Gebruiker:Ellywa/kletskopjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Taka (overleg | bijdragen) op 18 apr 2005 om 20:44. (→‎[[Ollekebolleke]]: do-re-mi-fa-sol (leke))
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Welkom bij de kletskopjes. Dit zijn mensen die af en toe bij elkaar komen in een fris kamertje waar niet gerookt wordt zoals in de kroeg. Bier en wijn schenken we hier ook niet, daar krijgen we maar een slechte dronk van. We hebben hier dan ook geen kater, maar wel een poes. Een theekransje is het niet, we zien wel wat het hier wordt. Op warme dagen wordt alcoholvrij bier geschonken.


Wel alcohol vrij bier op warme dagen die hopelijk gaan volgen nu de lente (vandaag niet) zich voorzichtig laat zien. Snoop 16 apr 2005 09:13 (CEST)

lijkt me een gezellig hoekje hier --joep zander 16 apr 2005 09:24 (CEST)
Ik hou eigenlijk niet zo van poesen en katten...... --Wvr 16 apr 2005 10:13 (CEST)
katten niet nee, dat is niet aardig. ;o) poezen zijn leuke beestjes, oh er is ook een leeshoekje, waar me rustig kan zitten met een boek of een strip. Snoop 16 apr 2005 10:14 (CEST)
De bewaakster van deze ruimte zal onmiddellijk de poes wegjagen als deze bij Wvr of anderen die dat niet willen op schoot gaat zitten. Elly 18 apr 2005 13:17 (CEST)
Poes mag niet op schoot, nee maar krijgt wel regelmatig een aai over de bol. En natuurlijk kattenbrokjes, kattenmelk en een schone bak! Snoop 18 apr 2005 19:24 (CEST)

Startpagina

De startpaginadochters hebben heel wat links naar Wikipedia: links vanaf Startpagina dochters. Helaas schittert de http://schilderijen.pagina.nl door afwezigheid, omdat er veel vandalisme vanaf kwam. Wat vinden jullie, moet ik daar iets aan veranderen. Hebben jullie kandidaat artikelen daarvoor (ik ben beheerder daarvan namelijk). Elly 16 apr 2005 01:16 (CEST)

Deze link in de lijst is leuk, over de totstandkoming van het artikel Gijsbertus Blankesteijn. Taka 16 apr 2005 10:23 (CEST)
Ja, dat is erg leuk. Ik was geloof ik degene die de links had aangelegd. Grappig hoor. Jammer dat die persoon niet is blijven hangen. Zie je een mail-adres daar? Elly 16 apr 2005 10:31 (CEST)
Zijn mail-adres staat op http://home.hccnet.nl/h.blankesteijn/ Taka 16 apr 2005 10:35 (CEST)

Dank je Taka, ik heb hem deze mail geschreven:

Geachte heer Blankesteijn,
Met bijzonder veel plezier heb ik uw stukje gelezen over het totstandkomen van het artikel over uw grootvader op Wikipedia. Zoals u kunt zien in de geschiedenis van het artikel heb ik de destijds de links aangebracht die u noemt, waaronder die naar onderwijzer, waar ik ooit de oprichter van mijn lagere school had vermeld. Inmiddels is uw grootvader terechtgekomen tussen andere grootheden, zoals Jac. P. Thijsse en Eli Heijmans.
Ik weet niet of u nog wel eens op Wikipedia komt. Uw gebruikerspagina (Hmblank) laat geen nieuwe wijzigingen zien sinds 23 september 2004. Wel zijn op het artikel over uw grootvader sindsdien een aantal aanvullingen verschenen, o.a. door iemand die zich Wikix noemt. Misschien heeft u er nog een keertje zin in, dan bent u hartelijk welkom. Wikipedia is sinds u het stukje schreef alweer gegroeid van 36.000 naar 65927 (vanavond of morgen dus 66.000).
U heeft vast ook wel gezien dat er een artikel over uzelf is verschenen nadat u bij het symposium was, http://nl.wikipedia.org/wiki/Herbert_Blankesteijn
Met vriendelijke groet,
Elly Waterman
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Ellywa

