Overleg:Rotterdam (schip, 1959)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Rotterdam (V))
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

De voortstuwing van het schip bestaat uit 4 ketels (3 actief, 1 reserve), die stoom leveren aan 2 triple expansie Parsons stoomturbines, alle gebouwd door de Koninklijke Maatschappij De Schelde te Vlissingen, die elk, door middel van dubbele-reductietandwielkasten en asleidingen, gekoppeld zijn aan twee bronzen, driebladige schroeven die samen een vermogen leveren van 35.000 paardenkrachten met 135,5 omwentelingen per minuut.

De aanduiding van Triple expansie machines in combinatie met Parsons Stoomturbines is foutief. Een Parsons stoomturbine installatie kan wellicht bestaan uit een Hoge, Middel en Lage druk gedeelte wat gelijkenis vertoont met de Zuigerstoommachines van het type "Triple" expansie machine met dien verstande dat de zuigerstoommachine zich bediende van een kruk / drijfstang om de schroefas direct aan te drijven terwijl een stoomturbine via een tandwielreductie de schroefas aandrijft. In beide machines maakt men gebruik van expandeerde stoom om de voortbeweging te bewerkstelligen.Bij een Parsons stoomturbine vindt de warmteval plaats in de turbineschoepen waardoor omzetting naar kinetische energie plaatsvindt en het schoepenrad met hoge snelheid gaat draaien terwijl de expanderende stoom bij een zuigerstoommachine in een cilinder zorgt voor de voortbeweging van de zuiger.

Ron van Hirtum

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Rotterdam (schip, 1959). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 10:31 (CEST)Reageren