Naar inhoud springen

Overleg:Bernard Haitink

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Op zich een helder overzicht. Alleen begrijp ik niet goed dat er niet even een woord wordt gewijd aan de wijze waarop Haitink na 28 jaar Amsterdam verliet. Hij voelde zich erg gekwetst daardoor. Inmiddels is alles gelukkig weer ten goede gekeerd, maar het was een sombere tijd voor hem en vele muziekliefhebbers, die niet met de simpele constatering dat hij in 1988 vertrok, afgedaan kan worden. Het is een echte breuk geweest,die vele jaren duurde, laten we dat niet vergeten!


Naar aanleiding van mijn werkzaamheden bij het ANP Photo Archief kwam ik een foto tegen van Haitink waarin hij werd benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De foto is van 11-04-1969 en was bij het concert in het concertgebouw ter gelegenheid van het tachtigjarige bestaan van het concertgebouw. De foto staat nog niet onnline en mag ook niet op Wikipedia gezet worden ivm copyright. Echter lijkt het me wel leuk om dit feitje erbij te vermelden, aangezien het nog niet erbij staat bij zijn titels.

Zie ook: hier

mvg Kirsten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gebruiker:KirstenvanOpijnen (overleg · bijdragen)

uitbreiding artikel[brontekst bewerken]

Ik ben begonnen met het uitbreiden van het artikel over deze grootste levende Nederlandse dirigent. De vorige versie vond ik hem tekort doen. Er valt nog veel meer te vertellen, oa over zijn vertrek bij het Concertgebouworkest, maar dat was een heel delicaat proces. Suggesties welkom uiteraard.

Ik wil later meer vertellen over de periode sinds zijn vertrek bij Covent Garden, want sindsdien heeft Haitink zich interessant ontwikkeld. Jan Anton Brouwer (overleg) 25 jul 2013 13:14 (CEST)Reageren

Ik doe mee! Hartenhof (overleg) 26 jul 2013 02:17 (CEST)Reageren
Waar blijf je? Ik ben nog steeds benieuwd. Hartenhof (overleg) 15 mei 2014 21:02 (CEST)Reageren
Dag Jan Anton, je kondigde op 25 juli 2013 aan dat je dit artikel ging uitbreiden met interessante zaken. Om je niet voor de voeten te lopen heb ik me even ingehouden en alleen het hoogst noodzakelijke aangevuld. Gaat het nog komen? Of zal ik toch maar 's wat gras voor je voeten weg gaan maaien? Hartenhof (overleg) 14 sep 2014 23:55 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bernard Haitink. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 mei 2019 15:41 (CEST)Reageren