Overleg:Lijst van personages uit Asterix

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Lijst van personages in de verhalen van Asterix)
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Magere Hein in het onderwerp Slordig

Volgens mij heet de waarzegger ook Xynix. Zijn er twee Xynixen in hetzelfde verhaal? Wie kan dat nagaan? Handige Harry 20 okt 2006 17:32 (CEST)Reageren

Uit het artikel naar hier verplaatst:

  • Het Arvernse Schild, is fout, dat moet zijn het IJzeren schild!

Wammes Waggel 7 mrt 2007 12:22 (CET)Reageren

Het hoofd van het dorp heet Abraracourcix, de bard heet Assurancetourix (Nederlands) Remco Tissink

Ja, klopt. Heb ik dat ooit tegengesproken? Handige Harrie 29 apr 2009 18:39 (CEST)Reageren

Slordig[brontekst bewerken]

Deze pagina laat erg veel te wensen over.

  • Allereerst zaten de verwijzingen van de albums vol fouten: woorden worden weggelaten of zijn gewoon op eigen houtje uit het Frans vertaald. Daarnaast werden de oude vertaling en de nieuwe door elkaar gebruikt, in de zin dat voor sommige albums de oude titel, en voor andere de nieuwe werd gebruikt, wat nogal slordig aandoet. Ik heb het geprobeerd te verbeteren, maar het zou nog netter kunnen.
  • Volgens mij is er een lijstje Franse namen overgenomen, want bij een heleboel namen ontbreekt de Nederlandse vertaling. Nu zijn een aantal personages weliswaar naamloos gebleven in de Nederlandse versie, maar hier ontbreekt de naam ook bij personages die wel vertaald zijn.
  • Er staan plaatsnamen in deze lijst. Voor zover ik weet zijn plaatsnamen geen personages, dus moet of de titel van het artikel veranderen, of moeten deze plaatsnamen uit de lijst. Persoonlijk kies ik voor het laatste, want op de namen van de Romeinse kampen na zijn alle plaatsnamen die van Romeinse steden, die dus niet per sé bij Asterix horen, maar er min of meer toevallig in voorkomen.

Langhaar 1 feb 2011

Ik heb het dan wel niet geschreven maar mens gij kunt zeuren!!!!!!!!! Als je het zo veel beter weet doe het dan zelf! Iedereen die ooit een artikel heeft geschreven weet dat het heel veel moeite kost en het is Wikipedia er mogen fouten in staan. Dus langhaar hou uw zinloze commentaar voor u zelf als het u niet aan staat verander het dan. 13 dec 2011 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.193.67.40 (overleg · bijdragen)

Gaius Iulius Caesar is geen "keizer"; zijn adoptiefzoon Octavianus werd de eerste keizer onder de naam Augustus. Caesar is derhalve aan te duiden als: "Romeins veldheer" en niet meer.

Overigens ben ik zeer geschokt door de erboven staande regels! Voor een dergelijke uitingsvorm is deze pagina toch niet bedoeld?!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2003:76:f60:6900:806f:bda:40b9:4f04 (overleg · bijdragen) 15 jun 2016 10:30

Die verontwaardiging lijkt me 4½ jaar na de daad wat overdreven. Groet,Magere Hein (overleg) 15 jun 2016 11:09 (CEST)Reageren