Gebruiker:Kattiel/Archief 2013 - 2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beoordelingsnominatie van o.a. Martine Postma[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Martine Postma door Paul Brussel, Repair Café door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130122 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 jan 2013 01:07 (CET)

Stolpersteine Midden-Drenthe[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Kattiel, ter informatie dit bericht. Gouwenaar (overleg) 7 feb 2013 16:42 (CET)

Onbegrijpelijk besluit van de gemeente; misschien zit de pijn hem erin dat er alleen voor Joodse slachtoffers is gekozen. In Tiel is daarom bewust ook een steen voor een Jehova's getuige geplaatst. Ik zal kijken of ik via mijn netwerk iets kan doen. Dank voor het bericht. Groet, Kattiel (overleg) 7 feb 2013 18:23 (CET)
De gemeente Midden-Drenthe is op haar besluit teruggekomen: zie hier en hier. Kattiel (overleg) 15 feb 2013 13:52 (CET)
Ja. ik had bericht ook al gezien, beter ten halve ..... enz. Gouwenaar (overleg) 15 feb 2013 19:01 (CET)

waalschokker[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kattiel, Dank voor je bericht, ik heb er op gereageerd op de overlegpagina van neeltje Jantje, om dat het daarover gaatCornelis (overleg) 8 mrt 2013 09:17 (CET)

interne koppeling[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens mij is het niet verboden om interne koppelingen te maken die nog niet online zijn. Helanhuaren (overleg) 11 jun 2013 22:56 (CEST)

Volgens mij ook niet, maar rode links komen de leesbaarheid niet ten goede. Bij de Hertogenwijk heb ik hem voorlopig teruggedraaid. Groet, Kattiel (overleg) 12 jun 2013 11:35 (CEST)

Lijst van Stolpersteine in Nederland, planning 2013[bewerken | brontekst bewerken]

In oktober 2013 worden Stolpersteine geplaatst (onder voorbehoud): in Maastricht, Schagen, Culemborg, Pekela en Wierden

Kattiel. Ik kon niet eerder reageren. Van de Hogeschool waar ik werk zijn de IPadressen geblokkeerd bij nl.wiki vanwege misbruik in het verleden. tsja... Het bericht van de 40.000e steen stond tussen de tweets van het duitse account _Stolpersteine_. Zij laten regelamtig weten waar nieuwe stenen gelegd worden. --Ruud Habets (overleg) 1 jul 2013 19:05 (CEST)

Tweedegeneratieslachtoffer[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Kattiel, ik zag je opmerking op de OP bij Tweedegeneratieslachtoffer en het doet me goed dat je aan dat artikel wilt werken. Het lijkt me echter het beste om de oude versie compleet te vervangen door een nieuw artikel, zeg maar met een schone lei te beginnen. De oude versie lijkt me gezien de fratsen die de aanmaker bij andere artikelen heeft uitgehaald waarbij zijn eigen fantasie als feit werd gebracht, niet een goed fundament om verder op te bouwen. - Robotje (overleg) 31 jul 2013 22:20 (CEST)

Akkoord, dan gaat het wat langer duren. Ik moet wel bedenken wat wijsheid is met betrekking tot de bestaande tekst. Overschrijven, of voorlopig laten bestaan naast een nieuw artikel (met een andere titel) en in een later stadium laten vervallen? Wat denk jij? Groet, Kattiel (overleg) 31 jul 2013 22:57 (CEST)
Ik moest even twee keer lezen vanwege de woordkeus 'overschrijven' wat je kunt lezen als overschrijven (kopiëren) of overschrijven (oude vervangen door nieuwe). Ik neem aan dat je die laatst bedoelt. Mijn voorstel is vervang het huidige artikel door een geheel nieuw maar desnoods wat korter artikel en ga dat op termijn aanvullen. - Robotje (overleg) 1 aug 2013 10:57 (CEST)
Vandaag heb ik tussen andere bedrijven door het artikel opgeschoond. Ik denk dat het er zo voorlopig wel mee door kan. Zal intussen op mijn Projectpagina beginnen aan een nieuw artikel. Kijk gerust af en toe even mee. Groet, Kattiel (overleg) 1 aug 2013 23:04 (CEST)

