Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2023/Voorstelling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arbitragecommissieverkiezing september 2023
Overzicht
Voorstelling
Stemming

Gebruikers die kandidaat willen zijn voor de Arbitragecommissie kunnen dat op deze pagina kenbaar maken tussen 4 september 2023 00:00 (CEST) en 17 september 2023 23:59 (CEST). De volledige gang van zaken tijdens deze verkiezing leest u hier.

Instructies voor kandidaatstelling 

Volg onderstaande instructies om u kandidaat te stellen.

  1. Als u zich kandidaat wil stellen, verzeker u er dan eerst van dat u aan de voorwaarden voldoet.
  2. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan deze pagina (door de pagina te bewerken). Vervang in deze tekst het woord GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam en voeg uw motivatie toe.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2023/Q&A#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Vragen en commentaar]]'''

    ''Plaats hier uw motivatie'' --~~~~
  3. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan de pagina voor vraag en antwoord. Vervang ook hier GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam. Het is verstandig deze pagina hierna goed te volgen, zodat u vragen kunt beantwoorden.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2023/Voorstelling#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Toelichting]]'''
    ===Commentaar GEBRUIKERSNAAM===
    ...
    ===Vragen aan GEBRUIKERSNAAM===
    #...

Kandidaten[bewerken | brontekst bewerken]

Vragen en commentaar

Na lang nadenken heb ik besloten om we te kandideren voor een nieuwe termijn in de Arbitragecommissie. Ik was aanvankelijk wat huiverig, omdat er vanuit de gemeenschap tot nu toe geen kandidaten zijn gekomen, waardoor je zou kunnen opmaken dat de gemeenschap het allemaal niet zo belangrijk lijkt te vinden. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn kandidaatstelling niet van de motivatie van anderen te laten afhangen, maar van mijn eigen intrinsieke motivatie. Ik vind dat de Nederlandstalige Wikipediagemeenschap recht heeft op een Arbitragecommissie en wil graag als vrijwilliger mij inzetten om dat mogelijk te maken.

Mijn beweegreden om juist voor een functie in de Arbitragecommissie te kiezen is onverminderd dezelfde als een jaar geleden. Ik vind het belangrijk dat er een hoger orgaan beschikbaar is waar gebruikers naar toe kunnen gaan om een conflict aan voor te leggen wat niet direct hoeft uit te draaien op een moderatoractie (blokkade), of juist om een actie van een moderator te toetsen. Binnen de Arbcom is de gemeenschappelijke deler veel belangrijker dan de individuele mening van iedere arbiter apart. Dat maakt het leuk om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Ik ben mij terdege bewust van de woelige tijden waar de Arbitragecommissie zich momenteel in bevindt. Ik kijk echter liever vooruit en wil me vooral bezighouden om de Nederlandstalige Wikipedia op de best mogelijke wijze te ondersteunen bij conflicten. Ik wil mij daarbij niet te veel laten leiden door zaken (in het algemeen, dus met een kleine letter) uit het verleden. Ik zal dan ook zeer terughoudend zijn om vragen te beantwoorden die gaan over hoe ik een bepaalde Zaak (met een hoofdletter) zou hebben benaderd. Ik vind het bovendien niet netjes om het werk en uitspraken van eerdere Commissies te bespreken, om zo iedere suggestie van kritiek op eerdere uitspraken te voorkomen. Uiteraard ben ik van harte bereid om algemene vragen over mijn kandidaatstelling en motivatie te beantwoorden. Bedenk wel dat Wikipedia mijn hobby is en dat ik mij kandideer voor een functie die weliswaar belangrijk en niet geheel vrijblijvend is, maar wel vrijwillig.

Groet, Brimz (overleg) 15 sep 2023 23:18 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Wat achtergrondinformatie: ik ben sinds 2009 hier, sinds 2012 moderator, sinds 2013 bureaucraat en was in 2013/14 ook een termijn arbiter. Daarnaast heb ik in 2019 een scriptie geschreven over de Arbitragecommissie van de Nederlandstalige Wikipedia. Deze bestaat uit een kwantitatieve analyse over alle 429 zaken (tot september 2018) en een kwalitatieve beschrijving over geïdentificeerde problemen rond het AC-reglement. Als Arbitragecommissielid zal ik (buiten casussen) mij kritisch blijven uiten en mij niet onthouden van discussies omtrent AC-reglementen. Ik ben er sterk van overtuigd dat de AC gebaat kan zijn bij een herziening van het reglement. Uit ervaring heb ik, in mijn termijn als AC-lid en in functie als bureaucraat bij het organiseren van de verkiezingen, gemerkt dat het werkbaar houden van de regels van de Arbitragecommissie helaas veel gepaard moet gaan met een flinke hoeveelheid WP:NAR en WP:SNEEUW.

