Naar inhoud springen

Gebruiker:IC één Twee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op WikipediA

De vrije encyclopedie met 2.160.003 artikelen

English
Français
Deutsch
Replica van de telescoop van Isaac Newton

Wetenschappelijke revolutie

De wetenschappelijke revolutie is een periode in de geschiedenis van de wetenschap waarin klassiek-religieuze ideeën plaatsmaakten voor modern-wetenschappelijke ideeën. Tijdens deze 'revolutie' vonden ingrijpende veranderingen plaats in de inzichten in natuurkunde, wiskunde, sterrenkunde, geneeskunde, scheikunde en biologie, en de manier waarop deze wetenschappen moesten worden beoefend. Een belangrijke rol speelde hierbij de boekdrukkunst, waardoor nieuwe ideeën sneller werden verspreid en wetenschappers in korte tijd een groot publiek konden krijgen. (Lees verder)
Er staan op dit moment 375 artikelen in de etalage. Een greep uit die artikelen:

VeldhovenHommelsBrughagedissenIndusbeschavingBreien (textiel)Victor HugoAphroditeOlympische Zomerspelen 1896Getijde (waterbeweging)

Peilschaal aan de Waddenzee bij Wierum in de Nederlandse provincie Friesland

Peilschaal aan de Waddenzee bij Wierum in de Nederlandse provincie Friesland

Verkiezingen voor het Europees Parlement

Modi wint verkiezingen India

  • 4 juni – De Indiase premier Narendra Modi wint met zijn partij BJP voor de derde maal op rij de verkiezingen, met enig verlies ten opzichte van de vorige keer. Voor het vormen van een nieuwe regering zijn nu coalitiepartijen nodig.

Sheinbaum nieuwe president Mexico

Piere Mauroy
Piere Mauroy
De in maart 2011 uitgebroken Syrische Burgeroorlog is een gewapende opstand in Syrië. De betogers vroegen om politieke hervormingen en het aftreden van president Assad. Na de eerste maanden kreeg de opstand echter ook een militair karakter aan waarbij legerdeserteurs en islamisten een gewapende strijd tegen het Syrische leger begonnen. (Lees verder)
Wikipedia is een encyclopedie die tracht inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf fundamenten. Deze Nederlandstalige versie, die op 19 juni 2001 is opgericht, is met ruim anderhalf miljoen artikelen de op één na grootste taalversie.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, onder voorwaarde van de basisregels zoals de verifieerbaarheid van de inhoud en de toelaatbaarheid van artikelen. Veel hulppagina's zijn beschikbaar, zoals over het creëren of het bewerken van een artikel. Vragen kun je stellen op de helpdesk.

Wikipedia in andere talen

Meer dan 1.000.000 artikelen: English, Deutsch, Français, Italiano, Español, русский.
Meer dan 500.000 artikelen: Polski, Svenska, 日本語, Português, 中文, Tiếng Việt.
Selectie van andere talen: Afrikaans, Frysk, Limburgs, Nedersaksies, West-Vlams, Zeêuws.
Ook u kunt bewerken...(proberen)
Wikipedia is geschreven voor en door vrijwilligers. Onze uitgangspunten zijn:
  • Een encyclopedie van alle menselijke kennis, mits gebaseerd op betrouwbare bronnen;
  • Vrij beschikbaar en vrij bewerkbaar, zonder auteursrechten te schenden;
  • Neutraal: geen reclame, geen propaganda.


Waarom helpen? Omdat wij zonder u nooit zo groot kunnen zijn en blijven. Het aantal actieve gebruikers neemt al jaren af en achterstallig onderhoud hoopt zich op. Help ons en draag bij. Iedereen is welkom.

Nu registreren
Nu doneren
Nu bijdragen

Vrije nieuwsbron Wikinews Vrij woordenboek WikiWoordenboek Handleidingen & vrije boeken Wikibooks Vrije bibliotheek Wikisource Citaten & spreekwoorden Wikiquote Catalogus van levende wezens Wikispecies Vrije onderwijsprojecten Wikiversity Een vrije, wereldwijde reisgids Wikivoyage Een vrije database Wikidata Vrije media Commons Coördinatie Meta-Wiki Opstarten van nieuwe projecten Incubator