Gebruiker:Skuipers/Archief 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

→ Dit is een archiefpagina. Gelieve hier niets te bewerken, te verwijderen of toe te voegen.

Klik hier om een bericht achter te laten

Naamswijziging[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, Ik heb je naamswijziging van Edith Imkamp naar Mary Edith van der Does de Willebois ongedaan gemaakt, de eerste is nu eenmaal de naam waaronder zij bekend staat. Je schreef in je samenvatting als motivatie voor het gebruik van de volledige naam: "Zoals gebruikelijk bij adellijke geslachten". Je hoeft maar een aantal familieleden te bekijken (Joseph, Petrus en Sophie), om te zien dat het met die gebruikelijkheid wel meevalt. Gr. RONN (overleg) 25 feb 2019 00:45 (CET)

Hallo RONN,
OK, ik heb de categorisering nu gewijzigd naar de redirect.
Groeten - Skuipers (overleg) 25 feb 2019 00:51 (CET)

Categorie:Prins van Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers, ik zag dat u in de Categorie:Prins van Oranje de Categorie:Huis Nassau verwijderd hebt. Omdat de prinsen van Oranje tussen 1530 en 1702 (1732) toch echt uit het huis Nassau stammen, ben ik zeer benieuwd naar uw beweegredenen voor deze verwijdering. Mvg, HRvO (overleg) 20 mrt 2019 18:43 (CET)

Hallo HRvO,
Dat is gedaan omdat ik bezig ben met een nadere opdeling van het huis Nassau. De categorie past dan beter bij een van de subcategorieën die onder de categorie:Huis Nassau hangen. Zie ook de nieuwe categorieën Ottoonse linie en Walramse linie en hun subcats. Ik ben hier nog niet helemaal klaar mee, dus wacht nog even af wat het eindresultaat wordt.
Groeten, Skuipers (overleg) 20 mrt 2019 22:57 (CET)
PS Het is niet mijn gewoonte in opmerkingen van anderen iets aan te passen (sterker nog: dat heb ik voor vandaag nog nooit gedaan) maar voor de leesbaarheid heb ik in jouw bovenstaande tekst 2x een : vóór "Categorie" toegevoegd. Ik neem aan dat je daar geen probleem mee hebt.
Beste Skuipers, dank voor uw snelle reactie.
Omdat ik medeverantwoordelijk ben voor de bestaande indeling van de Categorie:Huis Nassau volg ik uw wijzigingen en ik heb daar toch wel wat twijfels bij. Er is bijvoorbeeld in het verleden bewust niet gekozen voor een indeling in de twee linies van de familie, omdat er subcategorieën zijn die daar niet in te verdelen zijn. Zoals bijvoorbeeld de subcategorieën Kerkvorst van Het huis Nassau, Graaf van Nassau, Vorst van Nassau, Groothertog van Luxemburg.
Verder heb ik wat moeite met een aantal subcategorieën waar u een m.i. onjuiste huisnaam gebruikt. Zo heeft er formeel nimmer een Huis van Oranje bestaan, en is ook de naam Nassau-Dillenburg voor een groot aantal graven feitelijk onjuist en zou dat Nassau-Siegen moeten zijn. Nu weet ik heel goed dat er veel bronnen zijn die deze onjuiste namen wel gebruiken. Ik heb dan ook geen wijzigingen van u teruggedraaid, ik hoop d.m.v. overleg tot een consensus over een goede categorie-indeling te komen. Ik denk dat dit geen probleem zal zijn, verbeteringen t.o.v. de bestaande indeling zijn m.i. zeker mogelijk.
Tot slot, uiteraard heb ik geen enkel probleem met uw kleine verbeteringen in mijn eerste bericht. Mvg, HRvO (overleg) 20 mrt 2019 23:26 (CET)
Een paar opmerkingen:
- inzake Nassau-Siegen en Nassau-Dillenburg: Nassau-Dillenburg is nu een subcat van Nassau-Siegen. Genealogisch klopt dat wel, denk ik. De Siegenaren zijn zich op een gegeven moment Dillenburg gaan noemen.
- de categorieën Kerkvorst van Het huis Nassau, Graaf van Nassau, Vorst van Nassau, Groothertog van Luxemburg en soortgelijke zijn voor de genealogische structuur van een huis niet relevant. In feite pleit ik er al geruime tijd voor om deze structuur op categoriebasis los te koppelen (niet per se alleen in de context van het huis Nassau, maar ook op andere plaatsen in Wikipedia). Uiteraard moet op de biografiepagina's de aansluiting wel duidelijk zijn.
- de opzet en indeling van de categorie:Huis Oranje is mede gebaseerd op een aantal teksten in Wikipedia, zoals Huis Oranje-Nassau en Huis Egmont. Die teksten zijn niet van mijzelf, dus als dat niet klopt, lieg ik in commissie. Overigens is de indeling in adellijke huizen meestal iets wat contemporain niet aan de orde was, maar vaak pas achteraf - voor een overzichtelijke indeling, denk ik - wordt gedaan.
Uiteraard ben ik graag bereid tot nader overleg om een en ander te verbeteren.
Met vriendelijke groet, Skuipers (overleg) 21 mrt 2019 00:21 (CET)
Ik stel voor het overleg verder te voeren op de OP van de categorie:Huis Nassau. Ik zal deze discussie daarnaartoe verplaatsen - Skuipers (overleg) 21 mrt 2019 08:04 (CET)