Ik heb me erg verbaasd over het recente ontslag van Japiot (en daarna Ellywa) en de band tussen de AC en de CheckUsers en hoop meer inzicht te krijgen in de oorzaken van de problemen en bij te dragen aan oplossingen.

Vanuit de overtuiging dat het fundamentele idee achter de Arbitragecommissie van groot belang is voor onze wiki, stel ik me hierbij kandidaat voor een nieuwe termijn als arbiter. - Kippenvlees (overleg‽) 15 sep 2023 23:23 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Beste collega's,

Bij deze stel ik me opnieuw kandidaat. Als lid van de Arbitragecommissie ben ik dankbaar dat ik de laatste twee termijnen hierin mee heb mogen praten en ook dingen voor de arbitragecommissie heb mogen doen.

De eerste reden dat ik me opnieuw kandidaat stel, is dat ik er waarde aan hecht dat de Arbitragecommissie zo goed mogelijk bezet is. Anders kan de Arbitragecommissie haar zaken niet goed behandelen vanwege onderbezetting. Ook hecht ik er waarde aan dat de Arbitragecommissie blijft bestaan. Moderatoren hebben een beperkt scala om maatregelen te treffen, de Arbitragecommissie kan hierintegen iemand meer maatregelen opleggen (bijv. topicbans). Dit zegt niet dat er gelijk bij elke zaak maatregelen moeten komen, dat hangt natuurlijk af van de aard van de zaak.

Ten tweede wil ik ook graag mijn steentje bijdragen met het verbeteren van de Arbitragecommissie. Zo wil ik meehelpen met het verbeteren van de relatie ac-checkusers, het meehelpen in verschillende zaken (door te toetsen aan regels en reglementen, door onderzoek te doen, door hoor en wederhoor toe te passen en uitspraken te schrijven) en in kleinere mate, het meer up to date maken van de eigen besloten wiki.

Ik hoop hiermee opnieuw het vertrouwen van de gemeenschap te krijgen om mee te kunnen draaien in de Arbitragecommissie. Mochten er vragen zijn, stel deze dan gerust. Grasmat|(Vragen?) 17 sep 2023 12:35 (CEST)[reageren]


Vragen en commentaar

Hierbij meld ik me aan als kandidaat voor de arbitragecommissie. Ik heb lang getwijfeld, maar na rondvragen en nadenken heb ik besloten me eraan te wagen.

Inmiddels werk ik al drie jaar met plezier mee aan deze encyclopedie. Ik schrijf artikelen of doe aanvullingen en soms bestrijd ik vandalisme. Nu zou ik graag wat meer willen betekenen voor de gemeenschap.

In mijn ogen is de arbitragecommissie een goed iets voor de gemeenschap. Het behandelen van conflicten zorgt uiteindelijk voor een betere encyclopedie, zowel qua kennis als qua sfeer in de gemeenschap. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Nu stel ik me dus kandidaat voor de arbitragecommissie. Bij eerdere edities had ik dit ook weleens overwogen, maar tot dusver niet uitgevoerd. Misschien moet ik in het begin nog een beetje leren hoe het allemaal werkt in de AC, maar dat lijkt me normaal. Gelukkig is de AC een groep en sta ik er dus niet alleen voor. Men zal me er vast de weg wijzen, waardoor ik vervolgens prima kan functioneren in de AC.

En ja, ik ben nog niet zo oud (als de zittingstermijn begint ben ik 19), maar ik verwacht niet dat dat een probleem zal zijn. Tot dusver ben ik niet in serieuze conflicten op Wikipedia terechtgekomen en gaat het bijdragen prima. Ik denk ook dat dit, naast het positieve voor de gemeenschap, een leerzame ervaring voor mij zal zijn. Sneeuwvlakte (overleg) 17 sep 2023 17:52 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Plaats hier uw motivatie --Pdekyvere (overleg) 18 sep 2023 04:07 (CEST) Weinig kandidaten, dus stel ik mij kandidaat. het is hier nog 17 Sept. (EST)[reageren]