[ik weet nog niet hoe je reageert op overleg, dus ik doe het even zo:] Over de titel van het lemma: Ik vind "Transgenerationele oorlogsgevolgen" een hybride en erg brede term. Ook gaat het hier volgens mij ook echt om de kinderen en hun situaie, niet alleen over de vraag/controverse of er sprake is van zoiets als een transgenerationele traumatisering etc. Het klinkt mij ook een beetje stroef in de orgen - al weet ik wel dat het de naam van een leerstoel is. Waarom vind je dit een betere term?

Misschien is "Tweede generatie oorlogsgetroffenen" beter. Iig, ik vind dat het lemma nog steeds onder de kop "tweedegeneratieslachtoffer" te vinden moet zijn, merk dat het een term is die wordt gebruikt.

Verder: ik krijg de indruk dat ook soms gesproken wordt van kinderen, die als heel jong de oorlog meemaakten. Zij zijn strikt genomen geen tweede generatie, maar eerste generatie. JonnaLind (overleg) 20 feb 2014 12:24 (CET)

Ik ben op vakantie, zal over een paar weken reageren, zodra ik weer gemakkelijker bij internet kan. Groet, Kattiel
Hallo Jonna, Inderdaad, strikt genomen gaat het bij kinderen van de oorlog niet om de tweede generatie. En ik ben het met je eens dat "Tweede generatie oorlogsgetroffenen" een betere titel voor het lemma zou zijn. Zie hier een discussie over de titel. Dezelfde redenering volgend: Google geeft maar weinig resultaten bij "Tweede generatie oorlogsgetroffenen", dus de huidige titel geeft meer trefkansen. Je zou een doorverwijzing kunnen maken met "Tweede generatie oorlogsgetroffenen". Wat mij betreft, VJVEGJG. Ik zal verder reageren op de overlegpagina van het artikel. Groet, Kattiel (overleg) 23 feb 2014 16:45 (CET)

Joodse begraafplaats[bewerken | brontekst bewerken]

Even een uitleg voor deze bewerking. Op Wikidata is sinds kort de eerste fase van Commons begonnen. Hierdoor wordt elk artikel verbonden met een pagina of categorie op Commons. Dit kan er maar een zijn, waar het onderwerp dus daadwerkelijk over gaat. Aangezien "Symbols on Jewish gravestones" ook in "Jewish cemeteries" staat, is deze nog steeds beschikbaar voor de lezer. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 okt 2013 11:51 (CEST)

Help! en hulp[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kattiel, Dit is hopelijk de laatste keer dat ik je lastigval met een niet-inhoudelijke vraag, want ik heb naar aanleiding van jouw suggestie inderdaad coaching gevraagd en diegene ook al daadwerkelijk een aantal vragen gesteld. Maar nu concreet: Ik had je een persoonlijk e-mailtje willen sturen. Ten eerste om je te bedanken voor je hulp en ten tweede omdat ik echt niet weet wie je bent. Maar onder "hulpmiddelen" links van jouw overlegpagina verschijnt bij mij echter niet de de aanduiding: "deze gebruiker een e-mail sturen". Waarom dat zo is, dat weet ik niet, misschien heb ik niet diep genoeg gezocht? Ik was wel ingelogd.