Kandidatenlijsten Nederlandse EP[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn die werkelijk, al voor de verkiezingen en zonder uitslag, E? Een kandidatenlijst van een NE partij als jezus leeft die zeker geen zetel gaat halen, lijkt me bijvoorbeeld volstrekt NE; enVolt is ook al dubieus. Kan er niet beter gewacht worden tot de uitslagen? Nu lijkt dit eerder op reclame die in de regel voor andere Nederlandse verkiezingen niet op WP:NL wordt toegelaten alvorens zetels zijn behaald. Paul Brussel (overleg) 16 apr 2019 18:59 (CEST)

Het is gebruikelijk de door de Kiesraad gepubliceerde kandidatenlijsten op wiki-NL te vermelden. Zie bv de categorie:Kandidatenlijsten Tweede Kamerverkiezingen 2017 en de categorie:Nederlandse kandidatenlijsten Europese Parlementsverkiezingen 2014, waar ook de partijen vermeld staan die geen zetel bleken te behalen. Zomaar afwijken van deze lijn lijkt me niet goed. Kandidatenlijsten zijn ook van belang voor historische overzichten - Skuipers (overleg) 16 apr 2019 22:21 (CEST)
Als ze wel een zetel halen is het ook reclame (als het reclame is, is het altijd reclame, niet alleen bij geen zetel). Ik sluit me aan bij de geschiedschrijving en het doel van Wikimedia om kennis te delen. Waarom je een kieslijst pas zou vermelden bij de uitslag, is mij niet duidelijk. De kieslijsten zijn sowieso al openbaar... Edoderoo (overleg) 16 apr 2019 22:44 (CEST)
Als je alle kandidatenlijsten publiceert, is het natuurlijk voor iedereen evenveel reclame. Maar als we zelf een selectie zouden maken tussen kansrijke en minder kansrijke partijen, zouden we bevooroordeeld zijn - Skuipers (overleg) 16 apr 2019 23:00 (CEST)
Tja, sinds FvD mag je voor de EU natuurlijk geen reclame meer maken ;-) Edoderoo (overleg) 17 apr 2019 00:20 (CEST)

HotCat-bewerkingssamenvatting[bewerken | brontekst bewerken]

Bv. hier klopte de bewerkingssamenvatting totaal niet met wat je deed. Weet je soms niet hoe je gemakkelijk het sorteerlabel kan verwijderen met HotCat? –bdijkstra (overleg) 23 apr 2019 22:47 (CEST)

Dat weet ik natuurlijk. Maar soms, als ik HotCat gebruik, wordt de door mij aangegeven sorteeractie niet correct uitgevoerd. Geen idee waarom dat zo gebeurt - waarschijnlijk een foutje in de sotfware - Skuipers (overleg) 23 apr 2019 22:58 (CEST)
Vreemd. –bdijkstra (overleg) 23 apr 2019 23:01 (CEST)
Ik zie het bv regelmatig gebeuren als ik bij [[categorienaam|sorteerkenmerk]] (met gebruik van HotCat) de gehele string |sorteerkenmerk weghaal. Achteraf blijkt dan dat het effect 0,0 geweest is. Maar de Samenvatting lijkt dan merkwaardigerwijs wel goed te zijn (dwz conform mijn niet-uitgevoerde bedoeling) - Skuipers (overleg) 23 apr 2019 23:13 (CEST)
Dat zou je altijd moeten zien, want dat is een bekende beperking van HotCat. –bdijkstra (overleg) 23 apr 2019 23:30 (CEST)
Dat is ook zo (dat je het kunt zien; van een bekende beperking was mij niets bekend, behalve uit eigen ervaring). Maar als je - zoals ik ook - HotCat zeer frequent gebruikt, reken je er niet op dat het af en toe fout gaat. En altijd controleren of het goed gegaan is (in 99% van de gevallen is dat ook zo) lijkt tijdsverspilling als je met een reeks bewerkingen bezig bent - Skuipers (overleg) 23 apr 2019 23:33 (CEST)

