Gebruiker:MichellevanLanschot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:Mtmlan84)
Wikimania 2016 Hackathon
Hier luister ik -in het midden- naar uitleg over Wikidata op de hack-a-thon van Wikimania 2016. Foto van Niccolò Caranti.
Wikimania 2016 Hackathon
Hier luister ik -in het midden- naar uitleg over Wikidata op de hack-a-thon van Wikimania 2016. Foto van Niccolò Caranti.

Ik ben Michelle van Lanschot. Van 2017 tot 2019 was ik projectmedewerker informatiebeheer en GLAM-Wiki coördinator bij Erfgoed Gelderland. Dit is de account die ik gebruikte voor bewerkingen in het kader van die werkzaamheden en onderstaande losse betaalde wiki-opdrachten. Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam als projectleider bij Wikimedia Nederland. De bewerkingen die ik doe in het kader van die werkzaamheden, doe ik onder de account MichellevL (WMNL). Als ik buiten werktijd bijdraag aan de projecten, doe ik dat met de gebruikersnaam SIryn.

Betaalde Wiki-opdrachten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedian in Residence voor Erfgoed Gelderland, 2017-2018[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf januari 2017 tot december 2019 was ik als Wikipedian in Residence aangesteld bij Erfgoed Gelderland. Doel van het project was enerzijds het trainen van zeven Gelderse erfgoedinstellingen (archieven en musea) in het duurzaam toegankelijk maken van hun materiaal via de verschillende Wiki-projecten. Anderzijds was het project een pilot om te onderzoeken of en hoe kleine erfgoedinstellingen met beperkte middelen zelfstandig aan de slag kunnen. Op de projectpagina deed ik verslag van de activiteiten in het kader van dit project. Het uitgebreide projectplan staat op de website van Erfgoed Gelderland.

Copyclear; claiming back the public domain[bewerken | brontekst bewerken]

Voor Copyclear werk ik samen met Hanno Lans aan een tool om het makkelijker te maken voor culturele instellingen de auteursrechtelijke status van werk in hun collectie te bepalen. We maken hiervoor o.a. gebruik van een koppeling met Wikidata. De ontwikkeling van de proof of concept van deze tool wordt ondersteund door het SIDN fonds en het Stimuleringsfonds voor de Culturele industrie. Meer informatie over het project is terug te vinden op de website van Copyclear.