Ogg

Ik zag een gesproken wikipedia project, Wikipedia:Wikiproject gesproken Wikipedia, weet iemand waar een eenvoudige windows gebruiker de ogg software vandaan kan halen? Ik bedoel afspelen en opnemen. Elly 18 apr 2005 13:15 (CEST)

Ik gebruik Audacity: http://en.wikipedia.org/wiki/Audacity - Jcb 18 apr 2005 13:18 (CEST)
Dank je, ik ga het een dezer dagen proberen. Elly 18 apr 2005 14:16 (CEST)
Als je het Ogg-directshowfilter installeert, herkennen de meeste Windowsprogramma's opeens Ogg-(Vorbis), inclusief Windows mediaspeler. Gezien het slechts een paar kliobyte is heeft het bij mij de voorkeur boven vaak grote logge programma's. Danielm 18 apr 2005 14:30 (CEST)


Ollekebolleke

Als ik op google zoek naar dat onderwerp, http://www.google.nl/search?q=ollekebolleke+rubi+solleke&hl=nl&lr=&rls=GGLD,GGLD:2004-06,GGLD:nl&filter=0, krijg ik zo een rare tekst te zien:

MSN Encarta Winkler Prins - Zoekresultaten - ollekebolleke
... Het wordt meestal gespeeld door een ouder met een kind. De tekst luidt: Olleke
bolleke Rubi solleke http://nl.wikipedia.org/wiki/Ollekebolleke. ... 
nl.encarta.msn.com/ollekebolleke.html - 33k - Toegevoegde zoekresultaten - In cache -   
Gelijkwaardige pagina's 

Alsof de Encarta van ons iets overgenomen heeft, maar je moet er dan wel voor betalen. Hoe zit dat, mag dat, hoe kan dat??

Waarom zocht ik dat, omdat ik nog steeds wil weten waar die rare tekst rubi solleke vandaan komt... Elly 18 apr 2005 17:17 (CEST)

Als je de cache van google volgt hier, dan zie je waarom dat zo is. Je ziet Encarta Winkler Prins Zoekresultaten voor "ollekebolleke", en in die zoekresultaten staan verschillende verwijzingen, o.a. naar encarta en naar de wikipedia. Taka 18 apr 2005 19:31 (CEST)

Je hebt het over rubi solleke, maar bedoel je eigenlijk niet rebisolleke?, tenminste zo ken ik dat versje van vroeger. Hans (JePe) 18 apr 2005 19:46 (CEST)
http://www.google.nl/search?q=rebisolleke

Ja ik vond ook al iets vreemds aan rubisolleke. Ik ken het eigenlijk als remisolleke: http://www.google.nl/search?q=remisolleke Taka 18 apr 2005 19:50 (CEST)
rubi, rebi, remi, of rebe, rebus, remy, rebu, je vind het allemaal op het web in combinatie met solleke (los van elkaar geschreven). Ik herinner me van vroeger trouwens ook 'remisolleke'.
Zoeken op rubisolleke (aan elkaar geschreven): http://www.google.nl/search?q=rubisolleke levert ook het e.e.a. op. Mocht rubi correct zijn , dan zal het toch wel 'rood' betekenen?
Zoek je op losse woorden, dan vind je dat solleke in elk geval een Vlaams woord is, onder meer gebruikt in Pastoor Poncke in de betekenis van 'koperen munt' of '10 centiemen'. En het is een meisjesnaam. Maar ook paarden, auto's en honden worden zo genoemd (geen poes tegengekomen die zo heet, maar waarom niet?). En op een forum kwam ik het tegen als iets eetbaars, mogelijk een vissoort. Een scholletje misschien?. Erg leuk wat je in 10 minuten te weten komt. Groet, Amarant 18 apr 2005 20:34 (CEST) (Wat jeukt daar zo? O ja, wikipedia!)
(do) - re - mi - (fa) - sol Taka 18 apr 2005 20:44 (CEST)