Eerst dacht ik (n.a.v. je wijzigingen m.b.t. het Burgerweeshuis Tiel), dat je Frits de Kat uit Tiel zou zijn. Daarna heb ik, naar aanleiding van de inhoud van de inhoud van het artikel over het Ambtmanshuis ook gedacht aan Huub van Heiningen. Maar daar zit ik dus alletwee naast! Niet dat dat nou zo belangrijk is, maar hoe kan ik Hans Beenakker de groeten van je doen als ik niet (zeker) weet wie je bent? Frans-utrecht (overleg) 1 jan 2014 11:54 (CET)

Ha Frans, ik weet niet waarom de link Deze gebruiker e-mailen bij jou niet verschijnt. Weet je coach misschien meer? Niettemin, je dank is overgekomen, ook zonder persoonlijke e-mail. Over mijn identiteit in het dagelijks leven: beide genoemde heren ken ik (de tweede wat beter dan de eerste), onder andere door het Stolpersteine-project. Maar als je mijn gebruikerspagina hebt gelezen, weet je dat ik een vrouw ben. Is het mysterie nu opgelost? Misschien treffen we elkaar maandag op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, op zoek naar het portret van MD. En daar kan ik HB zelf begroeten. Groet, Kattiel (overleg) 1 jan 2014 18:07 (CET)

kunstenaars, een van jouw belangstellingsgebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kattiel,

Ik had inderdaad je persoonlijke info gelezen en daarin gezien dat je een vrouw bent en woont in de Hertogenwijk. Daardoor wist ik dat ik met o.m. Van Heiningen op het verkeerde spoor zat en dat je in Zuilen bent geboren. Als "proef" heb ik een artikeltje geschreven over M.J.A. Mol, een Utrechts aquarellist en kunstdocent. Hij was mijn baas bij de Utrechtse Stichting voor Psychotechniek en later is hij een persoonlijke vriend van mij geworden. We hebben bij Artibus ook een flink stuk gezamenlijke geschiedenis, omdat hij als kunstenaar (ik zou haast zeggen: natuurlijk) niet veel belangstelling had voor de financieel-economische kanten van het leiden van een kunstopleiding. Daardoor was Artibus in een de loop van de jaren in de financiële problemen gekomen en heb ik die op zijn verzoek als lid van het directieteam en later als adviseur, mee helpen oplossen. Ik heb in de loop der tijden een stuk of 10 aquarellen van hem gekocht (en er ook een gekregen). Van de reacties op het artikel heb ik best al het nodige van opgestoken. Maar beeldend kunstenaars behoren ook tot jouw belangstellingsgebieden. Zou jij eens willen kijken en inhoudelijk commentaar geven? Of gewoon wijzigen natuurlijk, daar leer ik net zo goed van, maar misschien weet ik dingen die jij niet weet en die je wel relevant zou vinden. Ik ga a.d.h.v. jouw lijst ook even bij jouw beschrijvingen kijken, hoe jij dat aanpakt. Dat had ik natuurlijk ook eerder kunnen doen, maar ik was zo bezig met vormvoorschriften dat dat even op het tweede plan kwam. Stom eigenlijk. Zeg nou even wie je bent... want ik denk niet dat ik naar de nieuwjaarsreceptie kom. Nou moet ik nog met behulp van mijn coach gaan opsnorren hoe ik mijn eigen e-mailadres kan vermelden. Btw. ik had al steeds het vakje "dit is een kleine wijziging" gezien, maar nog niet de tijd genomen om te kijken wat dat betekent. Nu heb ik in de tekst van het Ambtmanshuis voor het eerst een (piep)kleine wijziging aangebracht. leuk! Hartelijke groet, Frans-utrecht (overleg) 1 jan 2014 18:36 (CET)

Je e-mailadres heb je waarschijnlijk al opgegeven toen je jezelf registreerde. Kijk maar even bovenaan je gebruikerspagina en klik op Voorkeuren, die kun je zelf aanpassen. Zie ook Overleg:M.J.A. Mol. Enne, hoe heet jij in het echt? Kattiel (overleg) 1 jan 2014 19:00 (CET)
Hallo Kattiel, de enige vrouw die ik ken in de Hertogenwijk en die een beetje past (maar er zijn ook veel voor mij onbekende facetten!), is degene van wie naam in jouw linkje over Stolpersteine-tiel is genoemd. Maar de relatie met Kat kon/kan ik nog niet leggen. Nu ga ik er maar vanuit dat jij toch die mevrouw bent. Ik ben Frans van Oostveen. Ik kan tot nu toe noch bij mezelf, noh bij jou vinden hoe ik een e-mailtje kan sturen. En ja, ik ga het mijn coach vragen. Die heeft ook al wat gedaan aan en geadviseerd over het Mol-artikeltje.
Hartelijke groet, 1 jan 2014 20:01 (CET)Frans-utrecht (overleg)
Goed geraden Frans. Ik geef er de voorkeur aan op Wikipedia anoniem te blijven, daarom het mysterie. Misschien verander ik dat ooit nog eens. Mijn oma heette Cato. Groet, Kattiel (overleg) 1 jan 2014 22:04 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Kattiel, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 06:56 (CET)

