Wikipedia:De kroeg/Archief/20200815

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Notification about a proposed global ban of Gebruiker:Eric abiog[bewerken | brontekst bewerken]

Martin Urbanec, wouldn't an explicit link to en:User:Eric abiog be better? Now the link points to the non-descriptive landing page from Mediawiki or whatever — bertux 5 aug 2020 18:26 (CEST)[reageren]
Never mind, the RFC link will do — bertux 5 aug 2020 18:33 (CEST)[reageren]


Vertaling en kleine context[bewerken | brontekst bewerken]

Beste gemeenschap,

Overeenkomstig het global ban policy, wil ik uw gemeenschap op de hoogte brengen dat ik heb voorgesteld om User:Eric abiog te verbannen door de wereldwijde Wikimediagemeenschap.

U bent uitgenodigd om de zaak te bespreken in een request for comment dat op de Meta-Wiki wordt voorgelegd.

Met vriendelijke groet,
Martin Urbanec
(einde vertaling)

Ter informatie: deze gebruiker was ook actief op de Nederlandstalige Wikipedia, vandaar dat we van dit verzoek tot een global ban op de hoogte worden gesteld.
Deepl vertaling van de redenen voor de voorgestelde global ban:

Deze gebruiker neemt deel sinds juli 2012, en heeft een aanzienlijk aantal bijdragen (>500) op 23 wiki's, met uitzondering van Wikidata die allemaal Wikipedia's zijn. Van hen hebben er 7 besloten om hem/haar al voor onbepaalde tijd te blokkeren. Daarnaast heeft Wikimedia Commons besloten om deze gebruiker voor onbepaalde tijd te blokkeren voor onjuiste licentiegebruik. Dat betekent een blokkade op ongeveer 30 % van de wiki's. Als we kijken naar het aantal bewerkingen, en de wiki's volgens dat aantal afwegen, dan maakte hij/zij 135k bewerkingen in totaal, bijna 54k ervan op wiki's die hem/haar voor onbepaalde tijd blokkeren, waardoor dat 40 % is.

Behalve op Commons, lijken alle blokken te zijn voor het steeds weer invoegen van machinevertalingen, en het niet reageren op zijn/haar overlegpagina. Naar mijn mening komt dat in aanmerking voor een wereldwijd verbod, want het is geen lokaal probleem, in plaats daarvan wordt het probleem bij veel wiki's verspreid. Het is ook geen eenvoudig geval van spam/xwiki-promotie, en als zodanig moet de wereldwijde gemeenschap een wereldwijd verbod overwegen.

Deze kwestie is ook op lange termijn, want het laatste blok is vanaf 3 augustus 2020 op cswiki (onthulling: door mij).

Als zodanig stel ik hierbij voor dat Eric abiog wereldwijd wordt verboden door een resolutie van de wereldwijde gemeenschap.

Martin Urbanec
(einde vertaling)

Ter informatie, Ciell 8 aug 2020 11:00 (CEST)[reageren]