KFC Heur-Tongeren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf FC Heur-Tongeren)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
KFC Heur-Tongeren
Naam Koninklijke Football Club Heur-Tongeren
Stamnummer 4600
Opgericht 2015
Plaats Tongeren
Stadion Sportoase
Voorzitter Steven Vangeeteruyen
Competitie Derde klasse amateurs
Tenue
Geldig voor 2014/15
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

KFC Heur-Tongeren is een Belgische voetbalclub uit Tongeren. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 4600 en heeft zwart, wit en geel als clubkleuren.

De club speelde in de tweede helft van de 20ste eeuw als KV Heur VV.

Geschiedenis[bewerken]

KV Heur VV sloot zich na de Tweede Wereldoorlog aan bij de Belgische Voetbalbond. Heur ging er in de provinciale reeksen spelen.

KV Heur VV bleef in de laagste provinciale reeksen spelen. Het werd er zelfs meermaals laatste in zijn reeks in vierde provinciale, het allerlaagste niveau. In het seizoen 2008/09 wist Heur VV voor het eerst promotie af te dwingen in en klom de club naar derde provinciale. In het seizoen 2011/12 wist de club via de eindronde zelfs al verder door te stoten naar tweede provinciale.

Tijdens het seizoen 2013/14 kwam het tot fusiegesprekken met het naburige KSK Tongeren. Tongeren was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 54, had het grootste deel van zijn bestaan in de nationale reeksen gespeeld, waaronder twee seizoenen in eerste klasse. Na enkele opeenvolgende degradaties was KSK Tongeren in 2013 echter weggezakt naar tweede provinciale, waar het opnieuw op een degradatieplaats strandde. In 2014/15 gingen beide clubs nauw samenwerken en het eerste elftal zou verder spelen onder stamnummer 4600. KV Heur VV werd hernoemd tot KFC Heur-Tongeren en men speelde voortaan verder in tweede provinciale. De jeugd bleef voorlopig als overgang nog verder spelen binnen KSK Tongeren onder stamnummer 54. Sinds het seizoen 2015-2016 speelt de club in eerste provinciale. Door een interprovinciale eindronde te winnen, heeft de ploeg in juni 2017 de promotie naar het nationale voetbal, namelijk de derde klasse amateurs, afgedwongen. Eind april 2018 speelde de promovendus meteen weer kampioen en klom zo naar de tweede klasse amateurs. Na een seizoen in Tweede volgde in mei 2019 echter de degradatie naar de Derde klasse amateurs.

Externe links[bewerken]