Geen belangstelling, het onderwerp staat te ver van mij af en bovendien vertrek ik over een week op een lange vakantie. Groet Kattiel (overleg) 18 jan 2014 08:59 (CET)

Genoeg[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140324. mvg Agora (overleg) 24 mrt 2014 12:54 (CET)

Ik zie dat het artikel behouden is. Gefeliciteerd! Erik Wannee (overleg) 8 apr 2014 08:44 (CEST)
Mede dankzij jouw hulp! Nogmaals dank. Groet, Kattiel (overleg) 8 apr 2014 12:51 (CEST)

Flickr[bewerken | brontekst bewerken]

Gekopieerd van Overleg Gebruiker 1Veertje

Hoi Kattiel, op Flickr hebben gebruikers de mogelijkheid een vrije licentie aan hun werk toe te kennen. Niet alles van Flickr kan dus overgezet worden. Als je in advanced search gaat kan je werk selecteren wat een Creative Commons licentie heeft die afgeleid werk (derivative work) en commercieel werk toestaat. Dan kan het alsnog zo zijn dat werk niet OK is. Een afgeleid werk bijvoorbeeld. Kunstwerken waarvan de auteur geen toestemming heeft gegeven en niet in de openbare ruimte staan in een land waar panoramavrijheid bestaat. In dit geval is het een een foto van een object wat wel door een kunstenaar is gemaakt, maar toch in hoofdzaak een gebruiksobject is. Normaalgesproken hebben gebruiksobjecten geen auteursrechten, zie commons:Commons:Casebook#Utility_objects. Bij File:Floris Kaayk's ornithopter.jpg kan het patroon op de vleugels nog een questie van auteursrechten zijn, maar die vind ik zelf daar te simpel voor (zie . Vera (talk) 29 mei 2014 21:30 (CEST)

Bij de UploadWizard op Wikimedia Commons is er sinds ongeveer een half jaar de optie om de URL van een Flickr foto direct in te voeren. De UploadWizard controleert dan vervolgens de licentie en neemt de omschrijving over. Op die manier hoef je ook niet door 3 hoepels te springen om de hoogste resolutie van Flickr af te krijgen. Vera (talk) 30 mei 2014 23:24 (CEST)
Oh, ik lees hier dat ik een uitzondering ben in dat Administrators van 'Commons hier gebruik van kunnen maken. Je kan de andere twee tools gebruiken of een "trusted user" op commons worden.--Vera (talk) 30 mei 2014 23:33 (CEST)
Sorry Veertje, het duizelt me een beetje. Welke andere twee tools bedoel je? Groet, Kattiel (overleg) 31 mei 2014 22:21 (CEST)
commons:Commons:Flickr_files#Tools → met name deze, die waarschijnlijk eind volgende maand op houd te werken omdat WMDE dan stopt met het hosten van de toolserver :S --Vera (talk) 31 mei 2014 22:34 (CEST)

Beoordelingsnominatie JONAG[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om JONAG dat is genomineerd door Erik Wannee. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140820 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 aug 2014 02:04 (CEST)

Schrijfbijeenkomst over Tweede Wereldoorlog bij het NIOD[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien interessant om te weten: het NIOD opent zaterdag 29 november de deuren voor Wikipedianen. Deelnemers krijgen een lezing van een NIOD-onderzoeker over het Nederlandse verzet, en kunnen vervolgens aan de slag om Wikipedia-artikelen te schrijven of aan te vullen. De bibliotheek van het NIOD staat tot hun beschikking en er zijn NIOD medewerkers (en ervaren Wikipedia-bewerkers) aanwezig om vragen te beantwoorden. Kijk hier voor het volledige programma en aanmelding. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 25 okt 2014 16:53 (CEST)

