Innovatoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Innovatoren Venlo)
Innovatoren
Innovatoren bij nacht
Plaats Venlo
Land Vlag van Nederland Nederland
Start bouw 2010
Opening 2012
Kenmerken
Gebruik kantoren
Hoogte constructie 70 m
Verdiepingen 16 (effectief:12)
Vloeroppervlak 5000 m²
Partijen
Architect Jo Coenen Architects & Urbanists
Eigenaar Provincie Limburg
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

De Innovatoren is een kantoortoren in de Nederlandse plaats Venlo. Het gebouw staat ten noordwesten van de stad langs de A73.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010-2012 werd de toren gebouwd naar het ontwerp van architect Jo Coenen. In 2012 diende het gebouw als de ingang van de Floriade 2012. Na afloop van de Floriade 2012 is de Innovatoren een onderdeel geworden van het bedrijventerrein Venlo Greenpark.

In het atrium is op 25 februari 2015 een onderzoekscentrum gevestigd van de HAS Hogeschool.[1]

Bouwwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw heeft een hoogte van 70 meter en telt 11 verdiepingen. Het buitengeraamte, een rechthoekige witte poort van 70 meter hoog, bevat ook nog een veel hogere verdieping, die de zestiende verdieping wordt genoemd. Het rechthoekige gat tussen de 10e en de 16e verdieping komt uit de voorgeschiedenis van het pand: oorspronkelijk waren er meer kantoorverdiepingen gepland. Het is mogelijk alsnog tussenliggende verdiepingen te bouwen.[2]

Het gebouw wordt gekenmerkt door een duurzaam gebruik van bouwmaterialen, energiebronnen en inrichting. Het is een van de Venlose projecten op het gebied van innovatieve duurzaamheid, waarbij is uitgegaan van het Cradle to Cradle-concept, enkel hiervoor gecertificeerde producten zijn toegepast.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]