Kandidatenlijsten Eerste Kamerverkiezingen 2019[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers,

Ik word nog niet zo vrolijk van de pagina's die je aanmaakte in de Categorie:Kandidatenlijsten Eerste Kamerverkiezingen 2019. Het zijn gewoon tekstdumps. De lezer moet zelf op zoek naar de pagina's die bij de personen horen. Groeten, Kattenkruid (overleg) 2 mei 2019 18:10 (CEST)

Mijn werkwijze: ik maak eerst alle lijsten aan, en daarna probeer ik de bijbehorende links te vinden. Die zijn er natuurlijk lang niet voor alle kandidaten. Overigens heb je ongetwijfeld wel gezien dat ik de lijsttrekkers wel direct van een link voorzien heb - Skuipers (overleg) 2 mei 2019 18:44 (CEST)
Als je later nog de links gaat aanleggen ga ik helemaal tevreden zijn. Duimpje omhoog, Kattenkruid (overleg) 2 mei 2019 18:50 (CEST)

Ontwerper?[bewerken | brontekst bewerken]

Hier heb ik toch zo mijn twijfels bij. Dan kunnen alle kunstenaars er ook nog wel bij. Edoderoo (overleg) 22 jul 2019 22:02 (CEST)

Hallo Edoderoo,
Ajajaj, 7 jaar geleden. Met voortschrijdend inzicht zou ik daar dan nu best anders over kunnen denken. Maar een componist ontwerpt natuurlijk wel iets, net zoals schilders en dichters. Uitvoerende artiesten natuurlijk niet, die reproduceren alleen maar.
Als je denkt dat er betere constructies mogelijk zijn, ga gerust je gang!
Groeten, - Skuipers (overleg) 23 jul 2019 09:47 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken | brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 04:22 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Skuipers,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken | brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken | brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)

foutmeldingen op "Gebruiker:Skuipers/vector.js"[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Ik controleer momenteel de foutmeldingen van de afbeeldingen, deze zijn op te vragen via deze pagina: brokenimages. Jouw pagina Gebruiker:Skuipers/vector.js creëert erg veel foutmeldingen die daar gemeld worden. Zou het mogelijk zijn de pagina op te schonen zodat deze foutmeldingen voorkomen worden? vr groet Saschaporsche (overleg) 29 dec 2019 20:45 (CET)

