.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regie Scenario
1 1 The End's Beginning Alik Sakharov Lauren Schmidt Hissrich
Geralt wordt opgewacht door Stregobor, een sluwe tovenaar die hem vraagt om de bezeten prinses Renfri om te brengen. Het koninkrijk Cintra wordt aangevallen door het Nilfgaardiaanse leger. Prinses Ciri moet noodgedwongen vluchten.
2 2 Four Marks Alik Sakharov Jenny Klein
Yennefer vindt een manier om te ontsnappen en wordt verkocht aan een tovenaarsgilde. Ze begint haar training in Aretuza als tovenares. Ciri probeert onder te duiken in een nabijgelegen kamp.
3 3 Betrayer Moon Alex Garcia Lopez Beau DeMayo
Geralt probeert in Temeria een woest beest te verslaan dat is bezeten door een vloek van Ostrit. Hij wordt geholpen door Triss Merigold, een adviseur van koning Foltest. Yennefer krijgt een nieuwe toekomst voor een hoge prijs.
4 4 Of Banquets, Bastards and Burials Alex Garcia Lopez Declan de Barra
Geralt vergezelt Ranonkel naar het koninklijke bal. Ciri geraakt in een betoverd bos. Yennefer probeert de koningin van Lyria te beschermen.
5 5 Bottled Appetites Charlotte Brändström Sneha Koorse
Geralt vraagt Yennefer om Ranonkel te helen van een kwade geest. Zij weet de geest te vangen en wil terug wat ze heeft verloren. Ciri wordt gezocht door een dubbelganger.
6 6 Rare Species Charlotte Brändström Haily Hall
Borch probeert Geralt over te halen om op een draak te jagen. Samen met een groep krijgers moeten zij het drakenei beschermen tegen de Reavers. Ciri twijfelt wie te vertrouwen is.
7 7 Before a Fall Alik Sakharov Mike Ostrowski
De macht van Nilfgaard rukt op in het Continent. Yennefer gaat terug naar het verleden. Geralt twijfelt of hij zich aan de Wet der Verrassing moet houden.
8 8 Much More Marc Jobst Lauren Schmidt Hissrich
Geralt heeft een zwaar gevecht te verduren. Yennefer en haar groep bereiden zich voor op een tegengevecht. Ciri krijg hulp van een vreemdeling.

Seizoen 2 (2021)[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 2 bestaat uit acht afleveringen die uitgebracht zijn op 17 december 2021.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regie Scenario
9 1 A Grain of Truth Stephen Surjik Declan De Barra
Geralt vertrekt met Ciri naar een oude vriend.
10 2 Kaer Morhen Stephen Surjik Beau DeMayo
Geralt ontdekt dat gevaar om elke hoek staat te wachten, zelfs in Kaer Morhen.
11 3 What Is Lost Sarah O'Gorman Clare Higgins
Ciri besluit om zelf de gevaren op te zoeken, om haar moed te bewijzen.
12 4 Redanian Intelligence Sarah O'Gorman Sneha Koorse
Yennifer is op de vlucht in Redania, en zoekt een veilige plek ondergronds.
13 5 Turn Your Back Edward Bazalgette Haily Hall
Een sterke magiër neemt deel in de zoektocht naar Ciri, terwijl Geralt een mysterie probeert te ontrafelen.
14 6 Dear Friend... Louise Hooper Matthew D'Ambrosio
Geralt probeert Ciri meer te leren over haar krachten.
15 7 Voleth Meir Louise Hooper Mike Ostrowski
Yennifer realiseert zich hoe bijzonder Ciri is, en spanningen nemen toe kort voor het bezoek van keizer Emhyr aan Cintra.
16 8 Family Edward Bazalgette Lauren Schmidt Hissrich
Geralt komt in gevecht met een demon die het heeft voorzien op zijn naasten. De krachtigste spelers van het continent zetten een tand bij in de achtervolging van Ciri.

