Seilbahn Söll

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Seilbahn Soll)
Seilbahn Söll
Soort Pendelbaan
Bouwjaar 1985
Dalstation 1140 m
Bergstation 1294 m
Hoogteverschil 154 m
Lengte 1060 m
Duur 2 min
Zomerbedrijf Nee
Passagiers per cabine 60
Plaats Söll
Land Oostenrijk
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Seilbahn Söll was een pendelbaan gebouwd door Waagner Biro in 1985 voor Skiwelt in het skiresort van Söll. De kabelbaan is in 2005 gesloten en is in de winter van 2004-2005 voor het laatst gebruikt. De reden van de sluiting is een nieuwe skipiste die zonder deze kabelbaan gebruikt kon worden. Hierdoor werd de kabelbaan overbodig. In 2008 is de kabelbaan uit elkaar gehaald, en heeft nog een hele tijd op een weiland voor het dalstation van de HochSöll-kabelbaan gelegen. Op de website 'Seilbahn.biz' was de kabelbaan te koop aangeboden.

Recent[bewerken | brontekst bewerken]

De kabelbaan is waarschijnlijk in onderdelen verkocht, waarna de cabines van de seilbahn zijn geplaatst in Willingen (Duitsland). Cabine 1 wordt tegenwoordig gebruikt bij een lift als onderkomen voor medewerkers, en cabine 2 staat naast een barretje. Wat er met het framewerk eromheen is gebeurd is nog niet bekend.

Een cabine van de seilbahn naast een barretje in Willingen.

Prestaties[bewerken | brontekst bewerken]

De kabelbaan heeft twee cabines waarin elk 60 personen kunnen plaatsnemen. De kabelbaan ging 10 meter per seconde, wat 36 kilometer per uur is. De kabelbaan had een capaciteit van 1020 personen per uur.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

  • Söll, plaatsje in Tirol, Oostenrijk.
  • Skiwelt, grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.