Overleg:Natuurlijke hulpbron

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Johan Lont

Op 19 september 2007 heeft VanBuren voorgesteld dit artikel samen te voegen met Grondstof. Daar is iets voor te zeggen, omdat men bij 'natuurlijke hulpbronnen' in de eerste plaats denkt aan grondstoffen. Echter, het begrip 'natuurlijke hulpbronnen' omvat niet alleen grondstoffen, maar in elk geval ook waterkracht en eventueel ook windkracht, natuurlijke waterwegen en havens en dergelijke. Beide artikelen hebben nu dezelfde set interwiki-links. Sommige van die anderstalige artikelen betreffen grondstoffen (de:Rohstoff), maar de meeste gaan over zoiets als 'natuurlijke hulpbron'. Op en:Natural resource las ik: The term was introduced to a broad audience by E.F. Schumacher in his 1970s book Small is Beautiful. (zie ook Ernst Friedrich Schumacher).

Van dit artikel (Natuurlijke hulpbron) is iets te vertellen over de soorten natuurlijke hulpbronnen (naast grondstoffen) en over de herkomst van het begrip (het boek "Hou het klein/Small is beautiful") en over de economische betekenis en milieu-aspecten.

Alle informatie van en:Natural resource die niet specifiek over grondstoffen gaat zou in dit artikel beschreven kunnen worden.

Details over allerlei grondstoffen (categorieën grondstoffen, lijsten met grondstoffen, herkomst van grondstoffen) zouden in het artikel Grondstof behandeld kunnen worden. (zie ook de:Rohstoff. Johan Lont (voorbehoud) 19 sep 2007 14:39 (CEST)Reageren