Theatervormgever

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Scenograaf)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een theatervormgever (ook wel decorontwerper of scenograaf) is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van de vormgeving voor theatervoorstellingen. Hieronder valt in ieder geval het vormgeven van het decor, maar vaak ook de kostuums, rekwisieten, belichting en in sommige gevallen het publiciteitsmateriaal van de theatervoorstelling.

Opleiding[bewerken]

Nederland kent een aantal opleidingen tot theatervormgever/scenograaf, onder meer aan de kunstacademies van Utrecht en Maastricht, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Rietveld Academie in Amsterdam (aan de Rietveld is geen inschrijving meer mogelijk. De opleiding wordt afgebouwd).

Zie ook[bewerken]

Nederland kent een aantal opleidingen tot theatervormgever/scenograaf, onder meer aan de kunstacademies van Utrecht, Maastricht en Groningen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Rietveld Academie in Amsterdam, aan Academie Minerva en aan de MBO Theaterschool in Rotterdam (aan de Rietveld is geen inschrijving meer mogelijk. De opleiding wordt afgebouwd) Deze opleiding wordt nu op het AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) gegeven.

Externe links[bewerken]