Overleg:Bondsdagverkiezingen 2005

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verwijderde tekst[brontekst bewerken]

Uit de chronologie volgende text verwijderd:
---
18 september

  • Day after. De verkiezingen in Duitsland hebben geen echte overwinnaar opgeleverd. De rood-groene coalitie van bondskanselier Schröder is de meerderheid kwijt. En ook voor een combinatie van de CDU/CSU van Angela Merkel en de liberale FDP is te weinig steun.

20 september

  • De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer wil geen fractievoorzitter worden van zijn partij de Groenen. Dat heeft hij tijdens een vergadering van de oude en nieuwe parlementsfractie gezegd.

21 september

  • De SPD onderhandelt met Groenen over een mogelijke coalitie. De SPD vormde de afgelopen zeven jaar een coalitie met de Groenen, maar beide partijen verloren zondag hun meerderheid in het parlement.


---
Enerzijds is een deel gewoon redundant (18 september - day after), Anderzijds is het vervolgverhaal te onvolledig om m.i. te blijven. Iedereen praat, al dan niet geheim, met iedereen (SPD met groen, Union met FDP, Union net SPD, ...), binnen de partijen onstaan wrijvingen (zie bv. FDP: Gerhardt tegen Westerwelle), politici positioneren zich nieuw (zie Fischer), Schröder plakt aan zijn kanselierstoel, enz., enz. Misschien kan er iemand wel een encyclopedisch artikel schrijven over de coalitievorming, of over de na-weeën van de verkiezingen.

Ik denk dat het beter is alles weg te laten dan fragmentarische informatie te geven.

Willy De Laet 23 sep 2005 09:49 (CEST)[reageer]

Angela Merkel: kandidate, toekomstig kanselier of kanselier?[brontekst bewerken]

Ik heb twee keer een wijziging ongedaan gemaakt die AM in dit artikel als "toekomstig kanselier" benoemt. Mijn argumentatie is dat het artikel over de verkiezingen gaat, en toen was zij kandidate. Bovendien is "toekomstig kanselier" erg tijdsgebonden. Binnen twee dagen wordt ze (met vrij grote zekerheid) kanselier, en binnen vier jaar is ze miscchien geen kanselier meer. Dit alles vereist dan aanpassingen op Wiki up-to-date te houden, en en encyclopedie is geen toekomstvoorspeller. Dat ze toekomstig kandidaat is (nog) geen 'hard' feit, er kan nog altijd wat tussenkomen. Laat ons wachten tot maandag, en als het zover is, dan de tekst veranderen in iets zoals "kandelierskandidate en later kanselier AM".... Dat is dan wel correct, en heeft ook in de toekomst geen bijwerking nodig. Willy De Laet 19 nov 2005 10:34 (CET)[reageer]

Deal, dat zal ik dan ook doen. Bart Versieck 19 nov 2005 14:02 (CET)[reageer]

Vertrauensfrage[brontekst bewerken]

Hier is veel waardevolle informatie die echter in een eigen artikel hoort, misschien Vertrauensfrage. --Ziko 6 sep 2009 22:49 (CEST)[reageer]