Hallo Saschaporsche,
Ik wil graag meewerken om een en ander te schonen. Maar ik heb geen idee wat wijzigingen op mijn vector.js verder tot gevolg kunnen hebben. Zou je me naar een pagina kunenn verwijzen waar ik daarover wat meer informatie kan krijgen?
Groeten, - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 21:17 (CET)
Hmmmmmm, geen idee hoe dat zit. Ik ging er vanuit dat jij zelf die pagina had aangemaakt.
Onderaan de pagina (Gebruiker:Skuipers/vector.js) zie ik staan "Om gewoon altijd het markeerlog te tonen (Gemaakt door Zanaq)". Ik zal Gebruiker:Zanaq eens pingen. wie weet heeft hij hier verstand van? Vr groet Saschaporsche (overleg) 29 dec 2019 21:23 (CET)
Het aanmaken heb ik zo te zien zelf gedaan, maar dat zal denk ik wel een (automatisch?) gevolg zijn geweest van een wijziging in mijn instellingen; niet omdat ik per se het bestand vector.js wilde veranderen - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 21:28 (CET)
De code om het markeerlog te verbergen is uitgecommentarieerd en heeft dus geen effect. — Zanaq (?) 29 dec 2019 21:34 (CET)
Ik heb de laatste twee regels nu actief gemaakt. Hopelijk is het gesignaleerde probleem nu verholpen - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 21:39 (CET)
Zo te zien is het probleem gebruik van addPortletLink, moet waarschijnlijk zijn mw.util.addPortletLink, zie ook en:Help:Customizing toolbars, en het gebruik van mw.toolbar (TypeError: mw.toolbar is undefined, ik heb geen oplossing gezocht). Overigens, als iets geen effect heeft dan is het nooit de oorzaak van een probleem. — Zanaq (?) 29 dec 2019 21:45 (CET)
Ook de vervanging van addPortletLink door mw.util.addPortletLink heb ik nu aangebracht. Met je laatste opmerking heb je natuurlijk gelijk, maar als ik zelf toch geen last heb van wel of niet vermelden in statistieken, wil ik graag alle suggesties opvolgen om een en ander te verbeteren. Ik hoor het natuurlijk graag als mijn wijzigingen onverhoopt averechtse effecten hebben - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 21:54 (CET)
Dank voor jullie aandacht! Het is even wachten totdat de pagina brokenimages weer ge-update is. Dan zien we of er nog steeds foutmeldingen zijn. vr groet Saschaporsche (overleg) 29 dec 2019 22:01 (CET)
Net even gekeken naar die broken images: dat is geen probleem van het script van Skuipers maar lijkt een foutje van het script dat de lijst maakt.
Bijvoorbeeld de (geldige en correcte) code...
"speedTip": "Overzicht referenties e.d.: in al bestaand bronnensjabloon",
... wordt om een of andere reden gezien als foute bestandslink (Bestand:"speedTip": "Overzicht referenties e.d.: in al bestaand bronnensjabloon",). Dat is natuurlijk onzin.
Ik raad aan contact op te nemen met de beheerder van die pagina: het is onwenselijk dit soort fouten op te lossen (indien mogelijk) door javascripts te bewerken. Het makkelijkst lijkt om javascriptpagina's niet mee te nemen in de lijst. — Zanaq (?) 29 dec 2019 22:12 (CET)
Raad je nu aan om de door mij vanavond aangebrachte wijzigingen weer terug te draaien? - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 22:21 (CET)
Nee, ik raad Saschaporsche aan de maker van de incorrecte foutmeldingspagina aan te spreken.
Nee, de wijzigingen die ik je aanraadde mbt addPortletLink zijn correct, en repareren de code die voorheen niet werkte. Het heeft alleen niets met het probleem van Saschaporsche te maken.
Ja en nee: de wijzigingen die je niet wilde doen kun je beter ongedaan maken. Ik kan alleen niet bepalen of je nu wel of niet gemarkeerde wijzingen wil zien of niet en welke andere functionaliteit je wel of niet wenst. — Zanaq (?) 29 dec 2019 22:41 (CET)
Duidelijk. Bedankt voor je medewerking - Skuipers (overleg) 29 dec 2019 22:50 (CET)

Macedonisch handbalteam[bewerken | brontekst bewerken]

Met enige verbaasdheid bezie ik dat jij de doorverwijspagina Noord-Macedonisch handbalteam verplaatst hebt naar Macedonisch handbalteam. Ik vind dat opmerkelijk, omdat het land sinds 12 februari 2019 door het leven gaat als Noord-Macedonië. Weet je heel zeker dat de Taalunie up-to-date is en de verplaatsing correct is? The Banner Overleg 31 dec 2019 18:55 (CET)

Zie ook: http://namen.taalunie.org/content/41180/noord-macedoni%C3%AB The Banner Overleg 31 dec 2019 19:01 (CET)
Zie hier: Noord-Macedonië - Skuipers (overleg) 31 dec 2019 19:19 (CET)
Buitengewoon onlogisch, maar vooruit. Ik hoop alleen dat Macedonië (Griekenland) niet met een eigen handbalteam komt... The Banner Overleg 31 dec 2019 19:32 (CET)
Dan zouden ze toch eerst Macedonië moeten afscheiden van Griekenland om er een nationaal team van te maken;-) En dat zie ik nog niet zo 1-2-3 gebeuren - Skuipers (overleg) 31 dec 2019 19:54 (CET)
De titel van de doorverwijspagina noemt het geen nationaal team. Dus een regionaal team mag ook. Glimlach The Banner Overleg 31 dec 2019 20:12 (CET)