Wikipedia:Contactpunt/Checklist

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een checklist voor binnenkomende vrijgaves van afbeeldingen en tekst. Let op, dit is een richtlijn. Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, mag je best wat kritischer zijn.

  • Controleer of de afzender überhaupt de eigenaar is van de auteursrechten. Kijk bijvoorbeeld naar de afzender van de e-mail of de headers. Kijk of de afzender ook nadrukkelijk bevestigt dat hij/zij de eigenaar is van de auteursrechten.
  • Controleer of een toegestane licentie expliciet wordt genoemd. Toegestane licenties zijn (onder meer): GFDL, CC-BY-SA, CC-BY, Publiek Domein, bronvermelding. Let op: Als de afzender een phrase gebruikt als "voor gebruik op Wikipedia" is het niet voldoende! Als de afzender tegenstrijdige uitspraken doet, ga dan van het minst gunstige geval uit, en vraag na wat hij/zij precies bedoelt.
  • Kijk of het materiaal waar het om gaat expliciet wordt genoemd. Foto's kunnen bijvoorbeeld gelinkt of meegestuurd worden. Bij teksten voldoen op zich een verwijzing.

Indien aan een van de eisen niet wordt voldaan, vraag dan om hier alsnog aan te voldoen. Zonder deze informatie kan niet bevestigd worden dat correcte toestemming binnen is via OTRS.