Seizoen 3 (2023)[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 3 bestaat uit acht afleveringen die uitgebracht zijn op 29 juni 2023 en op 27 juli 2023.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regie Scenario Uitzenddatum
17 1 Shaerrawedd Stephen Surjik Mike Ostrowski 29 juni 2023
Gert, Yennefer en Ciri zijn op de vlucht voor premiejagers. Ze weten zich na een half jaar thuis te wanen op een vredige plek. Wanneer het trio na een aanval wordt ontdekt, besluiten ze om de kwaadaardige Rience in de val te lokken.
18 2 Unbound Stephen Surjik Tania Lotia 29 juni 2023
Geralt en Ranonkel bezoeken vrienden om meer informatie te krijgen over Rience. Zijn geheime basis blijkt een kasteel in Vuilpanne te zijn. Yennefer en Ciri reizen incognito naar Aretuza. Na een conflict onthult Yennefer Ciri's verleden. Ondertussen redt Geralt bij Vuilpanne een halfelf-meisje, ze beweert Ciri te zijn.
19 3 Reunion Gandja Monteiro Haily Hall 29 juni 2023
Anika, een druïde en goede vriendin van Geralt, onthult dat het meisje Teryn heet en is gehersenspoeld. Plots neemt een onbekende tovenares bezit van Teryn en valt iedereen aan. Yennefer ontmoet Tissaia de Vries in Gors Velen en weet een verborgen wyvern te verslaan. Na een gevecht met Yennefer rent Ciri weg. Ondertussen bespreekt Rience zijn volgende stappen.
20 4 The Invitation Gandja Monteiro Rae Benjamin 29 juni 2023
Keizer Emhyr geeft Cahir opdracht om Francesca om te brengen. Wanneer hij Francesca treft, probeert Cahir haar over te halen om mee te doen in de zoektocht naar Ciri. Yennefer bezoekt het hof van Redanian om steun van Koning Vizmir te winnen. Ze komen tot de conclusie dat Stregobor achter de acties van Rience zit.
21 5 The Art of Illusion Loni Peristere Clare Higgins 29 juni 2023
Yennefer maakt Geralt duidelijk dat ze zich gedeisd moeten houden om Stregobor te kunnen ontmaskeren. Terwijl Yennefer inbreekt in de studeerkamer van Stregobor, ontdekt ze bewijs van de ontvoering van de halfelven en Stregobor wordt gearresteerd. Later realiseren Geralt en Yennefer zich dat Vilgefortz het werkelijke brein achter de acties is, die Stregobor erin heeft geluisd. Geralt wordt in de val gelokt door Dijkstra.
22 6 Everybody Has a Plan 'til They Get Punched in the Face Loni Peristere Javier Grillo-Marxuach 27 juli 2023
Terwijl Dijkstra Geralt gevangen neemt, plegen Redaanse soldaten onder leiding van Philippa een staatsgreep. Geralt, Ciri en Yennefer herenigen zich en doden Rience samen, maar ze worden gescheiden als Yennefer besluit zich aan te sluiten bij de strijd voor Aretuza. Geralt ontmoet Vilgefortz en beveelt Ciri om te vluchten. Vilgefortz toont verrassende gevechtskracht en verslaat Geralt, waardoor hij halfdood achterblijft om Ciri te volgen naar de toren van Tor Lara.
23 7 Out of the Fire, Into the Frying Pan Bola Ogun Matthew D'Ambrosio 27 juli 2023
In Brokilon zorgen dryaden onder leiding van koningin Eithné voor de gewonde Geralt. Een geteleporteerde Ciri bevindt zich in de Korath-woestijn. Een eenhoorn houdt haar gezelschap, terwijl Ciri wordt gekweld door visioenen. Terwijl Ranonkel een langzaam herstelde Geralt vindt, vertelt hij over de geruchten dat Ciri op weg is naar Nilfgaard.
24 8 The Cost of Chaos Bola Ogun Mike Ostrowski, Troy Dangerfield 27 juli 2023
Yennefer en haar mede-tovenaressen vallen het fort van Vuilpanne van Vilgefortz binnen. Ze ontdekken dat het leeg staat. In Redania krijgt Dijkstra opdracht om Philippa om te brengen, als straf voor de mislukte staatsgreep, maar Philippa heeft dit door. Yennefer reist naar Brokilon en geneest Geralt. Ciri wordt gevangen gehouden door premiejagers, maar wordt gered door de Rats.