Naar inhoud springen

Overleg:Murray Rothbard

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Ik probeerde de link naar de NL versie van Murray N. Rothbard: Wat Heeft de Overheid met Ons Geld Gedaan? bij het artikel te plaatsen. Is dat niet toegestaan? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.11.205.105 (overleg · bijdragen) 9 apr 2009 19:17 (CEST)Reageren

jawel hoor --LimoWreck 9 apr 2009 19:25 (CEST)Reageren

Natuurwetenschappelijke fundering[brontekst bewerken]

Ik heb het volgende stukje verwijderd:

"Zowel klassieke marxisten, nationaal-socialisten en de anarcho-kapitalisten van de Oostenrijkse school hebben eerder gemeenschappelijk dat zij hun eigen positie zuiver natuurwetenschappelijk gefundeerd achten, terwijl ze die van hun concurrenten als faliekant onwetenschappelijk beschouwen en als 'politiek' gemotiveerd zien.[bron?] Ook Rothbard ontsnapt niet aan de hermeneutische cirkel."

Oostenrijkse economen maken een expliciet onderscheid tussen natuurwetenschappen en economie, en zien de natuurwetenschappelijke methode niet als de enige geschikte wetenschappelijke methode. Zie bijvoorbeeld deze link en deze link. Het ziet er uit als een slinkse poging "anarcho-kapitalisten van de Oostenrijkse school" te associëren met nazi's en marxisten. Is het daarnaast niet adequater om op de pagina Murray Rothbard specifiek aan zijn denkbeelden te refereren, en niet aan het algemenere "anarcho-kapitalisten van de Oostenrijkse school"?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Murray Rothbard. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 jun 2018 18:35 (CEST)Reageren