Dank voor je bericht Sandra. Ik ben niet in de gelegenheid naar de bijeenkomst te gaan. Overigens werkt de link (nu) niet. Groet, Kattiel (overleg) 26 okt 2014 12:35 (CET)
Jammer dat je er niet bij kunt zijn. De link doet het weer (serverprobleem). Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 28 okt 2014 14:50 (CET)

Mary Vaders[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Kattiel, ik heb je artikel Mary Vaders voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, geen auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. EvilFreD (overleg) 30 nov 2014 23:12 (CET)

Hallo EvilFreD, kun je me uitleggen waarom je de pagina voor verwijdering hebt voorgedragen? Mary Vaders heeft in Dachau een belangrijke rol gepeeld, en was de enige vrouw die daar ooit in de bunker is opgesloten. Groet, Kattiel (overleg) 1 dec 2014 10:08 (CET)
Het artikel heb ik voor verwijdering voorgedragen wegens auteursrechtenschending. Je had namelijk een gedicht van deze persoon, in zijn geheel, geplaatst op de pagina. In principe kan het artikel teruggeplaatst worden zonder het gedicht. Ik zou je willen adviseren om daartoe een verzoek in te dienen via WP:TERUG.
Een ander dingetje nog trouwens: er stonden wat niet neutrale bewoordingen in het artikel ("opmerkelijke staking", mooie gedichten). Ook dit soort bewoordingen zijn in strijd met de richtlijnen. Maar dat staat terugplaatsing niet in de weg, want kan nadien ook nog wel aangepast worden. Vanwege de auteursrechtenschending was directe verwijdering de beste oplossing. Immers, na een aanpassing van een artikel blijven de vorige versies altijd beschikbaar en daarmee blijft dus ook de auteursrechtenschending in stand.
Hopelijk heb ik je hiermee voldoende duidelijk gemaakt waarom je artikel werd verwijderd en is je nu ook duidelijk wat je moet doen om het artikel alsnog geplaatst te krijgen. Zo niet, hoor ik het graag van je. Vriendelijke groet, EvilFreD (overleg) 1 dec 2014 10:38 (CET)
Dank voor je uitleg en advies, ik heb een verzoek tot terugplaatsing ingediend. Zelf had ik al bedacht dat het bijvoeglijk naamwoord mooie weg moest. Opmerkelijke is m.i. wel encyclopedisch relevant, omdat het de enige staking is in de geschiedenis van de concentratiekampen, waarvoor Mary Vaders ook streng gestraft is. De voorgenomen executie is niet uitgevoerd. Ik zal niettemin een beter woord zoeken. Groet, Kattiel (overleg) 1 dec 2014 12:47 (CET)

Namenlijst van het Agfacommando[bewerken | brontekst bewerken]

Kattiel, ik heb kritiek op de bijgevoegde namenlijst van het Agfacommando. Ik ben het met je eens dat een namenlijst op de pagina thuishoort, maar de bijgevoegde lijst hoort hier niet. De lijst is deels in het Duits, deels in het Nederlands, niet duidelijk is welke informatie is toegevoegd welke origineel. Beschik jij (of Jan van Ommen) over de originele transportlijst?

De namenlijst komt rechtstreeks van Jan van Ommen. Ik beschik niet over de bronnen. Ik zal met hem contact opnemen. Groet, Kattiel (overleg) 4 dec 2014 20:34 (CET)
Hans, ik heb aan de bron toegevoegd: "samengesteld door Jan van Ommen". Groet, Kattiel (overleg) 7 dec 2014 15:20 (CET)
Ik heb de link naar de namenlijst verwijderd. Kattiel (overleg) 24 dec 2014 14:08 (CET)